Cine este Laura Bretan, câştigătoarea Românii au talent. Vocea uluitoare care a cucerit şi America. „Nu ştiu ce mă face specială, încă mă cred copil“ VIDEO

Cine este Laura Bretan, câştigătoarea Românii au talent. Vocea uluitoare care a cucerit şi America. „Nu ştiu ce mă face specială, încă mă cred copil“ VIDEO

Laura Bretan i-a dedicat victoria bunicului ei FOTO Pro TV

Laura Bretan, în vârstă de 13 ani, a impresionat pe toată lumea cu vocea ei şi a fost desemnată câştigătoarea Românii au talent. Drumul copilei continuă însă la versiunea americană a show-ului, unde a impresionat încă o dată şi a fost trimisă direct în semifinale.

Laura Bretan este învingătoarea celui de-al şaselea sezon al emisiunii Românii au talent, câştigând râvnitul titlu de „cel mai talentat român“, dar şi marele premiu în valoare de 120.000 de euro. În finala Românii au talent, Laura Bretan a interpretat aria „Vissi d'arte“ (Tosca), iar membrii juriului, dar şi publicul prezent s-au ridicat în picioare pentru a o aplauda şi ovaţiona. După ce şi-a auzit numele în dreptul câştigătorului Românii au talent, micuţa Laura a declarat extrem de emoţionată: „Aş vrea să-i mulţumesc lui Dumnezeu pentru că m-a protejat şi mi-a dat acest talent. Le mulţumesc şi celor care m-au susţinut.“ Copila a dedicat victoria bunicului ei pe care îl iubeşte foarte mult, deşi nu mai este lângă ea. 
 
„Nu ştiu ce mă face specială, eu încă mă cred copil“, a precizat Laura înainte de finala Românii au talent. Copila a mărturisit că îi datorează totul bunicului ei, care a murit. „Bunicul m-a învăţat că trebuie să fiu mândră că sunt româncă, România e o ţară frumoasă şi binecuvântată. Când eram mică nu-mi plăcea să fac practică la pian, dar bunicul mereu stătea lângă mine şi mă învăţa. Să fiu în finală e un vis, a fost dorinţa bunicului meu, cred că ar fi foarte mândru de mine dacă ar fi aici“, a mai declarat câştigătoarea Românii au talent cu ochii în lacrimi. 
   
 

Laura Bretan, direct în semifinalele „America's Got Talent“

Laura Bretan a fost şi concurenta care a marcat o premieră în istoria show-ului, după ce a fost trimisă direct în finala Românii au talent prin apăsarea super golden buzz-ului de către prezentatorii emisiunii, Smiley şi Pavel Bartoş. Laura Bretan i-a făcut să apese golden buzz-ul şi pe membrii juriului „America's Got Talent“, îmblânzindu-l cu vocea sa uimitoare până şi pe durul Simon Cowell. 
 
romanii au talent
Laura Bretan a câştigat marele premiu în valoarea de 120.000 de euro FOTO Pro TV

Laura a interpretat impecabil aria „Nessum dorma“, a lui Puccini, şi toţi au fost uluiţi. „Eşti născută cu un dar de necrezut, nu am putut să mă opresc din zâmbit, mi-ai dat o stare de bine, mi-a plăcut“, i-a spus Heidi Klum. „Asta nu s-a întâmplat! Am crezut că nu poţi să vorbeşti. Mi-am zis «Dacă începe să cânte nu o să meargă». Nu am auzit aşa ceva în toţi anii ăştia de când fac emisiunea. Ce a făcut interpretarea mai bună este că tu eşti o persoană atât de drăguţă, atât de umilă, dar nu ştii cât de uimitoare eşti. Mulţumesc că ai venit, a fost special cu adevărat. Uimitor!“, a completat durul Simon Cowell. 

„Mi s-a ridicat părul pe mine şi ai doar 13 ani. Cred că show-ul o să îţi schimbe viaţa, iar eu o să îţi schimb viaţa chiar acum“, a spus Mel B, după care a apăsat butonul auriu prin care a trimis-o pe Laura Bretan direct în semifinala show-ului „America's Got Talent“. „Ce s-a întâmplat? Doamne, a fost uimitor. E un vis devenit realitate. Aşteptam asta de atât de multă vreme“, a spus tânăra în culise.

 

Laura Bretan a cântat pentru bunicul ei şi i-a făcut pe toţi cei prezenţi să plângă

La preselecţii, Laura Bretan a oferit poate cel mai frumos şi sensibil moment din istoria Românii au talent. Cu părinţi originari din Bihor, dar născută şi crescută în Statele Unite ale Americii, Laura a impresionat pe toată lumea cu vocea sa puternică, interpretând o arie de operă, „O mio babbino caro“.
 
Laura a creat un moment cu totul neaşteptat şi a fost apreciată atât pentru timbrul vocal pe care rar ne este dat să-l auzim, mai ales la un copil, dar şi pentru modestia de care a dat dovadă. Laura s-a înscris la „Românii au talent“ îndrumată de bunicul ei, cea mai mare dorinţă a lui fiind să o vadă pe scenă. „Să fiu pe scena de la «Românii au talent» este un vis foarte mare şi bunicul meu a vrut să fiu aici şi să mă vadă. Cânt pentru el“, a explicat micuţa la audiţii. 
 
Florin Călinescu s-a ridicat imediat în picioare în momentul în care copila a început să cânte, iar uimirea şi încântarea s-au putut citi pe feţele tuturor spectatorilor prezenţi în sală. Oamenii au aplaudat-o cu ochii în lacrimi pe tot parcursul interpretării, „incredibil“ şi „extraordinar“ fiind cele mai des rostite cuvinte. 
 
 

Mihaela Rădulescu: „O voce care se naşte o dată la sute de ani“

La sfârşitul interpretării, publicul a aplaudat-o minute în şir în picioare, iar ovaţiile au fost cu greu potolite. Nici membrii juriului nu şi-au putut stăpâni lacrimile, toţi alăturându-i-se Laurei pe scenă pentru a o felicita şi a o îmbrăţişa. „Eu tocmai am strâns în braţe marele premiu, aşa sper“, a subliniat Mihaela la momentul respectiv. Şi a avut dreptate. romanii au talent
 
Extrem de emoţionată şi copleşită de reacţiile oamenilor, Laura a început să plângă şi le-a mărturisit că bunicul ei a murit cu doar câteva zile înainte ca ea să vină la preselecţiile „Românii au talent“, iar momentul a fost în memoria lui. „El mă susţinea şi mi-e dor de el“, a spus fata, în timp ce Călinescu a încurajat-o: „El ţi-a dat puterea şi talentul să faci asta. Nu trebuie să plângi, aşa se întâmplă pe pământ. Ascultă ce îţi spun: sigur te-a văzut.“ 
 
„Superb! Superb! Superb! Pur şi simplu ne-a năucit, ne-a lăsat fără cuvinte. Am plâns, ne-am bucurat. Ce apreciez şi mai mult la ea e că nu e conştientă de talentul pe care îl are de la Dumnezeu“, a declarat Andra. Mihaela Rădulescu le-a dezvăluit colegilor din juriu că a început să plângă imediat ce copila a deschis gura: „Mie mi-au ţâşnit lacrimile în prima secundă când a început să cânte, vă jur.“ „O vocea care se naşte o dată la sute de ani, suntem foarte norocoşi că am găsit acest copil şi că este în această emisiune“, a mai spus Mihaela.
 
„Nu-mi vine să cred că a fost real ceea am auzit, treceai dintr-o lume în alta. Într-un fel vorbea şi când a deschis gura a venit ca un cutremur, nu-l aştepţi şi nici nu ştii ce să faci, rămâi cu gura căscată, fugi, urli. Eu nu am mai întâlnit aşa ceva“, a declarat şi Andi.
 

Laura Bretan studiază în Chicago şi a câştigat numeroase premii

În prezent, Laura Bretan locuieşte şi studiază în Chicago, unde tatăl ei lucrează în domeniul construcţiilor, iar mama are grijă de copii. Laura povesteşte că i-a plăcut să cânte de mică, talentul moştenindu-l de la mama ei. De câţiva ani ia lecţii de bell canto la Chicago Symphony Orchestra, fiind îndrumată de o artistă lirică din România. Laurei îi face plăcere să cânte mai multe genuri de muzică, de la operă până la pop, trecând de la clasica „La Bohème“ la cântece din repertoriul unor artişti precum Celine Dion şi Josh Groban.

romanii au talent
Laura Bretan, la preselecţiile Românii au talent FOTO Pro TV 
 
Laura a cântat de nenumărate ori în biserică, la Chicago Bulls, Apollo Theatre New York şi chiar într-o emisiune a postului american CBS. Copila a precizat că cele mai importante momente pe plan profesional au fost când a câştigat marele premiu la Apollo Theatre New York şi când a avut şansa de a cânta în duet cu tenorul John McDermott.
 
Laura a fost cea mai tânără cântăreaţă de la ediţia din 2015 a galei Chicago Music Awards, fiind totodată nominalizată la categoria Cel mai bun artist sub 15 ani. De asemenea, în anul 2014, Laura Bretan a câştigat marele trofeul în cadrul Super Top Dog, competiţie dedicată tinerilor sub 14 ani, cu interpretarea „Nessun Dorma“, din repertoriul compozitorului italian Giacomo Puccini. Mai mult, Laura a terminat de trei ori pe primul loc competiţia Stars of Tomorrow, desfăşurată la celebrul  Apollo Theater din New York, potrivit portofoliului de pe site-ul ormanmusic.com
   
   

Americanii o prezintă pe Laura Bretan drept „o persoană pe care trebuie să o cunoşti“

Aşadar, Laura Bretan este cunoscută şi în America pentru vocea sa, postul de televiziun CBS realizând un reportaj ce o are în prim-plan şi prezentând-o drept „o persoană pe care trebuie să o cunoşti“. „Ar putea să aibă un viitor strălucit ca solistă, dar momentan este o fetiţă cu o voce incredibilă“, a introdus-o realizatorul emisiunii de la CBS. În timp ce reporterul precizează că românca a devenit cunoscută drept „copila cântăreaţă cu o voce de adult.“
 
„Cred că este foarte interesant modul în care îmi pot folosi vocea, nu mi-a fost niciodată greu. Antrenorul meu mereu îmi spune că am o putere enormă în voce“, declara în anul 2014 copila pentru CBS. Întrebată fiind ce părere are despre reacţiile celor care o aud cântând, Laura a replicat: „Sunt doar un copil obişnuit.“
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările