Ovidiu Anton şi trupa sa au lansat videoclipul oficial „Moment of Silence“, piesa ce ar fi trebuit să reprezinte România la Eurovision 2016 VIDEO

Ovidiu Anton şi trupa sa au lansat videoclipul oficial „Moment of Silence“, piesa ce ar fi trebuit să reprezinte România la Eurovision 2016 VIDEO

Ovidiu Anton, alături de noua sa trupă FOTO Roton

Ovidiu Anton, alături de trupa sa, a lansat videoclipul „Moment of Silence“, piesă care ar fi trebuit să reprezinte România la Eurovision 2016, dar care a fost descalificată din cauza datoriilor pe care Televiziunea Română le are la organizatorii concursului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Rockerul a format grupul Anton, din care fac parte nume apreciate în peisajul rock autohton: Cristi Gram (chitară), Călin Grigoriu (chitară), Fernando Draganici (tobe), Dani Vlad (chitară-bas) şi Liviu Sorescu (claviaturi). 
 
Împreună au filmat videoclipul oficial al piesei „Moment Of Silence“, masterul piesei suferind modificări – în noua variantă se poate auzi chitara lui Cristi Gram, iar soundul piesei a devenit mai rock, mai aproape de stilul muzical pe care îl va aborda trupa, un metal rock melodic.
 
Despre piesa, Ovidiu declară: „După îndepărtarea ruşinoasă a României de la concursul Eurovision am considerat că «Moment of Silence», atât mesajul  puternic, cât şi povestea tristă şi nedreaptă ce a luat naştere, reprezintă o încărcătură prea mare pentru a veni cu încă o poveste în clip. De aceea am ales să venim în faţa publicului şi să o prezentăm simplu şi curat într-un decor semnificativ, o mansardă pustiită de timp pe care o aducem la viaţă cu forţa acestei piese. Vreau să le mulţumesc încă o dată românilor de pretutindeni care m-au susţinut! Nu uitaţi că «Moment of Silence» este piesa noastră, a tuturor, este îndemnul la trezire, nu suntem turmă, noi suntem lupi, suntem aici şi împreună suntem puternici.“
 
   
Amintim că Ovidiu Anton, care a câştigat Selecţia Naţională cu piesa „Moment of Silence“, a pierdut dreptul de a urca pe scena Eurovision 2016 din cauza datoriilor de peste 10 milioane de euro pe care Televiziunea Română le are către European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din lume şi totodată organizatorul competiţiei muzicale. 
 
În ciuda eforturilor oficialilor TVR de a găsi o soluţie pentru a remedia situaţia, ale fanilor români şi străini, dar şi a postului comercial Pro TV, al cărui director general, Aleksandras Cesnavicius, şi-a arătat interesul pentru a transmite competiţia, Ovidiu Anton nu a putut participa la Eurovision 2016 şi nici cele trei etape ale concursului nu au fost difuzate în România. Ediţia următoare a concursului cântecului european se va desfăşura în Ucraina, după ce Jamala a fost desemnată câştigătoarea Eurovision 2016, datorită interpretării piesei „1944“, în care se vorbeşte despre deportarea în masă a tătarilor din Crimeea de către Stalin în Al Doilea Război Mondial.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările