Miniseria HBO „Valea Mută“, selectată la Festivalul Internaţional de Film „Tous Ecrans“ de la Geneva

Miniseria HBO „Valea Mută“, selectată la Festivalul Internaţional de Film „Tous Ecrans“ de la Geneva

Rodica Lazăr interpretează rolul unei procuroare, unul dintre personajele centrale FOTO Adi Marineci

Miniseria „Valea Mută“, noua producţie HBO Europe realizată în România, a fost selectată la Festivalul Internaţional de Film „Tous Ecrans“ de la Geneva, ce se va desfăşura în prima jumătate a lunii noiembrie.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Valea Mută“ a fost selectată în cadrul secţiunii Serial Day & Night la cea de-a 22-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Geneva „Tous Ecrans“.

Primul dintre cele patru episoade ale seriei va fi difuzat la HBO pe 23 octombrie, de la ora 20.00, şi va fi disponibil fără abonament pe HBO GO. Următoarele trei episoade vor fi difuzate câte unul pe săptămână, în fiecare duminică. Seria va fi difuzată şi în celelalte ţări din Europa în care HBO este prezent.

„Valea Mută“ explorează relaţia dintre doi adolescenţi care oscilează între prietenie şi atracţie, în timp ce sunt prinşi într-o serie de evenimente care îi pun în pericol: devin martorii unor crime comise într-o pădure de lângă Braşov.
 
Filmul se bazează pe o abordare realistă şi lipsită de prejudecăţi a relaţiei dintre doi adolescenţi expuşi unor întâmplări care le vor pune la încercare sentimentele şi identitatea. Elementele de thriller se întrepătrund cu cele de dramă, pe măsură ce investigaţia cazului (condusă de Elena Zamfir, procuroare ambiţioasă şi, în acelaşi timp, mamă adoptivă a lui Filip) avansează, iar relaţiile dintre personaje ating puncte sensibile, care se transformă în conflicte greu de gestionat. 
 
 
„Valea Mută“ îşi ghidează publicul printre subiecte controversate: prejudecăţi, „subteranele“ familiilor contemporane, prăpastia care se creează între generaţii, raporturile disfuncţionale dintre instituţiile statului, discrepanţele dintre păturile sociale, reţeaua de crimă organizată, care perpetuează suferinţa, nedreptatea şi sărăcia într-o lume plină de contraste. 
 


În rolurile principale ale noii producţii HBO Europe sunt actorii Theodor Şoptelea şi Vlad Bălan, care debutează în film, Rodica Lazăr („Orizont“, „Carmen“), Emilian Oprea („De ce eu?“, „Autoportretul unei fete cuminţi“). Din distribuţia miniseriei mai fac parte Corneliu Ulici, Alexandra Fasolă, Ovidiu Niculescu, Mihai Călin, Alina Berzunţeanu, Mihaela Trofimov, Remus Mărgineanu, Ioan Tiberiu Dobrică.
 
Regia este semnată de Marian Crişan („Orizont“, „Rocker“, „Morgen“), iar imaginea de  Tudor Mircea („Comoara“, „Când se lasă seara pestre Bucureşti sau metabolism“, „Rocker“). 
 
„Valea Mută“ este o adaptare a unui format norvegian, „Øyevitne/Eye Witness“, cu un scenariu semnat de Christian Barna. Filmările au durat 48 de zile şi s-au desfăşurat, în cea mai mare parte, în judeţul Braşov. Echipa HBO implicată în realizarea şi producţia seriei este reprezentată de Johnathan Young şi Steve Matthews, producători executivi HBO Europe, Andra Radu, producător creativ HBO România, şi Alina David, producător HBO România. Casa de producţie a seriei Valea Mută este Castel Film, reprezentată de Bogdan Moncea. 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările