Se schimbă majoritatea în CNA. Care sunt noile propuneri care vor hotărî direcţia Consiliului

Se schimbă majoritatea în CNA. Care sunt noile propuneri care vor hotărî direcţia Consiliului

Logo CNA sursa foto: CNA

Consiliul Naţional al Audiovizualului nu mai funcţionează din 8 februarie deoarece trebuie numiţi patru noi membri. Cele patru nume sunt propuse de PNL, USR PLUS, Guvern şi preşedintele României.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cu cei patru membri noi, coaliţia de guvernare va obţine majoritatea în Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA), instituţie condusă acum de Monica Gubernat, un om din sfera Partidului Social Democrat.

În prezent, CNA are doar 7 membri din 11, iar din data de 8 februarie şedinţele CNA nu se mai pot desfăşura.

Gabriel Tufeanu, propus de Guvern în 2014, şi-a încheiat mandatul în decembrie 2020, Radu Călin Cristea, propus de Guvern în 2014, a murit în octombrie 2020, Radu Herjeu, propus de Camera Deputaţilor în 2014 (de PSD), mandat încheiat pe 8 februarie, Dorina Rusu, propusă de Administraţia Prezidenţială, mandat încheiat pe 8 februarie, explică situaţia celor patru posturi vacante jurnaliştii de la Europa Liberă.

Conform acestora, favoriţi pentru a ocupa cele patru posturi sunt Mircea Toma, susţinut de USR-PLUS, Dorina Rusu, susţinută de preşedintele Klaus Iohannis şi Ionel Palăr şi Valentin Jucan, propuşi de PNL.

Mircea Toma este preşedintele Active Watch. „Ambele nominalizări au avut la bază profesionalismul şi integritatea pe care le-au dovedit de-a lungul timpului în domeniile în care au activat”, a justificat USR-PLUS propunerile făcute.

Ionel Palăr a fost deputat de Bacău, iar Valentin Jucan a mai fost membru în CNA (2012-2018), apoi a fost purtător de cuvânt al Consiliului Judeţean Cluj.

Procedura parlamentară prevede ca Birourile Permanente reunite să trimită Comisiilor de Cultură lista persoanelor nominalizate pentru a fi audiate.

Citeşte şi:

Ce oameni propun Guvernul, Iohannis şi USR pentru CNA

CNA va putea restricţiona un serviciu media dacă incită la ură, violenţă şi terorism

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările