Phenianul va efectua manevre cu muniţii de război în apropierea frontierei maritime cu Sudul

Phenianul va efectua manevre cu muniţii de război în apropierea frontierei maritime cu Sudul

Kim Jong-un, conducătorul suprem al Coreei de Nord FOTO Arhivă Adevărul

Coreea de Nord a informat Coreea de Sud că va efectua marţi manevre cu muniţii de război în apropierea frontierei maritime controversate dintre cele două ţări, a anunţat Ministerul sud-coreean al Apărării, citat de AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

"Nordul ne-a informat că vor avea loc manevre cu muniţii de război la nordul (frontierei), în apropierea insulelor Yeonpyeong şi Baengnyeong", a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al ministerului.

"Armata noastră este pregătită", a adăugat el, precizând că navele de pescuit sud-coreene aflate în zonă au primit ordin să se retragă.

Coreea de Nord a efectuat manevre similare la 31 martie, când numeroase obuze au căzut în apele teritoriale ale Coreei de Sud.

Sudul a răspuns şi cele două părţi au schimbat salve de artilerie, forţându-i pe locuitorii insulei frontaliere Baengnyeong să se refugieze în adăposturi.

Incidentul nu s-a soldat cu pagube umane sau materiale.

Graniţa maritimă dintre cele două ţări a fost de mai multe ori scena unor confruntări sângeroase între cele două părţi. Ultimul incident a avut loc în 2010, când Phenianul a bombardat o insulă sud-coreeană în apropiere de zona frontierei, provocând moartea a patru persoane şi aducând peninsula la un pas de război.

Numită "Linia de limită a Nordului", frontiera a fost trasată de forţele Naţiunilor Unite şi Statelor Unite în 1953, la sfârşitul războiului coreean. Phenianul o contestă şi refuză să o recunoască.


Citeşte şi:

Crystal meth din Coreea de Nord, cu o puritate de 99%, descoperită în SUA

Poliţia americană a interceptat un transport de metamfetamină cristalină (crystal meth) fabricată în laboratoarele din Coreea de Nord, ţară cunoscută pentru numărul mare de dependenţi de droguri în rândul populaţiei. Marfa confiscată de autorităţile americane, cu o puritate de 99%, era destinaţă pieţei negre din New York.

Kim Jong-un alertează armata să se pregătească pentru un „ conflict iminent cu SUA”

Liderul suprem al Coreei de Nord, Kim Jong-un, a ordonat sâmbătă armatei să se pregătească pentru „un conflict iminent cu Statele Unite ale Americii”, potrivit presei locale. Informaţiile trasnmise de mass-media sunt susţinute de imaginile din satelit, care indică efectuarea pregătirilor pentru un nou test nuclear al Phenianului.

Soarta mătuşii lui Kim Jong-un, sub semnul întrebării: Văduva a „dispărut” dintr-un film de propagandă

Mătuşa liderului nord-coreean Kim Jong-un a dispărut, în mod misterios, dintr-un film de propagandă, fapt care a dat naştere speculaţiilor. Se crede că a fost executată, la fel ca şi fostul ei soţ.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: