Cele mai educative desene animate pentru copii

Cele mai educative desene animate pentru copii

„Sofia Întâi“ se numără printre cele mai educative desene animate pentru copii FOTO Disney

Cele mai educative desene animate pentru copii pot contura un univers variat al cunoaşterii. Copiii învaţă repede, folosind expresii şi gesturi pe care le întâlnesc în desene animate. Chiar dacă unele serii animate prezintă caractere violente şi oferă informanţii irelevante, o altă parte poate deveni o sursă de semnificaţii precise. „Adevărul“ vă propune o serie de desene animate educative pentru copii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cele mai educative desene animate pentru copii. „Orăşelul leneş“

Originar din Islanda, „Orăşelul leneş“ este un serial care are ca personaje centrale pe Ştefania, Sportacus şi Robbie Putrezitul. Serialul este o combinaţie de acţiune live, marionete şi desene animate generate de computer. Stilul de viaţă sănătos este promovat printr-un mix de muzică, comedie şi o poveste plasată într-o lume colorată şi dinamică.

Sportacus încurajează copiii din „Orăşelul leneş“ să mănânce fructe şi legume, pe care le numeşte „bomboane pentru sport“, şi să iasă să se joace afară. Sportacus este atât de implicat încât se foloseşte de gimnastică pentru a ajunge dintr-un loc în altul, făcând chiar şi acrobaţii, iar copiii trebuie să-l instruiască cum să se relaxeze.

Cele mai educative desene animate pentru copii. „Sofia Întâi“

La Disney Junior, Sofia Întâi revine cu noi mesaje pozitive de viaţă pentru cei mici, în cele noi episoade. Micuţa prinţesă continuă să înveţe cum să se adapteze unui stil de viaţă diferit, alături de noua sa familie care îi include pe tatăl vitreg, Regele Roland al doilea, şi fraţii vitregi Amber şi James. Maratonul Sofia Întâi are loc sâmbătă şi duminică, între 21 şi 22 martie, de la ora 11:30, la Disney Junior. Totodată episoadele noi vor debuta pe 21 martie, în fiecare sâmbătă, de la ora 10:00.

Cele mai educative desene animate pentru copii. „Barney şi prietenii săi“

Barney este un dinozaur gigantic, un personaj de referinţă în viaţa preşcolarilor. De aproape două decenii el încurajează valorile pozitive şi promovează bunele maniere pentru copii. Alături de prietenii lui speciali, dinozaurii Baby Bop, BJ şi Riff, Barney transmite importante deprinderi socio-emoţionale şi cognitive pentru copiii care abia merg în picioare. Copiii îl văd pe Barney ca pe un prieten de încredere care îi însoţeşte de-a lungul vieţii şi dezvoltării lor.

Cele mai educative desene animate pentru copii. „Familia De ce“

„Familia De ce“ este o serie franceză de desene animate pentru copii, apărută în 1996. Seria este o colecţie de mici părţi a câte cinci minute, fiecare centrată pe o întrebare ştiinţifică pusă de copilul Victor. Aceasta este urmată de un răspuns cuprinzător al unui membru al familiei, fiecare cu o experienţă în domeniul de activitate al subiectului întrebării.

Cele mai educative desene animate pentru copii. „Adiboo - Aventuri în corpul omenesc“

Pentru micuţii cu vârste cuprinse între 4 şi 10 ani, „Adiboo - Aventuri în corpul omenesc“ vine în ajutorul copiiilor şi al părinţilor pentru a răspunde întrebărilor despre corpul omenesc. Pe planeta Celesta, Adibou, un mic şi foarte curios extraterestru, începe să ridice semne de întrebare cu privire la funcţionarea organismului. Împreună cu prietenul său Robitoc, Adibou reuşeşte să se teleporteze în corpul uman pentru a-i descifra misterul. Printre întrebările la care Adibou răspunde se numără „De ce dorm?“, „De ce îmi bate inima“, „De ce îmi cad dinţii?“, „De ce mi-e foame?“ şi „De ce fac temperatură“.

Cele mai educative desene animate pentru copii. „Doctoriţa Pluşica“

Seria animată difuzată pe Disney Channel şi pe Disney Junior are în prim-plan o fetiţă care poate „repara“ jucării, cu ajutorul prietenilor ei de pluş. Dottie „Doc“ McStuffins decide să devină doctoriţă, la fel ca mama sa, astfel că îşi începe meseria prin ajutorul oferit jucăriilor şi păpuşilor. Atunci când foloseşte stetoscopul, jucăriile prind viaţă şi pot comunica cu Doctoriţa Pluşica. Acesta îşi ajută prietenii să se simtă mai bine prin a le verifica starea de sănătate şi prin a le pune diagnostice. Fiecare episod de 11 minute include piese originale.

Cele mai educative desene animate pentru copii. „Nouky şi prietenii săi“

Pentru cei mai mici dintre copii, „Nouky şi prietenii săi“, desene animate dublate în limba română, încearcă să îi ajute să desluşească anumite fenomene cu care se întâlnesc zi de zi, cum ar fi curcubeul, ce este ploaia, cum să numere etc. Mai jos, o colecţie din această serie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările