Povestea din spatele poveştii: adevărul neştiut despre prinţesele Disney

Povestea din spatele poveştii: adevărul neştiut despre prinţesele Disney

Îndrăgitele personaje Disney

Inspirate din persoane reale sau de personaje pur fictive, prinţesele care au prins viaţă în lumea magică a lui Walt Disney au în spate câte o poveste unică, încărcată cu detalii surprinzătoare, pe care puţini le cunosc.

Ştiri pe aceeaşi temă

Jasmine („Lampa lui Aladin“), Ariel („Mica Sirena“) , Rapunzel („Tangled/O poveste încâlcită“), Tiana („Prinţesa şi Broscoiul“), Belle („Frumoasa şi Bestia“), Merida („Brave/ Neînfricata“), Cenuşăreasa („Cinderella/ Cenusăreasa“) , Aurora („Frumoasa din Pădurea Adormită“), Mulan şi Albă-Ca-Zăpada sunt personajele Disney datorită cărora fiecare copil şi-a dorit, la un moment dat, să ajungă prinţ sau prinţesă, să poată vorbi cu animalele sau să trăiască într-un castel, înconjurat de păduri fermecate şi creaturi magice.

Buzzfeed.com a alcătuit o listă cu lucruri mai puţin ştiute despre îndrăgitele personaje care au făcut istorie în lumea poveştilor Disney.

Albă-ca-Zăpadă are doar 14 ani şi este, în continuare, cea mai tânără prinţesă Disney. Aceasta este urmată de Ariel, „mica sirenă“ în vârstă de 15 ani.

Belle, din „Frumoasa şi Bestia“, care are 17 ani, este singura prinţesă cu ochii căprui. Aurora din „Frumoasa din Pădurea Adormită“ are ochii violet.

FOTO Disney/Buzzfeed

Povestea prinţesei Mulan a fost inspirată de legenda chinezească a unei luptătoare, numită Hua Mulan, descrisă în poezia „The Ballad of Mulan“.

Mulan este singura „prinţesă“ care se abate de la regulile clasice: ea nu provine dintr-o familie regală, iar cel care-i devine soţ nu aparţine unei familii regale.

Nu sunt mulţi cei care au observat că atât Mulan, cât şi Tiana sunt stângace.

Mulan FOTO Facebook

Ariel este singura prinţesă Disney care nu s-a născut om.

Pocahontas este singurul personaj inspirat dintr-o poveste reală, dar şi unica prinţesă tatuată. Mulan este o legendă şi nu putem şti cu certitudine dacă a existat cu adevărat sau nu.

În poveste, Pocahontas are 18 ani, însă, în viaţa reală, aceasta l-a întâlnit pe alesul inimii sale, John Smith, la o vârstă mult mai fragedă.

Protagonista din „Prinţesa şi Broscoiul“, Tiana, este unică datorită gropiţelor pe care la face în obraji atunci când zâmbeşte.

În 1987, Albă-ca-Zăpada a primit o stea pe faimoasa alee „Hollywood Walk of Fame“  şi este singura prinţesă care s-a alăturat diverselor nume din industria de divertisment americană de pe „Aleea Celebrităţii“.

Albă-Ca-Zăpada FOTO Facebook

Cenuşăreasa, în vârstă de 19 ani, a fost prinţesa favorită a renumitului Walt Disney sau, cel puţin, asta i-a mărturisit el actriţei Ilene Wood (vocea Cenusăresei din desenul animat - n.r.).

În limba ebraică, „Ariel“ se traduce prin „Leul lui Dumnezeu“. 

Sursa de inspiraţie a personajului Jasmine a fost o prinţesă din basmul arab „O mie şi una de nopţi“.

Oricât de neaşteptat ar părea, Rapunzel şi Albă-Ca-Zăpada au origini comune: amândouă provin din Bavaria, o regiune din sud-estul Germaniei.

Scena preferată a animatorului Walt Disney este cea în care veşmintele Cenuşăresei se transformă, dintr-o rochie peticită, într-o superbă ţinută de bal.

Actriţa Anika Noni Rose, vocea prinţesei Tiana, şi o stagiară, care lucra la Disney în perioada facultăţii, au fost sursele principale de inspiraţie pentru protagonista din „Prinţesa şi broscoiul“.

Prinţesa Tiana FOTO Buzzfeed/Disney

Mandy More şi-a împrumutat vocea prinţesei Rapunzel după ce atât Reese Witherspoon, cât şi Kristin Chenoweth (cântăreaţa şi actriţă de origine americană) au renunţat la rol.

„Premiul“ pentru cea mai tăcută prinţesă îî revine Aurorei, care, pe tot parcursul filmului „Frumoasa din Pădurea Adormită“, a avut un număr total de 18 replici.

Contrar aşteptărilor, Jasmine a influenţat design-ul final al personajului Aladin, din filmul cu acelaşi nume, şi nu viceversa.

Şuviţa rebelă de păr ce continuă să-i cadă pe faţă prinţesei din „Frumoasa şi Bestia“ a fost creată special de scenarişti pentru a sugera naturaleţea imperfecţiunilor.

Belle FOTO Facebook

Când Disney a anunţat pentru prima oară lansarea filmului de animaţie „Prinţesa şi broscoiul“, numele personajului principal era Madeline sau, pe scurt, Maddy. Acesta a fost ulterior schimbat în Tiana, după ce producătorii au fost criticaţi pe motiv că Madeline este un nume de sclav.

Presaţi de timp, producătorii filmului „Frumoasa şi Bestia“ au împrumutat aceleaşi mişcări de dans folosite şi în „Frumoasa din Pădurea Adormită“.

În 1955, parcul de distracţii Disneyland a inaugurat un carusel inspirat din povestea Albei-Ca-Zăpada, însă aceasta nu apărea nicăieri de-a lungul cursei. Ideea iniţială a fost ca pasagerii să-şi imagineze că ei sunt prinţesa din poveste, dar acest lucru a creat confuzie, iar în 1983, Albă-Ca-Zăpada a fost introdusă în cursă.

Primul personaj feminin nativ-american nu a fost Pocahontas, ci Tiger Lilly din filmul „Peter Pan“, însă aceasta nu este catalogată oficial ca facând parte dintre prinţesele Disney.

Pocahontas FOTO Buzzfeed

O parte din personalitatea frumoasei Belle a fost împrumutată din personajul Jo, interpretat de Katharine Hepburn în filmul „Little Women/Cele patru fiice ale doctorului March“, din 1933.

Dacă priviţi cu atenţie, trăsăturile actriţei Alyssa Milano se regăsesc în chipul sirenei Ariel.

Alyssa Milano şi Ariel Foto Reuters/ Facebook

În 2012 şi 2013, toate prinţesele Disney au fost reconcepute. Această schimbare nu a fost privită cu ochi buni, deoarece pielea prinţeselor Mulan, Jasmine şi Pocahontas devenise cu o nuanţă mai deschisă faţă de original.

Dacă parul creţ şi roşcat al neînfricatei Merida ar fi îndreptat, ar depăşi un metru lungime (aproximativ 1,3 metri).

Merida FOTO Facebook

Chiar dacă trasul cu arcul nu este treaba unei prinţese, Mulan şi Merida stăpânesc cu măiestrie această îndeletnicire.

În „Frumoasa şi Bestia“ culoarea albastră, purtată de Belle, era asociată celor care nu erau din sat şi erau consideraţi străini. Spre sfârşitul filmului, Bestia poate fi văzută purtând aceeaşi culoare.


Belle FOTO Facebook

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările