Vocea României 2015. Primul episod a adus pe scenă artişti consacraţi şi un moment tensionat: „Sunteţi derbedei, eu sunt o legendă pe care aţi distrus-o“

Vocea României 2015. Primul episod a adus pe scenă artişti consacraţi şi un moment tensionat: „Sunteţi derbedei, eu sunt o legendă pe care aţi distrus-o“

Juriul show-ului „Vocea României“ este format din Marius Moga, Smiley, Loredana şi Tudor Chirilă FOTO Pro TV

Vocea României 2015. Al cincilea sezon al show-ului „Vocea României“ a debutat la Pro TV cu un episod ce a adus în faţa telespectatorilor voci la început de drum, artişti consacraţi şi concurenţi trecuţi de prima tinereţe.

Ştiri pe aceeaşi temă

Primul episod din noul sezon al show-ului „Vocea României“ a fost marcat de apariţii exotice, dar şi de un moment tensionat oferit de Liviu Bazu, care a cântat, printre altele, alături de trupele FFN, Basorelief şi Cromatic, Bărbatul, în vârstă de 62 de ani nu a reuşit să impresioneze juriul, iar la sfârşitul momentului a avut o ieşire nervoasă, acuzând echipa show-ului că „a distrus o legendă“. Vă prezentăm în continuare cele mai importante momente de la „Vocea României“.

Claudia Andas, o solistă de 39 de ani care a cântat alături de soţul ei, originar din Filippine, pe mai multe scene din lume, a fost concurenta care a deschis prima ediţie a noului sezon „Vocea României“. Aceasta a venit la „Vocea României“ pentru că îşi doreşte să se afirme şi în ţara natală şi a reuşit să întoarcă toate cele patru scaune cu interpretarea piesei „Simply the best“, semnată de Tina Tuner.

„Nu am avut aceste emoţii niciodată când am cântat în alte ţări, numai aici, acasă, în România mi s-a întâmplat“, a declarat Claudia Andas la sfârşitul momentului, vădit emoţionată.

„Nu-mi revin“, a exclamat Smiley. „Vocea ta este foarte versatilă şi foarte rock şi te vreau la mine în echipă“, i-a spus Tudor Chirilă, în timp ce Smiley a adăugat că interpretarea „l-a mişcat“.

În cele din urmă, solista, precizând că are un mare respect pentru fiecare membru al juriului, a declarat că şi-a dorit foarte mult să fie în echipa lui Tudor Chirilă. „Mă oftic pentru vocea asta. Mamă, cât de tare e gagica asta“, a menţionat Smiley după aflarea deciziei. În momentul în care Chirilă a îmbrăţişat-o şi i-a urat bun venit în echipa lui, concurenta i-a mărturisit plângând că şi-a pierdut tatăl în urmă cu doar o săptămână.

Claudia Andas FOTO Pro TV

Florin Eugen Cruceru, un muzician de 33 de ani din Bucureşti, a precizat că „absolut nimeni“ nu ştie că s-a înscris la „Vocea României“ şi că vrea să se facă mândru în primul rând pe el. Acesta a mărturisit că dacă ar câştiga marele premiu şi-ar dori să cumpere apartamentul pe care părinţii lui au fost nevoiţi să-l vândă. „Dacă nu se întoarce niciun scaun, anul viitor voi fi din nou aici“, a declarat concurentul înainte de a urca pe scenă pentru a cânta „Billionaire“, a lui Bruno Mars.

Marius Moga a fost singurul care s-a întors, întrebându-şi surprins colegii: „Vouă nu v-a plăcut de el? Cum să cânte băiatul ăsta atât de bine şi voi să nu vă întoarceţi?“. „Mi-a plăcut interpretarea ta, creativitatea ta, ai reuşit să fii originar, numai că la anumite note nu ai fost atât de stabil“, a motivat Loredana alegerea făcută. 

Florin Eugen Cruceru FOTO Pro TV

Angela Bîtlan, o studentă în vârstă de 19 ani, cântă de la 7 ani la festivaluri naţionale şi internaţionale, precizând că a interpretat Imnul chiar şi pentru preşedintele României Klaus Iohannis. Aceasta a dezvăluit că cea mai mare dorinţă este să-şi vadă familia reunită, întrucât tatăl ei şi cei doi fraţi muncesc în Italia, motiv pentru care vrea să câştige „Vocea României“.

Tânăra a ales melodia celebrei Celine Dion, „Because you loved me“, însă nu a reuşit să convingă niciun antrenor. În acest sezon a fost introdusă şi o regulă nouă: dacă o voce nu convinge antrenorii, aceştia nu se mai întorc nici măcar după ce termină cântecul.

Ovidiu Turcu (31 de ani), de profesie web designer, cântă alături de tatăl său (toboşar) în ROQ, o trupă-tribut Queen.  Cu piesa „The great pretender“, acesta a reuşit să convingă partea masculină a juriului. Marius Moga l-a complimentat spunându-i că e o combinaţie între Freddie Mercury şi Elvis Presley, iar Ovidiu le-a dezvăluit că vreme de 11 ani a cântat hevy metal, spre satisfacţia lui Tudor Chirilă. „E greu de ales pentru că fiecare dintre voi e un mare profesionist şi îmi sunteţi toţi foarte dragi“, le-a spus concurentul celor trei membri ai juriului care s-au întors, înainte de a-l alege pe Tudor Chirilă.

Ovidiu Turcu FOTO Pro TV

Biu Marqueti (40 de ani), o cântăreaţă de muzică latino din Cuba, care în trecut a făcut parte din trupa Mandinga,  crede că va fi un dezavantaj faptul că va fi recunoscută, considerând că publicul este mai exigent atunci când concurenţii au experienţă. Aceasta a precizat că participă la „Vocea României“ pentru fiica ei, care nu locuieşte cu ea. Biu a interpretat piesa „Solo se vive una vez“, reuşind să o convingă pe Loredana, care a dansat şi a spus că vrea să facă o contestaţie pentru că ceilalţi trei membri ai juriului nu s-au întors, spunându-le că au „urechi de tablă“.

Biu Marqeti FOTO Pro TV

Liviu Bazu, în vârstă de 62 de ani, a susţinut că a venit la „Vocea României“ nu pentru a întoarce scaunele, ci pentru a cânta frumos. Concurentul a dezvăluit că până în urmă cu 20 de ani s-a ocupat doar de muzică şi că a cântat alături de „aproape toţi muzicanţii cunoscuţi“, printre care FFN, Jet, Basorelief, Cromatic.

„Am cântat în faţa a 40.000, dar şi a  400.000 de oameni, nu e nicio diferenţă, trebuie să dai tot ce ai mai bun“, a spus Liviu Bazu, subliniind că vrea ca poporul român să ştie că a făcut parte din industria muzicală din România.

Concurentul a interpretat „My way“, a lui Frank Sinatra, însă nu a reuşit să impresioneze juriul. Deşi iniţial a precizat că scopul nu este de a întoarce scaunele, domnul s-a arătat extrem de indingnat, acuzând echipa emisiunii că „a distrus o legendă“: „Sunteţi derbedei, cum să nu se întoarcă la melodia asta şi la cum o cânt eu? Eu sunt o legendă, aţi făcut-o special pentru a distruge aceastî legendă. Eu cânt nu mă joc. Nu se poate aşa ceva!“

Surorile Alexandra Boghici (27 de ani) şi Cristina Vasopol (34 de ani) provin dintr-o familie de muzicieni (tatăl chitarist, mama solistă) şi s-au înscris la „Vocea României“ fără a şti una de cealaltă, întrucât în acea perioadă nu-şi vorbeau. Ambele au recunoscut că show-ul de la Pro TV le-a adus din nou împreună, deoarece în momentul în care au aflat una de participarea celeilalte au reluat legătura.

Cristina Vasopol a mizat pe melodia „Cry Baby“, din repertoriul regretatei Janis Joplin, reuşind să întoarcă toate cele patru scaune şi chiar să-i ridice în picioare pe membrii juriului, dar şi pe spectatori. „Sunt copleşită“, le-a spus concurenta, cu ochii în lacrimi, mărturisindu-le că nu se aştepta la asemenea reacţii. „Nu pot să cred că nu eşti conştientă de valoarea şi de talentul tău“, i-a transmis Loredana, pe care tânăra a şi ales-o. Alexandra Boghici a ales piesa „Stop“, a cântăreţei britanice Jamelia, însă nu a convins niciunul dintre membrii juriului.

Cristina Vasopol FOTO Pro TV

Din spatele cortinei, Michel Kotcha, originar din Coasta de Fildeş, a cântat  „Fuck You“, a lui Cee Lo Green, şi a întors toate scaunele. Tânărul a declarat că a venit la „Vocea României“ pentru experienţă şi chiar dacă Tudor Chirilă i-a făcut o ofertă „de nerefuzat“ – 2000 de RON şi carte de muncă – exoticul concurent l-a ales pe Smiley: „Vă mulţumesc pentru că nu mă aşteptam să se întoarcă nici măcar unul dintre voi, înseamnă foarte mult pentru mine, e o onoare, fără nicio lipsă de respect, alegerea mea e Smiley.“

Michael Kotcha FOTO Pro TV

Cristina Stroe, în vârstă de 23 de ani, cântă într-o trupă de coveruri pentru a-şi câştiga existenţa şi susţine că îi e foarte greu să cânte în faţa tatălui său, saxofonist. „Sunt foarte dură cu ea, dar tatăl meu este de zece ori mai dur“, a precizat tânăra înainte de a urca pe scena de la „Vocea României“, unde a cântat „Dor de viaţă“, a Aurei Urziceanu. Tudor Chirilă şi Marius Moga au fost încântaţi de vocea Cristinei şi au decis să se întoarcă, însă concurenta i-a provocat să-şi argumenteze alegerea, cerere ce a dat startul unei „lupte“ în rime între toţi membrii juriului. În final, concureta „a mers pe instinct“ şi l-a ales pe Marius Moga. 

Cristina Stroe FOTO Pro TV

Roxana Tătaru (38 de ani), sora deja celebrei Nico, a ales piesa „Saving all my love for you“, iar înainte de a urca pe scenă a mărturisit: „Aş vrea ca lumea să mă aprecieze pentru ceea ce sunt nu pentru că sunt sora lui Nico.“ Niciunul dintre cei patru membri ai juriului nu s-a întors, spre dezamăgirea celor două cântăreţe.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: