Concedieri la Digi 24: site-ul postului de ştiri rămâne fără conducere editorială. O prezentatoare părăseşte staţia după şase ani

Concedieri la Digi 24: site-ul postului de ştiri rămâne fără conducere editorială. O prezentatoare părăseşte staţia după şase ani

Adriana Nedelea FOTO Pagina de Media

Site-ul Digi 24 a rămas fără conducere editorială. Redactorul-şef al site-ului, redactorul-şef adjunct şi alţi doi jurnalişti au fost concediaţi, potrivit Pagina de Media. Şi jurnalista Adriana Nedelea părăseşte postul, după şase ani.

Dan Cristian Turturică (şeful site-ului), Laurenţiu Mihu (redactor-şef adjunct), Doru Cireaşă (redactor economic) şi Andreea Nicolae (politic) sunt jurnaliştii care au fost concediaţi, relatează Pagina de Media
 
Cei patru erau, totodată, şi editorialiştii site-ului de ştiri, care numără aproximativ 15 persoane (incluzându-i pe cei patru).
 
Potrivit informaţiilor Paginademedia.ro, jurnaliştii au fost anunţaţi pe 28 februarie că nu vor mai avea prelungite contractele pe care le au cu site-ul postului de ştiri începând cu data de astăzi, 1 martie. Motivul invocat ar ţine cont de restructurări în cadrul grupului, din motive financiare.
 
Toţi cei patru jurnalişti au venit la Digi 24 în urmă cu trei ani (în decembrie 2015). Ziariştii veneau de la România liberă, unde avuseseră poziţii similare (Turturică era redactor-şef, în timp ce Laurenţiu Mihu era adjunct), notează sursa citată. 
 
Adriana Nedelea părăseşte postul după şase ani 
 
Şi jurnalista Adriana Nedelea şi-a anunţat plecarea de la Digi24, televiziune la care a prezentat ştiri în ultimii şase ani. 
 
Prezentatoarea a anunţat pe pagina sa de Facebook despărţirea de postul de televiziune al RCS. Contactată de Paginademedia.ro, aceasta a declarat: „Pur şi simplu am decis să închei astăzi colaborarea. Relaţia mea cu Digi este un privată şi îmi doresc să rămână aşa“, a mai adăugat ea. 
Potrivit unor surse Paginademedia.ro, decizia despărţirii a venit din partea staţiei. 
 
Noile concedieri vin după o perioadă agitată pentru televiziunea de ştiri. În ultima lună, postul a încheiat coaborarea cu mai mulţi jurnalişti, printre care şi vedeta postului Tudor Muşat, a anunţat închiderea staţiilor locale şi a decis să renunţe la producţia de investigaţie „România furată“.
 
Compania a pus schimbarea pe seama unui proiect de eficientizare a activităţilor din trustul media începând din luna februarie.
 
Tudor Muşat 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: