Unul din chitariştii trupei Judas Priest nu va participa la turneul care ajunge la Bucureşti din cauza bolii de care suferă: de cine va fi înlocuit şi mesajul formaţiei

Unul din chitariştii trupei Judas Priest nu va participa la turneul care ajunge la Bucureşti din cauza bolii de care suferă: de cine va fi înlocuit şi mesajul formaţiei

Formaţia heavy metal Judas Priest va concerta la Bucureşti pe 22 iulie FOTO Getty Images

Glenn Tipton, chitarist al Judas Priest diagnosticat cu Parkinson, nu va participa la turneul formaţiei care va ajunge şi la Bucureşti, potrivit unui anunţ publicat luni pe pagina de Facebook a trupei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Tipton a fost diagnosticat cu Parkinson în urmă cu zece ani, când boala se afla într-un stadiu incipient. El a continuat să cânte alături de Judas Priest şi să participe la turneele întreprinse de grupul britanic.
 
Recent, el a decis - din cauza evoluţiei bolii - să renunţe la a lua parte la turneul „Firepower“, care va ajunge la Bucureşti pe 22 iulie. Totuşi, a menţionat că îşi va face apariţia la unele concerte ale trupei.
 
Tipton va fi înlocuit pentru acesta de Andy Sneap, chitaristul trupei Hell. Sneap este şi coproducătorul celui mai recent album al Judas priest, „Firepower”, care va fi lansat pe 9 martie.
 
„Vreau ca toată lumea să ştie că este vital pentru Judas Priest ca turneul să meargă mai departe şi că nu părăsesc formaţia - doar că rolul meu s-a schimbat“, a transmis Glenn Tipton.
 
De cealaltă parte Rob Halford (voce), Richie Faulkner (chitară), Ian Hill (bas) şi Scott Travis (tobe) au spus:

„Suntem onoraţi să fim martori la determinarea şi dăruirea lui Glenn din ultimii ani, la felul în care şi-a arătat pasiunea şi credinţa prin compoziţii, înregistrarea şi concertele cu Priest - este un adevărat erou metal! Nu suntem surprinşi de insistenţa lui ca noi să încheiem turneul «Firepower» şi îi mulţumim lui Andy pentru că ni s-a alăturat pentru a-i îndeplini dorinţa lui Glenn. Aşa cum a spus şi Glenn, abia aşteptăm să îl avem alături oriunde pe parcursul turneului. Te iubim, Glenn!“.
 
 
Înfiinţată în Birmingham, în 1969, de chitaristul K.K. Downing şi basistul Ian Hill, trupa Judas Priest a lansat albumul de debut - „Rocka Rolla” - în 1974, după ce solistul Rob Halford, toboşarul John Hinch şi chitaristul Glenn Tipton s-au alăturat formaţiei. Grupul,considerat pionier al stilului heavy metal a lansat 17 albume de studio, iar între cele mai cunoscute şi apreciate de critica de specialitate se numără „Sin after Sin” (1977), „Killing Machine” (1978, lansat drept „Hell Bent for Leather” în SUA), „British Steel“ (1980), „Turbo” (1986) şi „Painkiller” (1990). În 2014, formaţia a lansat „Redeemer of Souls”, turneu cu care a ajuns şi la Bucureşti.
 
Grupul a câştigat un premiu Grammy în 2010, la categoria „Best Metal Performance”, iar anul acesta a fost nominalizat pentru a fi inclus în 2018 în Rock and Roll Hall of Fame. 
 
citeste totul despre: