Povestea faimosului leu de la Hollywood care apare pe genericul filmelor MGM. Alfred Hitchcock şi-a luat ceaiul cu el

Povestea faimosului leu de la Hollywood care apare pe genericul filmelor MGM. Alfred Hitchcock şi-a luat ceaiul cu el

Leo, leul-vedetă din filmele MGM FOTO Profimedia

Cel mai cunoscut leu din lume, Leo, apare pe genericul oricărui film produs de studiourile Metro Goldwin Mayer. I-am auzit răgetul de nenumărate ori, dar cum a fost înregistrat unul dintre cele mai renumite logo-uri animate din lume? Câţi lei au fost folosiţi de-a lungul anilor şi câte dintre legendele care circulă despre celebrul intro sunt adevărate?

Ştiri pe aceeaşi temă

Începând din 1916 până în 1957, studiourile Metro Goldwin Mayer au folosit opt lei pentru a filma celebrul logo. Primul dintre aceştia este singurul care nu a făcut altceva decât să dea din cap, fără să scoată niciun sunet. Ultimul dintre ei, care a participat la filmări în 1957, este cel care pe care îl vedem şi azi pe ecrane şi are cele mai  multe apariţii în filmele MGM.

Este adevărat că unul dintre lei şi-a omorât dresorul? Sau că răgetul pe care îl auzim a fost provocat după ce animalul a surprins doi hoţi, în platoul de filmare?

Află aici povestea celebrului leu simbol al compnii Metro Goldwin Mayer.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările