Cosmin Bumbuţ a câştigat procesul cu Realitatea TV, după ce postul a folosit fără drepturi imaginile fotografului: „De mai multe ori mi s-au furat pozele“

Cosmin Bumbuţ a câştigat procesul cu Realitatea TV, după ce postul a folosit fără drepturi imaginile fotografului: „De mai multe ori mi s-au furat pozele“

Cosmin Bumbuţ FOTO Eduard Enea

Fotograful Cosmin Bumbuţ a câştigat procesul cu Realitatea TV legat de folosirea fără drepturi a patru fotografii de-ale sale, într-o ediţie a emisiunii fostului realizator TV, Rareş Bogdan.

Fotograful Cosmin Bumbuţ a anunţat, într-un mesaj pe Facebook, că a câştigat procesul intentat postului de televiziune Realitatea TV, în urmă cu un an, pentru folosirea fără drepturi a unora dintre fotografiilor sale, făcute la penitenciarul Aiud.  

Cele patru fotografii au fost folosite într-o ediţie a emsiiunii „Jocuri de Putere“, de anul trecut, realizată de Rareş Bogdan. Instanţa a hotărât ca postul Realitatea TV să-i plătească fotografului Cosmin Bumbuţ daune patrimoniale şi morale în valoare de aproximativ 10.000 de euro. 

„Am intrat să vă zic că am câştigat procesul cu Realitatea TV legat de folosirea fără drepturi a patru fotografii ale mele din proiectul Bumbata la emisiunea lui Rareş Bogdan de anul trecut. Am obţinut în instanţă 8100 de euro daune patrimoniale şi 2000 de euro daune morale. Realitatea TV a intrat între timp în faliment, nu ştiu când/cum voi recupera banii, dar mă bucur că s-a creat precedentul acesta, pentru că de mai multe ori mi s-au furat pozele - şi nu doar mie, ci şi altor fotografi. Aşa că, aviz amatorilor!“, a fost mesajul fotografului. 
 
„Realitatea TV nu doar că i-a furat pozele cu deţinuţi, dar a scris peste ele „violatorii“ şi „pedofilii“ fără să ştie pentru ce erau închişi oamenii aceia şi care erau, de fapt, poveştile lor. E un moment important pentru că s-a creat un precedent. De acum înainte, când un fotograf va da în judecată o televiziune, un site sau o revistă care i-a furat pozele, va şti că are toate şansele să câştige“, a scris şi jurnalista Elena Stancu. 

 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: