INFOGRAFIC Filmele pe care nu trebuie să le ratezi în 2016 VIDEO

INFOGRAFIC Filmele pe care nu trebuie să le ratezi în 2016 VIDEO

Johnny Depp joacă rolul Pălărierului Nebun în pelicula „Alice în Ţara Oglinzilor“ FOTO Arhivă

LANSARE Anul 2016 rezervă, încă o dată, venirea pe marile ecrane a supereroilor Marvel, dar şi continuarea unor poveşti de succes într-o notă modernă, cum ar fi „Ziua Independenţei“ şi „Vânătorii de fantome“.

Ştiri pe aceeaşi temă

Între cele mai populare filme care vor fi lansate în 2016 se numără şi „Snowden“, regizat de Oliver Stone, şi remake-ul „The Magnificent Seven“, după un western din 1960, regizat de Antoine Fuqua. Totodată, Matt Damon revine în rolul lui Jason Bourne. Alte filme notabile care urmează să apară sunt „Independence Day: Resurgence“, regizat de Roland Emmerich, „Rogue One: A Star Wars Story“ şi „Ghostbusters“, cu o echipă formată din femei.

Prequel-ul „Fantastic Beasts and Where to Find Them“ ne aduce din nou în universul lui Harry Potter, creat de J.K. Rowling. „Batman vs. Superman: Zorii dreptăţii“ rulează în martie, în timp ce „X-Men: Apocalypse“ şi „Alice în Ţara Oglinzilor“ încep proiecţiile din mai, experţii în cinematografie fiind interesaţi de evoluţia industriei în acest an.

1.„Batman vs. Superman: Zorii dreptăţii“

Regizat de Zack Snyder, cu Ben Affleck, Henry Cavill, Amy Adams şi Jeremy Irons în distribuţie. Ca urmare a distrugerii oraşului Metropolis, Batman (Affleck) porneşte o răzbunare personală împotriva lui Superman (Cavill). Dar o nouă ameninţare apare rapid, punând omenirea în mare pericol. Lansat de Warner Bros. Premiera în România: 25 martie.

2.„Rogue One: A Star Wars Story“

Regizat de Gareth Edwards, cu Mads Mikkelsen, Felicity Jones şi Alan Tudyk în distribuţie. Acţiunea are loc între evenimentele din „Episodul III: Răzbunarea Sith“ şi „Episodul IV: A New Hope“. Rebelii stabilesc o misiune de a fura planurile navei Death Star. „Rogue One“ este primul film din viitoarea antologie „Star Wars“. Lansat de Lucasfilm. Premiera în România: 16 decembrie.

3.„Fantastic Beasts and Where to Find Them“

Regizat de David Yates, cu Eddie Redmayne, Colin Farrell şi Ezra Miller în distribuţie. Autoarea J.K. Rowling se reîntoarce în universul Harry Potter. Acţiunea are loc în New York-ul anilor 1920, cu 50 de ani înainte de naşterea lui Harry Potter, şi îl urmăreşte pe Newt Scamander (Redmayne) în încercarea de a găsi şi a documenta creaturi magice. Lansat de Warner Bros. Premiera în România 18 noiembrie.

4.„Independence Day: Resurgence“

Regizat de Roland Emmerich, cu Jeff Goldblum, Bill Pullman, Liam Hemsworth, Jessie Usher şi Maika Monroe. „Will Smith nu va juca, e prea scump“, a declarat Emmerich Folosind tehnologie extraterestră recuperată, naţiunile de pe Pământ colaborează la un program amplu de apărare pentru a proteja planeta, dar nimic nu le-a pregătit pentru atacul fără precedent al extratereştrilor. Lansat de Twentieth Century Fox. Premiera în România: 24 iunie.

5.„The Magnificent Seven“

Regizat de Antoine Fuqua, cu Denzel Washington, Chris Pratt, Ethan Hawke, Matt Bomer, Vincent D’Onofrio şi Peter Sarsgaard în distribuţie. Locuitorii unui sat mexican apelează la ajutorul a şapte pistolari pentru a scăpa de bandiţii care îi terorizează - remake al unui western din anii 1960, inspirat de „Cei şapte samurai“, lungmetraj regizat de Akira Kurosawa. Lansat de Metro-Goldwyn-Mayer. Premiera în România: 23 septembrie.

6.„Cod roşu la Londra“

Regizat de Babak Najafi, cu Gerard Butler, Angela Bassett, Charlotte Riley, Morgan Freeman şi Aaron Eckhart în distribuţie. După decesul prim-ministrului britanic, un plan diabolic de eliminare a celor mai mari lideri ai lumii este pus în aplicare la înmormântarea acestuia de către o organizaţie teroristă. Agentul secret american Mike Banning (Butler) şi agentul britanic MI6 (Riley) trebuie să îi oprească pe terorişti. Lansat de Focus Features. Premiera în România: 11 martie.

FOTO graphicnews.org

7.„Căpitanul America: Războiul civil“

Regizat de Anthony şi Joe Russo, cu Scarlett Johansson, Chris Evans, Robert Downey Jr. şi Elizabeth Olsen. O lege mondială îi obligă pe supereroi să se deconspire autorităţilor. Dacă Omul de Oţel (Downey Jr.) susţine legea, Căpitanul America (Evans) crede că aceasta limitează libertăţile individuale, iar neînţelegerea escaladează într-o luptă deschisă între ei. „Războiul civil“ este cel de-al 13-lea film al Universului Cinematografic Marvel. Lansat de Walt Disney Studios. Premiera în România: 6 mai.

8.„Alice în Ţara Oglinzilor“

Regizat de James Bobin, cu Johnny Depp, Mia Wasikowska, Helena Bonham Carter, Sacha Baron Cohen, Alan Rickman şi Stephen Fry în distribuţie. Pentru a preveni pierderea prietenului ei, Pălărierul Nebun (Depp), Alice (Wasikowska) apelează la personajul Timpul (Baron Cohen), o creatură ciudată care este jumătate om şi jumătate ceas. Lansat de Walt Disney Pictures. Premiera în România 27 mai.

9.„X-Men: Apocalypse“

Regizat de Bryan Singer, cu Jennifer Lawrence, James McAvoy, Evan Peters şi Michael Fassbender în distribuţie. Cum soarta Pământului este în pericol, Raven (Lawrence) cu ajutorul Profesorului X (McAvoy) trebuie să conducă o echipă de tineri X-Men pentru a opri cea mai mare ameninţare a lor, Apocalypse, şi să salveze omenirea. Lansat de 20th Century Fox. Premiera: din 27 mai.

10.„Star Trek Beyond“

Regizat de Justin Lin, cu Chris Pine, Zachary Quinto, Zoe Saldana şi Karl Urban. Al 13-lea film al francizei „Star Trek“, bazat pe serialul TV creat în urmă cu cinci decenii de Gene Roddenberry, îi surprinde pe Pine şi Quinto în rolurile Căpitanului Kirk şi al comandantului Spock, în timp ce Zoe Saldana este locotenentul Uhura. Lansat de Paramount. Premiera: din 22 iulie.

11.„Ghostbusters III“

Regizat de Paul Feig, cu Chris Hemsworth, Melissa McCarthy, Kristen Wiig şi Bill Murray. Al treilea film al francizei aduce o echipă formată din femei care încearcă să salveze oraşul Manhattan de fantome. Acestora li se alătură Bill Murray, actorul care l-a jucat pe doctor Peter Venkman în peliculele din 1984 şi 1989. Lansat de Columbia Pictures. Premiera în România 29 iulie.

12.„Snowden“

Regizat de Oliver Stone, cu Shailene Woodley, Joseph Gordon-Levitt, Scott Eastwood şi Nicolas Cage. Gordon-Levitt îl joacă pe fostul subcontractor al NSA care se înrolează în armata americană de la 22 de ani, ca mai apoi să se alăture CIA, înainte de a fi dus la NSA. La 29 de ani, după ce a publicat documente clasificate, este cel mai căutat om din lume. Lansat de Endgame Entertainment. Premiera: din 13 mai.

13.„Bourne 5“

Regizat de Paul Greengrass, cu Alicia Vikander, Matt Damon, Julia Stiles şi Tommy Lee Jones. Damon se reîntoarce în rolul lui Jason Bourne, alături de Greengrass, care regizase „Supremaţia lui Bourne“ şi „Ultimatumul lui Bourne“. Julia Stiles o joacă iar pe Nicky Parsons. Primele două filme, „Identitatea lui Bourne“ şi „Moştenirea lui Bourne“, în care Damon nu apare, au adunat împreună 1,2 miliarde de dolari la box ofiice. Lansat de Universal Pictures. Premiera: din 29 iulie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările