Cinci documentare de ştiinţă interesante din programul TV de azi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În seara aceasta vor fi câteva documentare de ştiinţă care merită urmărite. Iată câteva recomandări din program TV azi.

Program TV azi. Documentare de ştiinţă. Invenţii extraordinare. Viasat Explore. 21:10. Această fascinantă serie populară prezintă câteva din cele mai comune obiecte cotidiene din jurul nostru şi explorează modurile extraordinare în care acestea au ajuns să existe. Vom dezvălui câteva poveşti captivante despre aceste articole de zi cu zi, create iniţial pentru război şi explorări. 

Din dorinţa super puterilor de a se domina una pe cealaltă, de a câştiga războaie şi de a explora stelele, a apărut o gamă de obiecte care ne-au schimbat viaţa pentru totdeauna. Descoperiţi cum şi de ce au fost inventate aceste articole şi în ce fel s-au schimbat utilizările şi producerea acestora, ajungând adesea de nerecunoscut.

Program TV azi. Documentare de ştiinţă. Curiozităţile naturale ale lui David Attenborough. BBC Earth. 19:50. David Attenborough prezintă colecţia sa favorită de curiozităţi ale naturii, găsite prin întregul regat al animalelor, de la giganţi cu armură la insecte ingenioase.

Program TV azi. Documentare de ştiinţă. „Instinct sălbatic”, pe Viasat Nature

Program TV azi. Documentare de ştiinţă. Ştiinţă şi instincte. Digi Animal World. 20:10. Cum reuşesc gheparzii să atingă o viteză de 60km/h în 3 secunde? Dar cum pot vulturii pleşuvi să zărească prada de la 300 de metri? Acest documentar foloseşte grafică de ultimă oră şi analize ştiinţifice ale experţilor pentru a explora răspunsurile la aceste întrebări fascinante.

Program TV azi. Documentare de ştiinţă. Instinct sălbatic. Viasat Nature. 20:05. Departe de rezervaţiile naturale şi de parcurile conduse de oameni, Olivier Houalet, „Omul Ghepard”, ne este ghid într-o călătorie care dezvăluie ultimele paradisuri sălbatice ale planetei. Ca să aveţi acces la ele, fiţi gata să cunoaşteţi cele mai izolate colţuri ale globului şi să intraţi într-un mediu în care natura este de cele mai multe ori imprevizibilă.

Program TV azi. Documentare de ştiinţă. Morgan Freeman în spaţiu. Discovery Science. 20:25. Toţi cosmologii şi astronomii sunt de acord: Universul nostru are 13,7 miliarde de ani. Folosind tehnologii de înaltă performanţă, oamenii de ştiinţă pot acum să obţină o imagine a modului în care arăta Universul, imediat după formarea acestuia. 

Cu ajutorul unor sateliţi hipersensibili, astronomii pot vedea ce s-a întâmplat chiar în momentul creaţiei. Aici dezvăluim un mister nerezolvat până acum, la fel de vechi ca timpul însuşi: dacă Universul s-a născut, de unde a apărut? Actor premiat cu Oscar şi pasionat de investigarea spaţiului cosmic, Morgan Freeman, este producătorul executiv, prezentatorul şi naratorul acestui program care explorează cele mai mari mistere ale Universului. 

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite