Virgil Ianţu, despre România: „Ţara, aflată pe mâini ce ar fi trebuit încătuşate demult, este distrusă zi de zi“

Virgil Ianţu, despre România: „Ţara, aflată pe mâini ce ar fi trebuit încătuşate demult, este distrusă zi de zi“

Virgil Ianţu, la Adevărul Live FOTO Dorin Constanda

Prezentatorul TV Virgil Ianţu (48 de ani) a scris un text, pe pagina sa de Facebook, în care enumeră problemele existente în România printr-o serie de întrebări.

Virgil Ianţu a postat un text construit din mai multe întrebări despre România, prin care îşi evidenţiază părerea despre situaţia ţării.  
 
Prezentatorul TV pune normalitatea în contrast cu mai multe probleme existente în ţară, printre care faptul că aceasta „se află pe mâini care ar trebui încătuşate“, fiind distrusă zi de zi de unii dintre cei care se află la putere, dar şi că „suntem călcaţi în picioare prin decizii politice“. El mai menţionează că evită să urmărească ştirile pentru că îl afectează.
 
Ianţu conchide prin două interogaţii: „Ce se întâmplă cu România? Ce se întâmplă cu noi?“. 
 
„E normal să evit să urmăresc ştirile pentru că îmi fac rău fizic? E normal să am zilnic sentimentul de frustrare? E normal ca zilnic să fim călcaţi în picioare prin decizii politice? E normal să privim cum ţara, aflată pe mâini ce ar trebui încătuşate demult, este distrusă zi de zi? E normal ca legile să fie scrise de cei pentru care legea nu există? E normal să dăm, prin lipsa de atitudine, liber la furt? E normal ca un «Ministru al Justiţiei» să fie călăul justiţiei? Se pare că trăim aceste evenimente, acceptând faptul că ele au devenit o stare de normalitate. Ce se întâmplă cu România, ce se întâmplă cu noi? #romaniamea“, scrie Virgil Ianţu pe Facebook, alături de o imagine cu Parlamentul României şi una cu Guvernul.
 

Nu este pentru prima dată când prezentatorul comentează problemele din România. Virgil Ianţu, care la Revoluţie avea 18 ani şi era soldat, după cum a mărturisit într-un interviu pentru „Adevărul“, s-a declarat extrem de mâhnit în pragul sărbătorilor pentru că „după 29 de ani de speranţă... corupţia ucide, la propriu şi zilnic“. 

În decembrie 2018, Ianţu a semnat un text pe Facebook în care critica dur clasa politică şi afirma că dictatorul Ceauşescu s-a întors: „România trăieşte azi o minciună. Aşa credeam până ieri. Doar că am realizat că acesta este de fapt adevărul României de astăzi. Adevărul este că cei de ieri nu au dispărut niciodată, iar iluzia libertăţii ne-a păstrat o speranţă extrem de nocivă, a gândului că suntem în direcţia bună. 
 
Ignoranţa, combinată cu naivitate şi cu lipsa de educaţie, cultivate cu bună ştiinţă, au creat împreună fondul celor trăite de noi astăzi. Ceauşescu s-a întors! Are aerul unui învingător, ne râde în faţă, dar nu oricum, ci în hohote, îşi etalează puterea, abilitatea, nemernicia şi cinismul. Nomenclatura este şi ea prezentă prin aceiaşi oameni mici, care se cred mari şi care devin aşa din cauza ignoranţei noastre, care declară deschis ca ar folosi din nou mitraliera împotriva noastră, a celor care crâcnim“. 
 
Ianţu a subliniat atunci că este trist şi deloc mândru de cum arată România astăzi, fiind de părere că ea nu mai aparţine românilor cinstiţi, ci este a unor „nimeni cu funcţii şi cu putere“. Totodată, prezentatorul se arăta lipsit de speranţă că lucrurile se vor schimba în bine.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: