Joaquin Phoenix a ieşit dintr-un interviu după ce i-a fost pusă o întrebare delicată despre „Joker“. Ulterior, actorul s-a întors şi şi-a explicat reacţia

Joaquin Phoenix a ieşit dintr-un interviu după ce i-a fost pusă o întrebare delicată despre „Joker“. Ulterior, actorul s-a întors şi şi-a explicat reacţia

Joaquin Phoenix, în rolul lui Joker FOTO Warner Bros

Actorul Joaquin Phoenix (44 de ani) a plecat de la un interviu cu un jurnalist al publicaţiei „The Telegraph“ după ce a fost enervat de o întrebare legată de filmul „Joker“. Totuşi, după o oră, reprezentanţii Warner Bros au reuşit să-l convingă pe star să reia interviul.

Ştiri pe aceeaşi temă

Joaquin Phoenix, care îl interpretează pe Joker, s-a enervat şi a întrerupt un interviu după ce a fost întrebat dacă nu cumva anumite scene din film ar putea încuraja acte de violenţă în viaţa reală. 
 
Noul film Warner Bros îl prezintă pe Arthur Fleck, un bărbat singuratic, abuzat şi cu probleme mintale, a cărui stabilitate este puternic zdruncinată după ce este respins şi neînţeles de societate. În ciuda faptului că „Joker“ a stârnit recenzii favorabile, a fost recompensat cu Leul de Aur la Veneţia şi criticii sunt de părere că va intra în cursa pentru Oscar, au fost şi câteva voci care şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la unele scene mai tulburătoare, dar şi la faptul că personajul, ale cărui acţiuni devin violente, este prezentat cu empatie şi ar putea fi luat drept un model.

În acest context, un jurnalist al publicaţiei britanice „The Telegraph“ l-a întrebat pe Joaquin Phoenix dacă este de părere că anumite momente din film „ar putea inspira oameni de acest gen să ia decizii ce ar putea avea un rezultat tragic“. În loc de răspuns, Phoenix s-a ridicat de pe scaun şi a plecat. Potrivit jurnalistului Robbie Collin, în timp ce se îndrepta spre ieşire, actorul a spus: „De ce ai pune o asemenea întrebare?“. 
 
În cele din urmă, după o oră, reprezentanţii Warner Bros au reuşit să-l convingă pe actor să reia interviul. Într-un articol, jurnalistul „The Telegraph“ a explicat cele întâmplate: „Phoenix s-a panicat de fapt, după cum ne-a explicat ulterior, pentru că acest subiect pur şi simplu nu-i trecuse prin minte până atunci. M-a întrebat apoi de mai multe ori care ar fi un răspuns inteligent la o asemenea întrebare. Acum este mult mai deschis, de parcă bărbatul care a plecat din timpul interviului cu 60 de minute în urmă ar fi fost o cu totul altă persoană, ca un copil ruşinat care prezintă scuze pentru temperamentul vulcanic al tatălui său“.
 
De altfel, regizorul filmului, Todd Phillips, a dezvăluit recent că Phoenix obişnuia să plece în mijlocul filmărilor dacă „nu simţea scena respectivă“, fapt ce i-a îngrijorat pe colegii săi. Inclusiv starul a mărturisit că acest rol l-a consumat foarte mult, atât din punct de vedere fizic, cât şi psihic. 

„Joker“ va avea premiera în România pe 4 octombrie. 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: