„Frozen 2“ a devenit cea mai vizionată animaţie din toate timpurile în România: ce încasări a avut

„Frozen 2“ a devenit cea mai vizionată animaţie din toate timpurile în România: ce încasări a avut

„Frozen II“ a devenit cea mai vizionată animaţie din istorie în România FOTO Disney

Filmul „Minionii“, care a strâns 8.148.891 de lei în urmă cu patru ani, a fost depăşit de noua producţie Disney „Frozen 2“, care a devenit cea mai vizionată animaţie din toate timpurile în România.

„Regatul de gheaţă 2/ Frozen 2“ a devenit cea mai vizionată animaţie din toate timpurile, generând încasări de 8.695.878 de lei în România şi depăşind astfel filmul „Minionii“, care a strâns 8.148.891 de lei în urmă cu patru ani, notează news.ro.
 
Noua producţie Disney s-a clasat pe primul loc şi în box office-ul american pentru al treilea weekend consecutiv, când a adus încasări de 34,6 milioane de dolari.
 
Odată cu lansarea animaţiei „Frozen 2/ Regatul de gheaţă 2“, Disney marchează şi o premieră mondială, având încasări de 919,7 milioane de dolari şi apropiindu-se de pragul de 10 miliarde de dolari la nivel global, fiind prima dată în istorie când un studio de producţie ajunge la o astfel de performanţă.
 
Potrivit presei de specialitate, este aşteptat ca „Frozen 2/Regatul de gheaţă 2“ să depăşească pragul de 1 miliard de dolari la nivel global weekend-ul următor. Estimările se bazează pe faptul că filmul este încă pe locul întâi în box-office în multe ţări, deşi au trecut trei săptămâni de la debut.
 
„Regatul de gheaţă 2“, cu efecte speciale, dinamism, acţiune şi emoţie, spune o nouă poveste cu Anna, Elsa, Kristoff, Olaf şi Sven, care acum pleacă din Arendalle către o pădure străveche, în care este toamnă mereu, pentru a descoperi sursa puterilor Elsei, dar şi pentru a salva regatul.
 
Filmul produs de Disney este distribuit în România de Forum Film şi a avut premiera pe 22 noiembrie.
 
 
Recordul anului pentru Disney nu include şi încasările pe care le va genera noul episod din „Star Wars“, care urmează să fie lansat pe 19 decembrie în cinematografele din întreaga lume.
 
În august anul acesta, Disney a devenit primul studio care are în portofoliu cinci filme cu încasări de peste 1 miliard de dolari fiecare. O contribuţie masivă la recordul Disney de box-office de anul acesta au avut-o şi „Avengers: Endgame/Răzbunătorii: Sfârşitul Jocului“ (2,7 miliarde de dolari), „The Lion King/Regele Leu“ (1,6 miliarde de dolari), „Captain Marvel“ (1,1 miliarde de dolari), „Toy Story 4/Povestea jucăriilor“ (1,07 miliarde de dolari) şi „Aladdin“ (1,05 miliarde de dolari).
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: