Harrison Ford nu regretă moartea personajului său din „Star Wars“: „Spun că Han Solo ar trebui să moară de aproape 30 de ani“

Harrison Ford nu regretă moartea personajului său din „Star Wars“: „Spun că Han Solo ar trebui să moară de aproape 30 de ani“

Harrison Ford este celebru pentru rolurile din seriile „Star Wars“ şi „Indiana Jones“ FOTO AP

Fanii francizei „Star Wars“ au rămas îndureraţi în urma morţii eroice a personajul emblematic Han Solo în cel mai nou film, „Războiul stelelor: Trezirea forţei“. Cu toate acestea, actorul Harrison Ford consideră că acest sfârşit este cu totul potrivit şi că îl aşteapta de mult timp.

Odată cu „Războiul stelelor: Întoarcerea lui Jedi“ din 1983, Ford a considerat că cea mai bună misiune a personajului său ar fi „să se sacrifice pentru un ideal măreţ care să-i ofere filmului puţină susţinere.“
 

Star Wars: Han Solo, eroul de sacrificiu

„Port această discuţie că Han Solo ar trebui să moară de aproape 30 de ani, nu pentru că m-am săturat de el sau pentru că ar fi plictisitor, dar sacrificiul lui pentru celelalte personaje i-a conferit solemnitate şi greutate emoţională“, a spus Harrison Ford, devenit celebru pentru rolul contrabandistului spaţial, potrivit Moviepilot.
 
Transcrierile pline cu detalii despre intriga filmului arată că scenaristul Lawrence Kasdan a inclus iniţial moartea lui Han Solo în scenariul episodului şase, „Întoarcerea lui Jedi“, dar co-scenaristul George Lucas a respins această idee.
 

Cum a murit Han Solo

În episodul şapte, „Războiul stelelor: Trezirea forţei“, Han Solo este ucis de propriul fiu, Kylo Ren, interpretat de Adam Driver, din nevoia de a rupe şi ultima legătură emoţională pentru a se alătura Părţii Întunecate. Kylo îl străpunge pe Han Solo cu sabia sa laser, înainte ca trupul tatălui său să se prăbuşească de pe un pod. Acest lucru se întâmplă în urma confruntării în care Solo încearcă să-şi convingă fiul că Snoke doar îl foloseşte pentru puterea lui şi că atunci când va obţine ceea ce-şi doreşte îl va ucide. Kylo îi spune că este prea târziu şi că doreşte să se elibereze de suferinţă, dându-i de înţeles tatălui său că singura cale este să-i ia viaţa. Cu lacrimi în ochi, Kylo îi mulţumeşte lui Han Solo că l-a ajutat să-şi ducă la capăt ţelul.
 

„Star Wars: Trezirea Forţei“, al treilea la nivel mondial şi filmul anului în România

„Star Wars: Trezirea Forţei“, regizat de J. J. Abrams, a ajuns pe locul al treilea la nivel mondial în ceea ce priveşte încasările, cu suma de 1, 86 miliarde de dolari, după patru săptămâni de la lansare, incluzând acum şi deschiderea de pe piaţa din China. Episodul VII din saga „Star Wars“ se apropie de „Avatar“, filmul cu cele mai mari încasări din toate timpurile (2,78 miliarde de dolari), dar şi de „Titanic“, al doilea cel mai profitabil film din toate timpurile (2,18 miliarde de dolari), arată site-ulboxofficemojo.com. Pe de altă parte, potrivit variety.com, în 20 de zile după lansare, „Star Wars: Trezirea Forţei“ a depăşit „Avatar“, de James Cameron, înregistrând încasări de 760,5 milioane de dolari şi devenind filmul cu cele mai mari încasări din America de Nord.
 
În România, „Star Wars: Trezirea Forţei“ a devenit filmul anului 2015, după ce a înregistrat încasări de 2,7 milioane de dolari (11,3 milioane de lei) şi a fost vizionat de 510.000 de spectatori. Acest episod din saga „Star Wars“ a înregistrat şi cel mai mare succes de box office românesc pentru weekendul de lansare şi cel mai bun „opening weekend Disney“ din toate timpurile, având atunci încasări de aproape 4.000.000 de lei şi peste 175.000 de spectatori, informează Forum Film România.
 
„Star Wars: Trezirea Forţei“, reprezintă al şaptelea film din faimoasa franciză epică ştiinţifico-fantastică creată de George Lucas, iar acţiunea se petrece la 30 de ani distanţă de evenimentele relatate în lungmetrajul „Războiul Stelelor: Întoarcerea lui Jedi“, lansat în 1983. Din distribuţia celui de-al şaptelea episod al francizei fac parte atât actorii din distribuţia originală - Harrison Ford, Carrie Fisher, Mark Hamill şi Peter Mayhew -, cât şi nou-veniţii Daisy Ridley, Adam Driver, Gwendoline Christie, Oscar Isaac şi Simon Pegg.
 

Harrison Ford, ironizat de fani pentru apariţia în nou film „Indiana Jones“

Pe de altă parte, celebrul actor Harrison Ford continuă povestea legendarul personaj Indy, prin a cincea parte a seriei „Indiana Jones“. Casa de producţie Walt Disney Studios a anunţat oficial o continuare a filmului, încă nedenumit, a cărui premieră este programată pentru data de 19 iulie 2019. Vestea apariţiei noului film din serie a stârnit diverse reacţii în rândul internauţilor, majoritatea făcând glume pe seama vârstei înaintate a lui Harrison Ford, care va avea 77 de ani în anul lansării lungmetrajului în cinematografe. Mai mult, pagina de Twitter Nerdist a iniţiat o campanie în care utilizatorii reţelei sociale s-au întrecut în sugestii de nume pentru viitorul film.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările