FOTO VIDEO Premiera săptămânii: Comedia românească „#Selfie“, un nou „Liceenii“ pentru actuala generaţie

FOTO VIDEO Premiera săptămânii: Comedia românească „#Selfie“, un nou „Liceenii“ pentru actuala generaţie

Protagoniştii filmului „#Selfie“: Alexandru Călin, Flavia Hojda, Crina Semciuc, Levent Sali, Olimpia Melinte şi Vlad Logigan

Comedia românească „#Selfie“, un film cu şi despre tânăra generaţie, are astăzi premiera pe marile ecrane din România.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pelicula, semnată de tânăra regizoare Cristina Iacob, dispune de o distribuţie de excepţie, de la tineri actori precum Flavia Hojda, Crina Semciuc, Olimpia Melinte, Levent Sali, Vlad Logigan şi Alexandru Călin, până la actori deja consacraţi ca Răzvan Vasilescu, Alina Chivulescu, Dan Chişu şi Răzvan Fodor.

Din film nu lipsesc nici vedete, precum Mihaela Rădulescu, Smiley, Alex Velea, Carmen Tănase, Florin Călinescu şi George Vintilă, care asigură o parte din momentele amuzante.

Încă din titlu, filmul propune o incursiune în fenomenul „selfie“, unul extrem de celebru în rândul tinerilor, redat succesiv pe întreaga derulare a acţiunii, prin imortalizarea protagoniştilor în diverse ipostaze, cu ajutorul telefoanelor mobile şi postarea fotografiilor pe reţelele sociale.

Actorii Alina Chivulescu (Cecilia) şi Răzavn Vasilescu (nea Ceauşu) 

Cu un scenariu semnat de Alexandru Molico, Geo Caraman, Maria Spirache şi Cristina Iacob, „#Selfie“ spune povestea a trei adolescente, pentru care marea aventură a vieţii lor începe cu o escapadă la mare. În loc să stea acasă şi să înveţe pentru BAC, rebela Yasmine (Crina Semciuc), complexata Roxi (Olimpia Melinte) şi naiva Ana (Flavia Hojda) sunt hotărâte să se distreze şi să uite de responsabilităţi în ultimele două zile dinainte de examenul maturităţii.  Pentru tinere acest lucru se traduce simplu: să încalce orice regulă şi să facă tot ce le trece prin cap, fără să ţină cont de consecinţe.

Planurile celor trei tinere sunt însă date peste cap în momentul în care  îi întâlnesc pe Mihai (Levent Sali), George (Vlad Logigan) şi Bogdan (Alexandru Călin), trei prieteni care au de gând să petreacă o vară plină de distracţie la mare, cu banii obţinuţi din furat.

Tinerii actori Vlad Logigan (George), Alexandru Călin (Bogdan) şi Levent Sali (Mihai)

Deşi este o temă abordată deseori de regizorii hollywoodieni, filmul Cristinei Iacob se diferenţiază tocmai datorită amprentei autentice româneşti, pelicula reuşind să surprindă în profunzime spiritul tinerei generaţii, problemele pe care adolescenţii le întâmpină în relaţia cu părinţii, dar şi preocupările acestora.

Regizoarea a dat dovadă de o atenţie deosebită  în ceea ce priveşte construirea personajelor, fiecare fiind conturat cu o precizie ieşită din comun.

Actorii s-au jucat foarte mult şi au transmis multă emoţie şi bucurie, dar au făcut şi concesii pentru a-şi putea interpreta cât mai bine cu putinţă personajul. De exemplu, actriţa Olimpia Melinte a dezvăluit că a fost nevoită să se îngraşe zece kilograme, iar Vlad Logigan a învăţat zece trucuri de magie.

   

Şi dacă mulţi consideră că filmul este un nou „Liceenii“ pentru actuala generaţie, regizoarea Cristina Iacob a declarat că pelicula este „un autoportret al tinerei generaţii“.

„«#Selfie» este un film despre prietenie, dar nu o prietenie fabricată, fără vreo esenţă, ci o prietenie adevărată. Aceea în care iertăm, suntem alături unii de ceilalţi şi ne susţinem, chiar dacă suntem foarte diferiţi. Cred că toţi putem învăţa din asta“, a declarat Iacob.

Rolurile principale feminine au fost jucate de Olimpia Melinte (Roxi), Crina Semciuc (Yasmine) şi Flavia Hojda (Ana) 

De asemenea, Cristina Iacob a dezvăluit povestea din spatele numelui ales pentru debutul său în lungmetraj. „E o poveste interesantă. Titlul filmului iniţial a fost «Crazy teens». Scenariul a avut multe versiuni. Ulterior a fost «Liceenii 2000», mai apoi, «Generaţia Y», iar, în decembrie, când eu am aflat ce înseamnă acest cuvânt, am zis că este foarte potrivit, este exact descrierea filmului meu şi anume e un autoportret al generaţiei. Aşa am decis că e potrivit şi că ăsta este titlul, când lumea nu ştia. De exemplu, Smiley mi-a zis: «Păi o să creadă că e un nume de fată. Ce e ăsta selfie. Nu ştie nimeni ce e selfie». Am zis: «O să vezi că o să devină viral, o să fie o manie». Ceea ce se şi întâmplă astăzi“, a completat Cristina Iacob, precizând că se lucrează la o continuare a filmului.

„#Selfie“ este o comedie românească proaspătă, are scene de un umor savuros şi ridică semne de întrebare, fiind o lecţie pentru tineri, dar mai ales pentru părinţi.

 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările