Puciul din Myanmar: Peste 800 de manifestanţi au fost ucişi de juntă

Puciul din Myanmar: Peste 800 de manifestanţi au fost ucişi de juntă

Manifestaţie anti-puci în Myanmar FOTO EPA-EFE

Peste 800 de manifestanţi au fost ucişi de forţele de securitate din Myanmar de la începutul vastelor proteste faţă de puciul militar, a anunţat marţi Asociaţia de Ajutorare a Deţinuţilor Politici (AAPP), citată de Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ţara din Asia de Sud-Est a intrat într-o amplă criză de când armata a înlăturat de la putere, la 1 februarie, guvernul democratic ales al lui Aung San Suu Kyi, care a fost plasată în detenţie, la fel ca numeroşi membri ai partidului său, Liga Naţională pentru Democraţie (LND).

În faţa contestării, armata birmană a utilizat forţa letală. În acelaşi timp, se confruntă cu o ofensivă sporită din partea grupărilor rebele etnice din apropierea zonelor de frontieră şi a unor miliţii armate înfiinţate recent.

Până luni, conform AAPP, 802 persoane au fost ucise în represiunea dusă de juntă. „Este numărul verificat de AAPP, dar numărul real al morţilor este probabil mult mai ridicat”, au declarat reprezentanţi ai asociaţiei.

Reuters precizează că nu a putut să verifice în mod independent acest bilanţ şi nici nu a reuşit să obţină o reacţie din partea armatei birmane.

Anterior, junta a contestat bilanţurile referitoare la numărul civililor ucişi şi a ţinut să sublinieze că a suferit la rândul ei pierderi în cursul manifestaţiilor.

Conform AAPP, 4.120 de persoane au fost plasate în detenţie după puci, 20 dintre ele fiind condamnate la pedeapsa cu moartea.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările