Răzmeriţă pe Facebook după finala Vocea României. Câştigătorul, între critici dure şi laude: „Până la urmă şi PSD a ieşit câştigător în urma votului popular“

Răzmeriţă pe Facebook după finala Vocea României. Câştigătorul, între critici dure şi laude: „Până la urmă şi PSD a ieşit câştigător în urma votului popular“

Bogdan Ioan este cel mai popular, dar şi cel mai controversat câştigător de la Vocea României FOTO Pro TV

Desemnarea lui Bogdan Ioan drept câştigătorul Vocea României a stârnit dezbateri aprinse în mediul online. Pe lângă laude şi aprecieri, elevul lui Smiley a fost aspru criticat de cei care consideră că este „doar un imitator al lui Michael Jackson“. Un lucru rămâne însă: câştigătorul a fost ales exclusiv pe baza voturilor acordate de telespectatori.

Ştiri pe aceeaşi temă

Bogdan Ioan a fost ales câştigătorul titlului Vocea României şi al premiului de 100.000 de euro într-o finală în care Dora Gaitanovici, din echipa Irinei Rimes, s-a clasat pe locul doi, Alma Boiangiu, eleva lui Tudor Chirilă, a fost pe locul trei, iar Mădălina Coca, antrenată de Andra, a terminat pe ultimul loc. 
 
Bogdan Ioan s-a remarcat de la audiţii printr-o interpretare de excepţie a piesei „Earth Song“ şi atât juriul, cât şi publicul au remarcat asemănarea izbitoare a timbrului tânărului constănţean cu cel al regretatului Michael Jackson. Mai mult decât atât, momentul a devenit cel mai vizualizat din istoria emisiunii de la Pro TV şi ocupă locul patru în topul celor mai bune prestaţii de la The Voice Global. 
 
Odată cu galele live, când publicul a fost cel care a decis care concurenţi merită să continue lupta pentru marele premiu, au apărut şi controversele. În semifinală, Bogdan Ioan a interpretat o piesă care să-i evidenţieze timbrul asemănător cu al lui Michael Jackson – „Can't Feel My Face“, de la The Weeknd – şi a reuşit să-şi spulbere rivalii. 

  

La fel ca atunci, şi acum, când a fost ales câştigătorul Vocea României, Bogdan Ioan a împărţit opinia publică în două, pe Facebook exsitând dezbateri aprinse privind victoria concurentului antrenat de Smiley. 
 
Mulţi se declară dezamăgiţi, consideră că a fost cel mai slab finalist şi că este „doar un imitator al lui Michael Jackson“. „Nu merita categoric! A fost cel mai slab dintre finalişti ! Dora e cea mai talentată şi sigur va avea un viitor strălucit! Ea este Vocea României 2018! Felicitări!“, „O glumă proastă! Băiatul ăsta era pentru locul 4“, „Marea măsluială a României! Nu merita!“, „După «Românii au talent» a venit şi vremea «Vocii României» să ne arate că nu contează munca, voinţa, talentul, ci contează doar ratingul proteveului. Regulile trebuiesc schimbate, să câştige cine ştie muzică, nu imitatori, fie ei şi de MJ. Fetele au cântat superb, au arătat că pot cânta orice. Păcat, dezamăgire totală“, „Schimbăm numele emisiunii în «Măsluiala României». Nu poţi câştiga falsând.... N-ai cum!“, „O dezamăgire, e doar un imitator!“, au fost câteva dintre comentariile dure. 
 
De asemenea, cei nemulţumiţi au făcut trimiteri critice la adresa sloganului emisiunii, „Doar vocea contează!“: „Numai concurs de voci nu a fost! Nu a câştigat vocea, păcat! Băiatul ăla trebuia să fie pe ultimul loc din cele patru!“, „Un concurs unde vocea chiar nu contează!“, „Când vocea NU contează! Dezamăgire“.
 
Mai în glumă, mai în serios, internauţii au comparat votul de la „Vocea României“ cu votul de la alegeri: „Maşinăria de vot a lui Smailey. Şi bineînţeles, un popor care nu votează“, „Cam aşa a fost în 2016 când românii nu au ieşit la vot...“, „Dovada că românii nu ştiu să voteze“, „Nu poţi să te miri că la Vocea României a câştigat cel mai slab finalist. Până la urmă şi PSD a ieşit câştigător în urma votului popular“, „Într-o ţară unde populaţia votează tot felul de plagiatori, câştigătorul nu putea fi decât un imitator. 
România nu poate fi impresionată de momente originale, de momente lucrate, românilor le este de ajuns un imitator. Asta nu înseamnă că acest băiat nu are voce. Are, dar cântă tot ca şi cum ar fi Michael. Cred că el nu avea ce căuta în finală. Fetele au avut momente faine, lucrate, cu părţi originale, dar...“, „Cea mai mare dezamăgire din ultimul timp! Felicitări Dora! Pentru mine tu eşti un artist complet! La cum votează poporul ăsta ne merităm soarta! Şi ne mai şi văităm de ce ne pleacă valorile! Tocmai... pentru că atunci când trebuie susţinute poporul ăsta alege să fie mediocru! Păcat! Nu o merităm pe Dora! Felicitări şi sper să te văd cel puţin la fel ca pe Feli, care deşi nu a câştigat şi-a urmat visul!“.

Pentru alţii deznodământul de la Vocea României a fost prilej de glume: „Combinaţie... ediţia următoare câştigă imitatorul lui Elvis“, „Intră bunica pe uşa atunci când a cântat Smiley cu Bogdan şi zice: «Smiley participă la Vocea României?» La cât a cântat Smiley faţă de concurent, săraca bunică a înţeles altceva.“
 

Câştigătorul Vocea României se bucură totuşi de o mare popularitate, mulţi sărind în apărarea lui. 
 
„Când ai în spate un curent muzical fabulos şi imiţi aproape perfect, nu ai adversar pe această planetă“, „Poate că nu a fost cea mai bună voce, dar a fost, cu siguranţă, DEOSEBIT. Asta a votat publicul, ceva ieşit din tiparele cu care ne-am obişnuit până acum. Bravo Bogdan, bravo Smiley!“, „Felicitări întregii echipe! Probabil dacă Bogdan ar fi cântat melodia din audiţii eraţi toţi de acord cu faptul că a câştigat trofeul! Oamenii l-au votat pentru momentul acela de început! Băiatul nu a zis nicio secundă că e artist, muzician... Felicitări Bogdan! PS. Suntem un popor de trişti, dacă nu iese cum vrem noi, aruncăm cu pietre!“, „Ce răi sunt oamenii! Bogdan nu are studii muzicale ca toţi de acolo şi o voce foarte bună“, „Felicitări, Bogdan! Nu băga în seamă răutăţile gratuite! Meriţi din plin acest trofeu! Ai talent, transmiţi emoţie şi se vede că muzica cântată de tine vine din suflet, iar asta contează cel mai mult! Ai reuşit să trezeşti în oameni emoţia... ceea ce e peste orice altceva! Bravo“, „Bravo, Bogdan!! Succes pe mai departe! Tu eşti Vocea, indiferent ce spun gurile rele. Că ţi-ai pus singur o pilă încă din audiţii a fost o mână bine jucată. Să fim serioşi şi cinstiţi, cine cântă Michael?? Toţi care-s mai buni la tenis decăt Simona...“, „Eu nu i-aş spune «ruşine» lui Bogdan, aşa cum au spus alţii, el nici măcar nu se aştepta, a fost la fel de surprins ca noi toţi... Însă el şi-a dat toată silinţa, a făcut ce a ştiut mai bine şi a cântat cât a putut de bine, aşa că oricum e de apreciat! Felicitări!“, „Nu a fost cel mai bun. Dar totuşi atâta bălăcăreală nu merită nici el. Până la urma vocea nu îi lipseşte, de bun simţ este, iar de carismatic e super carismatic“, „Cei care spuneţi că nu merită trofeul aveţi o gândire mediocră! Bravo, Bogdan!“.
 
Într-un interviu acordat ziarului „Adevărul“, Bogdan a mărturisit că a fost afectat de comentariile răutăcioase: „Acesta este timbrul meu vocal. Nu încerc să imit sau să mă folosesc de vocea lui Michael Jackson. În această emisiune am fost scos de mai multe ori din zona mea de confort, tocmai pentru a le arăta oamenilor că nu cânt doar Michael Jackson, ci că pot aborda şi alte stiluri muzicale. Am văzut şi anumite critici şi este normal să fie păreri împărţite, dar nu e normal să jigneşti pe cineva. Sunt un om simplu care s-a înscris la un concurs şi nu am avut vreo intenţie să fac rău cuiva. Când am citit anumite comentarii răutăcioase, am avut un mic moment de dezamăgire, dar încerc să citesc doar mesajele pozitive pe care le primesc pe paginile mele de socializare“.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările