Membru CNA, autosesizare privind „Sinteza Zilei“ cu Liviu Dragnea: „Afirmaţiile liderului PSD amintesc de anul 1990. Moderatorul nu a intervenit“

Membru CNA, autosesizare privind „Sinteza Zilei“ cu Liviu Dragnea: „Afirmaţiile liderului PSD amintesc de anul 1990. Moderatorul nu a intervenit“

Liviu Dragnea a fost invitatul lui Mihai Gâdea la doar o zi după ce a făcut baie de mulţime în Piaţa Victoriei FOTO Inquam Photos/Captură Antena 3

Dorina Rusu, membru al Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), s-a autosesizat cu privire la „afirmaţiile mincinoase“, acuzaţiile şi ameninţările făcute de Liviu Dragnea în emisiunea „Sinteza zilei“, fără ca moderatorul Mihai Gâdea să intervină, fapt ce încalcă legislaţia audiovizualului.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Pe tot parcursul emisiunii, Liviu Dragnea a făcut afirmaţii grave, pentru care nu a adus niciun fel de dovezi, iar moderatorul emisiunii nu a intervenit în niciun fel pentru a echilibra situaţia. Preşedintele Partidului Social Democrat şi al Camerei Deputaţilor a ameninţat procurorii şi pe preşedintele ţării, a declarat ca UE şi NATO «au finanţat statul paralel», a făcut afirmaţii mincinoase la adresa unor ONG-uri şi a lăsat să se înţeleagă că, dacă lucrurile în justiţie nu vor merge aşa cum vrea PSD, vor veni la Bucureşti şi mai mulţi manifestanţi, care vor rămâne cât va fi nevoie“, a transmis Dorina Rusu într-un comunicat de presă citat de News.ro.  
 
Membra CNA a precizat şi că afirmaţiile liderului PSD amintesc de anul 1990, când FSN a scos în stradă muncitorii de la IMGB pentru a face ordine, iar minerii au fost chemaţi la Bucureşti pentru a curăţa Piaţa Universităţii de „elementele turbulente“ şi pentru „a devasta sediile celor «vânduţi străinilor» – partidele de opoziţie şi ziarele care scriau împotriva FSN“. 
 
„Nici de această dată moderatorul emisiunii nu a intervenit. Un lider politic răspunde în faţa alegătorilor pentru declaraţiile sale, dar un jurnalist este obligat să respecte legislaţia audiovizualulu“, a încheiat Dorina Rusu. 
 
La o seară după mitingul organizat de PSD în Piaţa Victoriei din Bucureşti, liderul social-democrat, Liviu Dragnea, a lansat o serie de ameninţări. I-a avertizat pe procurori „să nu dea curs demenţei“ de a cerceta plângerea penală împotriva Vioricăi Dăncilă, i-a numit „şobolani“ pe protestatarii #rezist şi i-a acuzat pe liderii UE şi NATO că au finanţat „statul paralel“. Nici Klaus Iohannis nu a scăpat, Dragnea precizând că speră ca preşedintele României să nu facă „greşeala fatală“ de a nu pune în aplicare o decizie CCR, avertizând că PSD „nu va sta cu mâinile în sân“.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările