Topul celor mai bine plătiţi actori de la Hollywood: câţi bani încasează DiCaprio, Jolie şi Bullock pentru un singur rol

Topul celor mai bine plătiţi actori de la Hollywood: câţi bani încasează DiCaprio, Jolie şi Bullock pentru un singur rol

Leonardo DiCaprio a fost nominalizat la Oscar, în 2014, pentru rolul principal din comedia „Lupul de pe Wall Street“

Leonardo DiCaprio este actorul cu cel mai mare salariu de la Hollywood, fiind plătit cu 25 de milioane de dolari pe rol în acest moment, potrivit rezultatelor unui top publicat de „The Hollywood Reporter“.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cunoscut a fi leagănul cinematografiei, Hollywood-ul găzduieşte multe staruri, însă cercul celor considerate valori sigure este unul select. Actorii cu cele mai mari salarii la Hollywood trebuie să aibă, în primul rând, talent, dar şi să reuşească să atragă succesul în sălile de cinema în mod constant, notează Mediafax.
 
Informaţiile oferite de producători, agenţi şi şefi ai studiourilor de producţie de la Hollywood indică faptul că cel puţin şase actori câştigă până la 20 de milioane de dolari pentru un singur rol, exact suma la care se ridicau salariile artiştilor în anii '90, când câţiva, printre care Kevin Costner, Mel Gibson şi Tom Cruise, au atins acest număr magic.
 
Clubul actorilor plătiţi cu 20 de milioane de dolari îi include pe Leonardo DiCaprio, Sandra Bullock, Matt Damon, Robert Downey Jr, Denzel Washington şi Angelina Jolie – suma variind în funcţie de tipul de film în care aceştia joacă. 
 
Totuşi, primul loc în topul celor mai bine plătiţi actori de la Hollywood îi revine lui Leonardo DiCaprio, care a primit 25 de milioane de dolari pentru rolul brokerului Jordan Belfort din comedia „Lupul de pe Wall Street/ The Wolf of Wall Street“ (2013). 

Leonardo DiCaprio, în rolul brokerului Jordan Belfort din comedia „Lupul de pe Wall Street“ FOTO Universal Pictures Switzerland 
 
Ca urmare a succesului avut de filmul de război „Lunetistul american/ American Sniper“ (2015) şi datorită celor trei nominalizări consecutive la premiile Oscar, onorariul lui Bradley Cooper este cuprins între 15 şi 20 de milioane de dolari pe rol, ridicându-l deasupra celor 15 milioane de dolari încasate pentru a treia parte a francizei „Hangover/ Marea mahmureală“. 

Bradley Cooper, în rolul celui mai eficient lunetist din istoria SUA, în filmul de război „Lunetistul american“ FOTO Warner Bros. Ent.
 
În categoria filmelor de acţiune, Dwayne Johnson a devenit foarte popular, cerând între 14 şi 15 milioane de dolari pentru o apariţie. Cel puţin aceasta a fost suma pe care a primit-o pentru „Hercule“ şi pentru „San Andreas“, care urmează să fie lansat în această vară, chiar dacă surse din interiorul industriei cinematografice au dezvăluit că a încasat mai puţini bani pentru a face parte din distribuţia celui de-al şaptelea film din franciza de succes „Furios şi iute/ Fast and Furious“. 

Dwayne „The Rock“ Johnson, în rolul războinicului Hercule FOTO cinemagia.ro
 
Patru actriţe se regăsesc în acest top, însă Sandra Bullock rămâne cea mai bine plătită, după rolul din odiseea spaţială „Gravity/ Misiune în spaţiu“ (2013), pentru care a încasat peste 70 de milioane de dolari. Angelina Jolie a încasat 15 milioane pentru a juca personajul negativ din basmul cinematografic „Maleficent“, iar surse din industrie spun că ar primi până la 20 de milioane de dolari în cazul 
în care ar exista în plan o continuare a filmului de acţiune „Salt“.
 
Angelina Jolie, în rolul negativ din basmul cinematografic „Maleficent“ FOTO Disney
 
Jennifer Lawrence a câştigat 10 milioane de dolari pentru „The Hunger Games: Catching Fire/ Jocurile foamei: Sfidarea“, mulţi experţi fiind de părere că ar putea încasa peste 15 milioane de dolari dacă s-ar „înrola“ într-o altă franciză. 

Jennifer Lawrence o interpretează pe eroina Katniss Everdeen în franciza „Jocurile foamei“ FOTO Impulse Pictures

Top zece al celor mai bine plătiţi actori de la Hollywood

Leonardo DiCaprio - 25 de milioane de dolari pe rol
Sandra Bullock - 20 de milioane de dolari
Matt Damon - 20 de milioane de dolari
Robert Downey Jr. - 20 de milioane de dolari
Denzel Washington - 20 de milioane de dolari
Angelina Jolie - 15-20 de milioane de dolari
Dwayne Johnson - 15 milioane de dolari
Jennifer Lawrence - 15 milioane de dolari 
Mark Wahlberg - 10-15 milioane de dolari
Seth Rogen - 8,4 milioane de dolari
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: