Proteste violente în India de Ziua Naţională: Mii de fermieri au intrat cu tractoarele în capitală VIDEO

Proteste violente în India de Ziua Naţională: Mii de fermieri au intrat cu tractoarele în capitală VIDEO

Fermierii indieni susţin că noile reforme le vor provoca pierderi FOTO EPA-EFE

Mii de fermieri indieni ce protestează faţă de reformele agricole s-au confruntat cu poliţia, marţi, şi au pătruns în complexul istoric Red Fort din Delhi, relatează BBC.

Ştiri pe aceeaşi temă

Mulţi protestatari au deviat de la traseul stabilit şi s-au confruntat violent cu forţele de ordine. Poliţia montase baricade, însă protestatarii le-au doborât, şi a acţionat cu gaze lacrimogene pentru a-i opri pe demonstranţi.

Serviciile de internet mobil au fost suspendate în părţi ale oraşului Delhi în timp ce forţele de securitate s-au agitat să restabilească ordinea.

Guvernul a spus că reformele care au iscat protestele vor liberaliza sectorul agricol, dar fermierii susţin că vor înregistra pierderi.

Începând cu luna noiembrie, zeci de mii dintre ei au făcut greve, la periferia Delhi, cerând ca legile să fie anulate. Ei au refuzat o propunere de săptămâna trecută a Guvernului de a le pune în aşteptare.

Acesta este unul dintre cele mai lungi proteste ale fermierilor din India, stârnind critici ale comunităţii la adresa prim-ministrului Narendra Modi şi a guvernului său.

Poliţia a fost de acord să permită organizarea protestului de marţi, după câteva runde de negocieri, cu condiţia ca acesta să nu întrerupă parada anuală de Ziua Republicii, care are loc în centrul Delhi. Fermierii au primit un traseu pentru mitingul lor, însă ei au ajuns la fortăreaţa istorică din secolul 16. Ei au trecut de securitate şi au urcat pe zidurile şi domurile fortului, chiar montând steaguri lângă cel naţional.

Marţi după-amiază, poliţia a transmis că a înlăturat fermierii protestatari din apropierea Red Fort (Fortul Roşu).

„Domnul Modi trebuie să retragă aceste legi negre”, a spus un protestatar pentru BBC.

Confruntări violente au avut loc şi în apropierea unei staţii de metrou, iar presa locală a raportat că au existat răniţi de ambele părţi.

Un protestatar a murit după ce tractorul în care se afla s-a răsturnat, în timp ce poliţia lansa gaze lacrimogene. 

Potrivit corespondenţilor BBC, protestatarii i-au depăşit numeric pe poliţiştii care încercau să controleze mulţimea.

Poliţia, dar şi liderii de sindicate i-au îndemnat pe oameni să fie paşnici.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările