Hugh Grant s-a retras din cel de-al treilea film al seriei „Jurnalul lui Bridget Jones“

Hugh Grant s-a retras din cel de-al treilea film al seriei „Jurnalul lui Bridget Jones“

Hugh Grant a fost recompensat cu un Glob de Aur, un premiu BAFTA şi un Cesar onorific FOTO GettyImages/Gulliver

Actorul de origine engleză Hugh Grant (54 de ani), cel care a jucat personajul Daniel Cleaver în filmul „Bridget Jones’s Diary/Jurnalul lui Bridget Jones“, a anunţat că nu va mai apărea în următoarea continuare a adaptării cinematografice a cărţii scrise de romanciera Helen Fielding.

Actorul însuşi a făcut anunţul în cadrul unui interviu pentru „Free Radio“, mărturisind că fimul va merge „mai departe şi fără Daniel“ (n.r. - personajul interpretat de Grant). „Am decis să nu o fac. Dar cred că vor merge mai depare şi fără Daniel. Apropo, cartea este excelentă, dar scenariul este complet diferit. Ei bine, scenariul pe care l-am văzut cu câţiva ani în urmă“, a declarat Hught Grant.

În 2012, Hugh Grant şi Tim Bevan, producătorul filmului, au emis declaraţii prin care negau retragerea actorului din cel de-al treilea film, insitând că „zvonurile sunt neadevărate“. Între timp, purtătorul de cuvânt al lui Hugh Grant a menţionat: „Hugh este bucuros că «Bridget Jones’s Diary 3» se va întâmpla până la urmă“.

Cel de-al treilea film al seriei va avea la bază cartea scrisă de Helen Fielding, „Bridget Jones: Mad About Boy“, lucrare ce a primit anul trecut recenzii foarte bune din partea criticilor. De altfel, scriitoarea s-a implicat activ în rescrierea scenariului, oferind ceea ce este descris ca fiind o versiune alternativă a evenimentelor care se petrec în carte. În urmă cu doi ani, Hugh Grant declara că filmările au fost puse în aşteptare pentru ca scenariul să fie rescris pe placul lui. Tot atunci, acesta spunea că Renée Zellweger şi Colin Firth, cei care au apărut şi în celelalte părţi ale seriei, vor face parte din distribuţie.

Dacă în ultima carte lansată de Helen Fielding personajul Mark Darcey, jucat în producţie de Colin Firth, este ucis, se pare că în viitorul film acesta va fi cruţat. „Bridget Jones’s Diary 3“ o va surprinde pe Brigdet la vârsta de 40 de ani, interpretată de Renée Zellweger, având o singură dorinţă, aceea de a avea un copil, aceasta având o relaţie romantică cu Daniel, fostul personaj interpretat de Grant. Zellweger se pare că a fost deja inclusă în proiect, alături de Firth. Speculând momentul negocierilor prelungite între actori şi producători, Colin Firth a declarat anul trecut pentru „Chicago Sun-Times“: „Având în vedere felul în care merg lucrurile s-ar putea să vedem povestea nepoatei lui Bridget Jones până în clipa în care ajungem să mai filmăm“.

Prima peliculă a seriei a fost lansată în 2001, avându-i în distribuţie pe Hugh Grant, Colin Firth şi Renée Zellweger, iar cea de-a doua parte a fost lansată în 2004. Succesul la box office ale celor două producţiie a fost imens, încasările bucurând producătorii de la Universal Pictures: 282 de milioane de dolari pentru prima parte şi 262 de milioane de dolari pentru a doua, la nivel mondial.

Hugh Grant este cunoscut în special pentru rolurile din comedii romantice precum: „Patru nunţi şi o înmormântare/Four Weddings And A Funeral“ (1994), „Notting Hill“ (1999), „Pur şi simplu dragoste/Love Actually“ (2003), „Vise americane/American Dreamz“ (2006), precum şi cele două filme din seria „Bridget Jones“. El a fost recompensat cu un Glob de Aur, un premiu BAFTA şi un Cesar onorific (2006).

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: