Poziţia postului Pro TV în cazul deţinutului de la „Românii au talent“: „Regretăm că emisiunea noastră a fost folosită în mod abuziv“

Poziţia postului Pro TV în cazul deţinutului de la „Românii au talent“: „Regretăm că emisiunea noastră a fost folosită în mod abuziv“

Andrei Grigoriu a impresionat juriul atât cu talentul său, cât şi cu povestea de viaţă FOTO Pro TV

Reprezentanţii Pro TV au reacţionat după ce presa a relatat că Andrei Grigoriu, concurentul de la „Românii au talent“ care a dezvăluit că a ispăşit o pedeapsă de 12 pentru tăinuirea unei crime, a fost, de fapt, condamnat pentru complicitate. Postul a anunţat că bărbatul a fost eliminat, precizând că acesta a prezentat „un discurs înşelător“.

În ediţia de vineri, 27 martie, a emisiunii „Românii au talent“, difuzată de Pro TV, Andrei Grigoriu (30 de ani) a impresionat până la lacrimi juriul cu desenul său, dar mai ales cu povestea de viaţă, dezvăluind că a stat în închisoare 12 ani pentru că a tăinuit o crimă. 

Deţinutul de la „Românii au talent“ a fost iertat de Mihaela Rădulescu

„Eu te-aş fi iertat pentru toate păcatele pentru că i-ai spus mulţumesc atât de frumos persoanei care ţi-a fost alături“, a spus Mihaela Rădulescu. „Am rămas fără cuvinte. Eşti foarte talentat, ar fi păcat ca un astfel de talent să se risipească“, l-a încurajat Andra. „E foarte important ca oamenii să încerce să nu greşească. Iar când o fac să înveţe ceva din greşelile lor“, l-a sfătuit şi Andi Moisescu. Membrii juriului l-au trimis mai departe, cu speranţa că se vor revedea cu acesta în libertate.
 

Povestea reală a deţinutului de la „Românii au talent“ 

În realitate, concurentul a fost complicele asasinului, după cum reiese din relatările de presă de la vremea respectivă, precum şi din mărturiile mamei victimei, care a acordat un interviu în emisiunea „Wow Biz“. Întreaga poveste a lui Andrei Grigoriu o puteţi citi aici. 
 
Ulterior, Consiliul Naţional al Audiovizualului s-a autosesizat, urmând ca ediţia respectivă să fie analizată într-o şedinţă viitoare. Valentin Jucan, membru al CNA, consideră că este inadmisibil ca astfel de cazuri să fie promovate, cu atât mai mult cu cât este vorba despre o emisiune care promovează talentele: „Legea audiovizualului, prin Codul de Reglementare a conţinutului audiovizual, prevede faptul că radiodifuzorii trebuie să fie responsabili atunci când aleg modelele pe care le promovează, ceea ce nu se întâmplă în cazul de faţă.“
 
Reprezentanţii Pro TV au oferit astăzi, 2 aprilie, câteva lămuriri cu privire la cazul concurentului, anunţând că acesta a fost eliminat. Postul se apără, motivând că bărbatul a avut „un discurs înşelător“ şi s-a folosit „în mod abuziv“ de emisiunea „Românii au talent“, potrivit site-ului oficial al show-ului. 
 

Poziţia oficială a Pro TV cu privire la cazul puşcăriaşului de la „Românii au talent“

După difuzarea ediţiei cu numărul trei «Românii au talent», Pro TV a aflat că Andrei Grigoriu, concurent în show, a prezentat fapte şi a făcut declaraţii false în cadrul emisiunii, precizând faptul că a fost trimis în închisoare pentru că a tăinuit o crimă comisă de prietenul său, la care el nu a fost martor. Instanţa l-a condamnat de facto pentru implicarea activă în această crimă sub acuzaţia de complicitate. 

Regretăm faptul că emisiunea noastră a fost folosită în mod abuziv de concurent în acest context. Conform regulilor show-ului, juriul şi gazdele emisiunii întâlnesc concurentul pentru prima dată în momentul în care acesta urcă pe scenă. Prestaţia a fost evaluată luând în considerare discursul înşelător prezentat de către acesta în momentul său.

Ne cerem scuze pentru această situaţie şi am decis să îl eliminăm imediat din emisiune.

Fotografii exclusive: puşcăriaşul de la „Românii au talent“, la reconstituirea crimei. El a bătut-o şi a imobilizat-o pe victimă, iar criminalul i-a tăiat gâtul

În cadrul show-ului, tânărul a declarat că a fost condamnat la 16 ani pentru că a tăinuit crima comisă de un prieten, ulterior aflându-se că Andrei Grigoriu a fost condamnat de fapt pentru complicitate la omor. „Adevărul” a intrat în posesia unor documente şi imagini care arată care a fost implicarea tânărului în crimă.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările