Programe speciale de Paşte la TVR 1 şi TVR 2: ce puteţi vedea FOTO

Programe speciale de Paşte la TVR 1 şi TVR 2: ce puteţi vedea FOTO

FOTO TVR

TVR 1 şi TVR 2 au pregătit, pentru perioada 26 aprilie – 1 mai, o serie de programe dedicate Sărbătorilor Pascale, din care nu lipsesc transmisiuni şi documentare cu tematică religioasă, emisiuni şi ediţii speciale ale unor programe consacrate, concerte şi spectacole inedite, filme de animaţie şi aventură.

Ştiri pe aceeaşi temă

În fiecare zi a Săptămânii Mari, de luni până sâmbătă, între orele 18.30 şi 19.00, TVR 1 difuzează, sub genericul emisiunii „Universul credinţei“, seria de interviuri „Paşi spre înviere“, în care telespectatorii pot afla despre semnificaţia fiecărei zile din Săptămâna Patimilor din interviurile pe care Andrei Victor Dochia le-a realizat cu Părintele Profesor Constantin Necula în Ţara Sfântă, la Ierusalim. 
 
Filmările au avut loc în Grădina Ghetsimani, pe Drumul Crucii, Golgota, Catedrala Sfântului Mormânt (locul răstingnirii şi învierii lui Iisus) etc.
 
Vineri, pe 26 aprilie 2019, de la ora 19.00, la TVR 1, telespectatorii pot urmări în direct de la Catedrala Patriarhală din Bucureşti slujba Prohodului Domnului, tot în cadrul unei ediţii speciale a emisiunii „Universul Credinţei“. Comentariul: Corneliu Vlad Matache
 
Sâmbătă, 27 aprilie, de la 21.35, TVR 1 difuzează documentarul „Zorii Învierii“, realizat de Victor Dochia şi Părintele Necula în Ţara Sfântă, despre urcuşul duhovnicesc al Săptămânii Patimilor, pornind de la intrarea Domnului în Ierusalim şi până la răstignirea şi învierea Sa.
 
FOTO TVR
 
Şi tot pe 27 aprilie 2019, începând cu ora 22.30, într-o ediţie specială „Universul credinţei“, TVR 1 va transmite în direct Slujba Învierii oficiată de către Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române. Din studiourile TVR, în ediţia specială „Universul credinţei“, moderatorul Victor Dochia alături de invitaţii săi - actriţa Manuela Hărăbor şi realizatorul Răzvan Bucuroiu - întind o mână celor care sunt singuri sau izolaţi în Noaptea de Înviere: Părintele Valerian (fostul actor Dragoş Pâslaru) de la Schitul Sfântul Mucenic Filimon, comuna Goleşti, jud. Vâlcea, prezenţă rară pe micul ecran, va fi în direct, alături de telespectatorii TVR 1. 
 
Şi tot la „Universul credinţei“, ajungem în comunitatea izolată din Letea, Delta Dunării; la românii aflaţi în teatre de operaţiuni în Afganistan; la militari aflaţi pe Fregata Ferdinand, Constanţa, unde IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va duce Sfânta Lumină; la cei care lucrează pe platforme petroliere; dar şi la Camelia Smicală, medic român în Norvegia, ai cărei copii sunt reţinuţi de sistemul norvegian de protecţie a copiilor. Telespectatorii TVR 1 vor mai putea vedea şi corespondenţe de la Catedrala Greco-Catolică Sfântul Vasile cel Mare din Bucureşti şi din Ţara Sfântă - cu arhim. Teofil Anăstăsoaie.
 
Emisiuni şi ediţii speciale ale emisiunilor consacrate, de Paşti la TVR 1
 
Sâmbătă, 27 aprilie
 
De la 16.30 - În ajun de Paşti, echipa „Exclusiv în România“ poposeşte în zona vechiului Ocol al Câmpulungului de Bucovina pentru a pregăti sărbătoarea împreună cu urmaşii răzeşilor de odinioară. Telespectatorii vor afla povestea clasei de mijloc a satului bucovinean şi reţete moştenite din vremurile prosperităţii acesteia, care numai aici pot fi găsite pe masa de Paşti. 
 
Duminică, 28 aprilie:
 
De la ora 14.30 - Iuliana Tudor ne invită „La masa de Paşti“, alături de generaţia de aur a folclorului românesc. „După 18 ani de când realizăm acest program special de sărbători, simt aceeaşi emoţie, ca la prima ediţie. Şi asta pentru simplul motiv că întâlnirea cu oameni care au scris şi înseamnă istorie pentru cultura tradiţională românească nu are cum să nu te marcheze. Primii care se bucură sunt chiar ei, protagoniştii emisiunii, pentru că se întâlnesc rar în număr atât de mare şi într-o atmosferă relaxată cum este cea de La masa de Paşti”, Iuliana Tudor,  gazdă şi realizator al emisiunii „La masa de Paşti“ de la TVR 1.
   
 
Ora 17.00 - Mircea Dinescu deschide larg porţile de la Cetate pentru încă o familie de artişti talentaţi, în ediţia specială de Paşti a emisiunii „Politică şi delicateţuri“. Întâlnirea cu familia Matilda Pascal-Cojocăriţa şi Ştefan Cigu este la TVR 1 duminică, 28 aprilie, de la ora 17.00.
 
FOTO TVR 1
 
Concerte şi spectacole inedite la TVR 1
 
Duminică, 28 aprilie
 
De la ora 21.10 - Iuliana Tudor prezintă spectacolul Lăutarii, altfel, în duminica de Paşti la TVR 1! Vom asculta cântece din toate zonele, prin care artişti cunoscuţi ai muzicii uşoare şi populare româneşti vor aduce un omagiu muzicii şi maestrului Nicolae Botgros.
 
„Spectacolul este unul inedit, „altfel" dacă vreţi, pentru că până acum nici o orchestră de muzică populară nu a cântat şi nu s-a comportat ca o orchestră simfonică. Au fost multe orchestre care au cântat cafe concert de exemplu, dar noi, pentru Sala Palatului am adăugat violoncele, viole, suflători, tromboane, cornuri... Am adunat o orchestră aproape simfonică, având în jur de 60 de instrumentişti. În repertoriu am inclus muzică uşoară, jazz, muzică rock, clasică, dar întâi şi întâi, muzică populară”, ne-a spus maestrul Botgros.
 
Alături de Orchestra Lăutarii din Chişinău condusă de maestrul Nicolae Botgros, urmărim, în prima parte, momentele susţinute de Alex Calancea BAND, Ion Paladi, Natalia Barbu, Tatiana Jacot, Nicuşor Iordan, Lilia Roşca, Ionuţ Fulea. Iar în partea a doua, urcă pe scenă Corina Chiriac, Petrică Mâţu Stoian, Monica Anghel, Paula Seling şi Marcel Pavel. La TVR 1, pe 28 aprilie, de la 21.10.
 
Luni, 29 aprilie 
 
De la ora 23.30 – Concert Bere Gratis
 
În stilul caracteristic, Bere Gratis a sărbătorit 20 de ani de activitate printr-un mare concert pop-rock simfonic, în care au adaptat hiturile şi cântecele lor pentru orchestră şi cor. Împreună cu 4 mari orchestratori, 4 dirijori de excepţie şi o echipă formată în total de 120 de membri, Bere Gratis ne surprinde cu un maraton simfonic, în care publicul poate asculta cele mai cunoscute melodii ale trupei precum „Ce mişto”, „Două inimi”, „Noapte caldă”, „Vino mai aproape”. Vedem concertul în a doua zi de Paşti, de la ora 23.30, la TVR 1. 
 
Filme pentru toate gusturile, în zilele de sărbătoare la TVR 1
 
Vineri, 26 aprilie, de la 21.30, la TVR 1 difuzează filmul „Baraba“ (Barabbas - Italia, SUA, 2012), dramă biblică inspirată de romanul omonim al lui Par Lagerkvist, câştigător al premiului Nobel pentru literatură, cu Billy Zane în distribuţie. 
 
Duminică, 28 aprilie, de la 10.15 este programat filmul de animaţie „Planeta comorilor“ (Treasure Planet – SUA, 2002), adaptare SF a romanului „Insula comorilor" de Robert Louis Stevenson, în care vocile sunt ale actorilor Joseph Gordon-Levitt şi Emma Thompson. Tot duminică, de la 18.15, la TVR 1 vedem filmul de aventuri Călătoria marelui elefant (Against The Wild: The Great Elephant Adventure – Canada, Africa de Sud, 2018), povestea prieteniei neaşteptate dintre un băiat care se rătăceşte în junglă şi un elefant uriaş şi blând.  
 
Şi pentru că e vacanţă, la TVR 1 copiii vor putea viziona şi animaţiile: „Atlantida“, imperiul dispărut, voci: Michael J. Fox, Leonard Nimoy (luni, 29 aprilie, de la 18.15); Reciful: Lupta lui Pi, voci: Freddie Prinze Jr., John Rhys-Davies, Rob Schneider (marţi, 30 aprilie, de la 11.00) şi Reciful 2: ameninţarea rechinilor, voci: Drake Bell, Rob Schneider (miercuri, 1 mai, de la 11.00). 
 

Paştele vine la TVR 2 cu programe de sărbătoare

Paştele şi minivacanţa de 1 Mai aduc în grila postului, în perioada 26 aprilie-1 mai, ediţii speciale ale emisiunilor consacrate, spectacole de muzică populară, mari artişti, producţii cinematografice româneşti şi străine, spectacole de circ şi documentare.
 
În Vinerea Mare, pe 26 aprilie, intrăm în atmosfera Sfintelor Sărbători de Paşti cu două documentare care ne îndeamnă la reflecţie. „Materik. Poziţia incomodă din care ne rugăm”, realizat de Manuela Morar, va fi difuzat de la ora 15.00 şi îl prezintă pe Vasile Kovaliov, ultimul supravieţuitor cu origini basarabene al lagărelor cu regim sever din Kolyma. 
 
De la ora 17.15, TVR 2 a programat documentarul„Părintele Arsenie Boca, omul lui Dumnezeu”, despre personalitatea unică a duhovnicului român.
 
„Liturghia este inima comunităţii”, spune părintele Vasile Gavrilă, invitatul Danielei Zeca Buzura la „Mic dejun cu un campion”, sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 10.00. Slujitor la Biserica Sfântul Nicolae Ghica - Paraclis Universitar din Bucureşti şi profesor de teologie, părintele Gavrilă ştie cum să se apropie de oameni, este o prezenţă carismatică şi un profesor preţuit.
 
De la ora 12.30, echipa „Cap compas” ne poartă în Ierusalimul contemporan. Femeile au jucat un rol crucial de-a lungul civilizaţiei, iar Sibilla, Melinsanda, Maria sau Isabela sunt câteva nume care şi-au croit destinul împreună cu oamenii de aici.
 
Ediţia specială „Femei de 10, Bărbaţi de 10“ păstrează şi de Paşte sloganul „Emisiunea faptelor bune şi a românilor de 10“. De la ora 15.00, invitaţii Marinei Almaşan sunt: un cercetător ştiinţific, un frizer român din Anglia, recunoscut pentru grija sa faţă de săraci, un ultramaratonist care a înconjurat globul pământesc pentru a aduna banii necesari unui nou centru destinat bolnavilor de cancer, un antrenor de box, care a transformat un copil al străzii într-un campion şi o familie care a adoptat trei orfani geniali în domeniul muzical. Daniela Condurache va găti pe tot parcursul emisiunii cozonaci, de care se vor bucura invitaţii şi spectatorii.
 
FOTO TVR 2 
 
În prima zi de Paşte, de la ora 7.00, spunem „Hristos a înviat!“ la Muzeul Satului Vâlcean din Bujoreni, alături de interpreţi şi ansambluri de renume. Printre invitaţi: Margareta Clipa, Elisabeta Turcu-Juverdeanu, Tulnicăresele din Avram Iancu – Alba, grupul vocal-folcloric Ciuleandra, grupul bărbătesc Rapsozii Oltului, Adriana Mihai, Neta Soare, Marinela Baba, Maria şi Mihai Nemeş etc.
 
Ediţii speciale au pregătit şi emisiunile „Ferma“ (ora 9.00), „Pescar hoinar” (ora 10.00), unde aflăm reţete de cherhana şi „Natură şi aventură“ (ora 10.30). 
 
Show de sărbătoare la Galele „Drag de România mea”, duminică, 28 aprilie, de la ora 15.00. „Cine bate seara, la fereastra mea”, cântau cu ceva timp în urmă Irina Loghin şi Benone Sinulescu, iar acum artiştii vor trăi o reîntâlnire emoţionantă. Printre invitaţii lui Paul Surugiu-Fuego se mai numără Floarea Calotă, romanticul Ovidiu Komornik, Elena Gheorghe, Maria Dragomiroiu, Taraful Cleante şi Diana Matei. Mielul de Paşti îl va aduce Nae Alexandru, actorul Teatrului Constantin Tănase.
 
De la ora 17.00, la TVR 2 urmărim o ediţie specială „D’ale lu’ Mitică”, iar de la ora 18.00, la „Gala umorului“ actorii Dem Rădulescu, Tamara Buciuceanu, Dan Condurache, Stela Popescu şi Alexandru Arşinel revin cu momente din Arhiva TVR. Scheciuri inspirate din umorul cotidian au pregătit Dragoş Huluba şi Marius Rizea, în „Vegetarianul” şi „Viaţa spirituală a lui Gheorghe”, cu Mirela Zeţa şi Dragoş Stoica.
 
Luni, 29 aprilie, de la ora 10.00, petrecem cu cântec şi joc la Muzeul Naţional al Satului Dimitrie Gusti, la „Sărbătoarea primăverii”. Printre invitaţi: Margareta Clipa, Floarea Calotă, Petrica Mâţu Stoian, Maria Loga, Angela Săftoiu, Cornelia Ardelean, Ana Almaşana Ciontea, grupul vocal-folcloric „Rapsozii Oltului“ etc.
 
De la ora 14.10, TVR 2 vă invită la comedia romantică „Iubire cu gust de cafea” (Brimming with love – SUA, 2018), iar de la ora 17.00, „oanApp“ a pregătit o ediţie specială cu „Dansul iepuraşilor“, al ansamblului de balet Arabesque. Gazda Oana Mareş îi va avea invitaţi pe Andreea Antonescu, Maria Cârneci, Medeea Marinescu şi fiul ei, Luca, Dinu şi Andreas Maxer. 
 
După o nouă ediţie a sezonului 5 „Câştigă România!”, prezentată de Virgil Ianţu de la ora 20.00, seara se încheie la TVR 2 cu o dramă romantică, „Lasă-mă să te iubesc”, de la ora 21,10, cu Sean Young, Perry King şi Priscilla Barnes în rolurile principale.
 

TVR 3 a pregătit un program de sărbătoare cu folclor autentic românesc, spectacole şi recitaluri de excepţie, concerte şi gale aniversare

 
Sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 20.00  telespectatorii pot urmări concertul aniversar Grigore Leşe, ce conţine un program cu muzică tradiţională românească, interpretată vocal şi instrumental de Grigore Leşe, dar şi lucrări internaţionale interpretate de Ionuţ Ştefănescu la celebrul său flaut, confecţionat din aur, alături de prima orchestră de flaute din România, „Flaut Power“.
 
Concertul aniversar Grigore Leşe FOTO TVR
 
Duminică, 28 aprilie, petrecem româneşte prima zi de Paşte urmărind de la ora 14.00 programul „Sărbătoare la zi mare“  - care aduce, într-o ediţie specială, recitalurile susţinute de reprezentanţi de seamă ai folclorului românesc pe scena Festivalului Ion Albeşteanu: Cătălina Anton, Nicoleta Rădinciuc Vlad, Viorica Macovei, Marius Ciprian Pop. Acompaniază Orchestra DOINA BĂRĂGANULUI, dirijor prof. dr. Cristian Obrejan. 
 
De la 15.30, TVR 3 difuzează „De Paşte...acasă“, cu cântecul tradiţional adus de interpreţi consacraţi din generaţii diferite reprezentând Banatul şi Ardealul într-un program cu cântec, joc şi urări de sărbătoare prezentat de Felicia Stoian şi Tiberiu Ceia.
 
Începând cu ora 20.00 este programat concertul Vali Boghean Band – „Reîntoarcere“, un spectacol eveniment cu un repertoriu cunoscut de public, dar şi cu piese noi. Trupa condusă de Vali Boghean, compozitor, muzician şi instrumentist din Republica Moldova, îi invită pe telespectatori să iubească româneşte şi să împartă această dragoste prin muzică şi emoţii sincere într-o zi de mare sărbătoare pe ambele maluri ale Prutului.
 
TVR 3 a programat, de la 22.30 la „Cap de afiş“, concertul susţinut de Laurenţiu Cazan la Acustic Live Festival – ediţia a treia, desfăşurat la Reghin. Invitat special la festival, artistul şi-a confirmat faima pe care în ceea ce priveşte tehnica sa aparte de cântat la chitară. Astfel, vor fi 70 de minute de muzică cu unul dintre cei mai îndrăgiţi artişti români şi cu piesele sale de succes.
 
Luni şi marţi (29 şi 30 aprilie), de la ora 13.00,  grupul Ad Libitum Voices aduce un concert de dragoste şi primăvară. Grupul clujean Ad Libitum Voices, unul dintre puţinele grupuri vocale din România ce adoptă stilul pop-opera, vă invită să cântaţi şi să vă bucuraţi împreună cu ei de iubire şi de primăvară într-un concert susţinut în luna martie a acestui an la Casa de Cultură a Studenţilor din Cluj Napoca.
 
Luni, 29 aprilie, de la ora 20.00  telespectatorii pot urmări Gala Aniversară Extraordinară Corneliu Murgu, eveniment organizat la Opera Naţională Română Timişoara, la care au participat numeroşi artişti lirici de renume mondial, care i-au fost colaboratori tenorului timişorean de-a lungul prestigioasei sale cariere artistice. Amfitrion-prezentator al Galei a fost Ioan Holender, fostul director al Operei de Stat din Viena, care a punctat momentele de început ale vieţii artistice a maestrului Corneliu Murgu. În program au putut fi audiate lucrări din creaţia compozitorilor W.A. Mozart, G. Donizetti, Ch. Gounod, J. Massenet, C. Saint-Saëns, G. Verdi, P. Mascagni, R. Leoncavallo, A. Catalani, F. Cilea, G. Puccini, J. Bock.
 
În zilele de luni, marţi, miercuri (29, 30 aprilie şi 1 mai), de la ora 23.30 va fi difuzat „Open Air Blues Festival Brezoi“, unul dintre cele mai importante festivaluri independente de blues din România, care aduce la TVR 3 artişti şi trupe de pe trei continente. Trei seri de sărbătoare cu concerte de Blues, Blues-Rock, Jazz, Fusion, Funk, într-un festival de referinţă care adună laolaltă cântăreţi şi trupe recunoscute pe plan naţional şi internaţional.
 
Miercuri serbăm 1 Mai la TVR 3 cu folclor, folk, operă şi blues
 
De la 13.00 este programat un spectacol inedit - „Trecu anu’ cu olteanu’“ - pus în scenă de  artiştii Ansamblului Folcloric „Maria Tănase“. Îi veţi urmări pe soliştii Niculina Stoican, Mariana Ionescu Căpitănescu, Petrică Mîţu Stoian, Constantin Enceanu, Marius Măgureanu, Lavinia Bîrsoghe, Liliana Popa, Manuela Motocu, Aneta Şişu, Cristian Bănăţeanu, Ciri Mayer şi Liviu Dică, alături de orchestra şi dansatorii ansamblului. 
 
TVR 3 vă invită să urmăriţi, de la ora 15.00, spectacolul folcloric „La fraţi nu se pun hotare“ susţinut de Ion Paladi şi Orchestra „Lăutarii“, dirijată de maestrul Nicolae Botgros. Concertul face parte din cadrul Turneului Centenar Internaţional şi are ca scop cultivarea şi promovarea relaţiilor tradiţionale de prietenie dintre Basarabia şi România şi marchează cei 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România printr-un turneu început la Chişinău şi Bucureşti şi continuat la Cernăuţi, Londra, Paris şi Madrid.
 
De la ora 18.00, Ada Milea şi Bobo Burlăcianu vă aduc un concert... cu personaje. Nici teatru, nici muzică. Sau... ambele. Un fel de teatru cântat, un concert cu bucăţi zdravene de umor trist sau de tristeţe îngrozitor de comică. Aşa îşi caracterizează Ada Milea şi Bobo Burlăcianu concertul pe care l-au susţinut acum câţiva ani la Târgu-Mureş programat acum la TVR 3.
 
Seara, la „Cap de afiş“ telespectatorii sunt invitaţi la operă, cu reprezentaţii susţinute în cadrul Festivalului  Internaţional Virginia Zeani. 
 
De la ora 20.00 vor fi difuzate cele mai dramatice secvenţe din opera „La Traviata“ de Giuseppe Verdi, puse în scenă de regizorul Kurthy, iar de la 21.15, este programată opera „La Sonnambula“ – în prima audiţie absolută în România – care a încheiat cea de a doua ediţie a Festivalului Internaţional de Operă Virginia Zeani. „La Sonnambula“ sau „Somnambula“ este o operă în două acte de Vicenzo Bellini după un libret de Felice Romani. 
 
TVR 3 încheie ziua pe ritmuri de blues progresion, fiind difuzată ultima parte a transmisiunii de la Open Air Blues Festival Brezoi, programată de la ora 23.30.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările