Benjamin Netanyahu ar negocia un acord de recunoaştere a vinovăţiei într-un proces în care este acuzat de corupţie

Benjamin Netanyahu ar negocia un acord de recunoaştere a vinovăţiei într-un proces în care este acuzat de corupţie

Sursă foto: EPA-EFE

Benjamin Netanyahu, fost premier al Israelului, ar negocia un acord prin care îşi recunoaşte vinovăţia într-un proces în care este acuzat de corupţie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Sursă familiarizată cu subiectul, citată de Reuters, a transmis faptul că discuţiile referitoare la acest subiect s-au blocat din cauza unei condiţii impuse, respectiv înlăturarea fostului premier de pe scena politică a ţării. 
 
Benjamin Netanyahu a condus guvernul israelian timp de 12 ani consecutivi, însă în prezent este lider al opoziţiei. Acesta a pledat nevinovat în cele trei dosare în care a fost inculpat în 2019 şi în care este acuzat de dare de mită, abuz de încredere şi fraudă. 
 
Sursa citată a declarat că fostul premier, în vârstă de 72 de ani, ar fi discutat un acord cu procurorul general Avichai Mandelblit, conform căruia ar pleda vinovat la acuzaţii mai reduse ceea ce ar însemna ca pedeapsa rezultată să fie comutată în serviciu în folosul comunităţii.
 
Însă, „negocierile” ar fi fost blocate din cauza faptului că Benjamin Netanyahu ar fi solicitat să fie scutit de  condamnarea care să implice  o clauză de „corupţie morală”. În fapt, conform legii israeliene, dacă ar primi o astfel de condamnarea ar fi forţat să părăsească scena politică timp de mai mulţi ani. 
 
De cealaltă parte, biroul procurorului general a refuzat să comenteze informaţiile citate de Reuters.
 
Acest acord de recunoaştere a vinovăţiei a fost promovat şi de fostul preşedinte al Curţii Supreme, Aharon Barak. Acesta a susţinut într-o intervenţie la postul de radio Kan faptul că un astfel de acord  ar uşura presiunea asupra sistemului judiciar. În fapt, Aharon Barak, a fost acuzat ani de zile de susţinătorii lui Benjamin Netanyahu că nu îi oferă un proces corect. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările