Festivalul Sanremo 2017: cine a fost ales câştigător şi reprezentant al Italiei la Eurovision 2017 VIDEO

Festivalul Sanremo 2017: cine a fost ales câştigător şi reprezentant al Italiei la Eurovision 2017 VIDEO

Francesco Gabbani a acceptat să reprezinte Italia la Eurovision 2017 FOTO Hepta

Francesco Gabbani (34 de ani) a câştigat cea de-a 67-a ediţie a Festivalului de Muzică de la Sanremo, chiar dacă artistul nu era cotat printre câştigători. Gabbani a plecat acasă cu tradiţionalul „leoncino“, statueta sub forma unui leu de aur pe care câştigătorul o primeşte. Mai mult, Gabbani va reprezenta Italia la Eurovision 2017.

Ştiri pe aceeaşi temă

Va reprezenta Italia la Eurovision 2017

Francesco Gabbani a fost declarat câştigătorul Festivalului de Muzică de la Sanremo 2017, acesta impresionând cu piesa lui, „Occidentali's Karma“. Gabbani a cucerit publicul şi datorită originalităţii coregrafiei: cu un dansator îmbrăcat într-un costum de maimuţă.

Populara competiţie muzicală din Italia oferă câştigătorului şansa să reprezinte ţara la Eurovision, iar, pentru marele show de la Kiev, din luna mai, Gabbani a acceptat, potrivit televiziunii RAI. Victoria lui Francesco Gabbani este surprinzătoare, deoarece tânărul nu era văzut printre favoriţi, însă în ultima săptămână piesa „Occidentali's Karma“ a primit laude din partea publicului, dar şi din partea juriului.

Înainte de finala Sanremo 2017, Fiorella Mannoia, în vârstă de 63 de ani, cu piesa „Che sia Benedetta“, era văzută drept câştigătoare, dar în ultimul act s-a clasat pe locul al doilea, chiar dacă melodia ei a strâns milioane de vizualizări pe YouTube.

Ermal Meta cu „Vietato morire“ - a obţinut loccul trei şi premiul criticii, iar Albano, cu „Di Rose e di spine-“ - premiul pentru cel mai bun aranjament muzical. 

Coregrafia cu un dansator în costum de maimuţă a impresionat audienţa FOTO Hepta 

Câştigătorul a fost decis după rezultate combinate. Astfel, televotingul a contat în proporţie de 40%, un barometru al opiniei publice a decis în proporţie de 30%, iar un juriu de specialitate a contat în proporţie de 30%. Din juriul specialiştilor a făcut parte şi: Rita Pavone, Violante Placido, Paolo Genovese, Andrea Morricone şi Greta Menchi. După prima rundă de votare, Fiorella Mannoia, Ermal Meta şi Francesco Gabbani au trecut în etapa decisivă, iar la final Francesco Gabbani a fost desemnat câştigător, scrie wiwibloggs.com.

Carlo Conti şi Maria de Fillipi au prezentat iar Festivalul de Muzică de la Sanremo şi au primit pe scenă o listă lungă de celebrităţi din Italia, după cum urmează: Zucchero, Alvaro Soler, Rita Pavone, Carlo Cracco, Alessandra Mastronardi, Diana Del Bufalo, Giusi Buscemi, Geppi Cucciari, Enrico Montesano, Paolo Vallesi, Amara, Emanuele Fasano,Tina Kunakey şi Vincent Cassel.

Festivalul Cântecului Italian Sanremo are loc în Italia din 1977. Printre câştigători de-a lungul anilor s-au numărat: Adriano Celentano, Toto Cotugno, Al Bano şi Romina Power, Ricchi e Poveri, Umberto Tozzi, Laura Pausini sau Eros Ramazzotti.

Clasamentul final de la Sanremo 2017 este următorul:

Francesco Gabbani - „Occidentali’s Karma“

Fiorella Mannoia - „Che sia benedetta“

Ermal Meta - „Vietato morire“

Michele Bravi - „Il diario degli errori“

Paola Turci - „Fatti bella per te“

Sergio Sylvestre - „Con te“

Fabrizio Moro - „Portami via“

Elodie - „Tutta colpa mia“

Bianca Atzei - „Ora esisti solo tu“

Samuel - „Vedrai“

Michele Zarrillo - „Mani nelle mani“

Lodovica Comello - „Il cielo non mi basta“

Marco Masini - „Spostato di un secondo“

Chiara - „Nessun posto è casa mia“

Alessio Bernabei - „Nel mezzo di un applauso“

Clementino - „Ragazzi fuori“ 

Toate reprezentaţiile live pot fi văzute pe pagina oficială a concursului muzical

Cine e Francesco Gabbani

Născut pe 9 septembrie 1982, în Carrara, Toscana, Francesco Gabbani este multi-instrumentist şi cântăreţ care a intrat în atenţie după ce a câştigat, la Sanremo 2016, la secţiunea Debut, premiul criticilor, cu piesa „Amen“.

A lansat două albume, „Greitist Iz“, în 2013, şi „Eternamente Ora“, în 2016, şi a primit un premiu de platină pentru cântecul de la Sanremo.

În 2016, a avut un turneu în Italia şi a compus pentru coloana sonoră a comediei italiene „Poveri ma ricchi“. Piesa, „Foglie al gelo“, a fost lansată în decembrie anul trecut, ca single al filmului.

Pentru mulţi ani a cântat într-un grup şi a lucrat ca inginer de sunet. În aprilie va lansa cel de-al treilea său album, care va conţine şi cântecul câştigător de la Sanremo 2017. 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: