VIDEO Vizante acuză emisiunile TV de prost gust

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vizante se arată dezamăgit de televiziune
Vizante se arată dezamăgit de televiziune

Cunoscutul actor declară că încă mai aşteaptă o emisiune care să i se potrivească „mănuşă“. Marius Florea Vizante este de părere că publicul TV merită mai mult decât i se oferă în momentul de faţă.

Vizante a sosit la locul interviului după ce trecuse, matinal, printr-un studio de înregistrări. Făcuse o reclamă. Are aerul înşelător al unui puşti pe lângă care adolescenţa a întârziat ceva mai mult. A mai păstrat ceva din Grig, personajul lui din „Restul e tăcere".

Un nou rol pentru Vizante: Viaţa cu două neveste

Terapie prin prietenie: „Elling“ este o poveste înduioşătoare despre resuscitarea minţilor pierdute

„Grig a fost cel mai important rol al meu. Am avut şansa să lucrez 12 ani la personajul Grig", reaminteşte povestea „gestaţiei" lungi a peliculei lui Nae Caranfil. Marius Dorin Florea Vizante (37 de ani) are un nume lung şi uşor de reţinut, datorită poreclei (Vizante) care i-a devenit şi apelativ de scenă.

Are conştiinţa propriului talent care „trebuie valorizat, căci talentul nu este intrinsec, nu mergi cu el pe stradă".„În anul doi de facultate, am fost la Congresul Şcolilor de Teatru din Venezuela. În drum, la Centrul Cultural din New York, am dat o reprezentaţie cu spectacolul «Lecţia», în care jucam rolul profesorului (regia Vlad Massaci). În sală era şi Nina Cassian care, după spectacol, a venit după mine şi m-a oprit pe scări: «Băiete, uită-te la mine şi ţine minte ce îţi spun: tu ai talent! Dar să ştii că talentul nefolosit este cel mai mare păcat!». Am rămas mut de uimire. Eu, băiatul lui Florea din Drumul Taberei, fusesem oprit de Nina Cassian, la New York. Recunosc că vorbele acelea m-au făcut să mă foiesc în  pat în noaptea respectivă", îşi aminteşte.

Mai devreme, în clasa a IV-a, la serbarea în care juca rolul unui licurici, şi-a făcut o primă imagine despre ceea ce urma să facă în viaţă.   

Costumul de licurici

„Fiind foarte săraci -  eram şase persoane acasă şi un singur salariu, mama trebuia să aibă grijă de cei patru copii - nu s-a pus problema să se investească vreun leuţ în costumul meu de licurici. Am luat şi eu o izmană mai nepurtată de acasă, am întins staniolul de la ciocolata altor colegi, pe care mama l-a cusut cu grijă pe costum. Am jucat rolul cu atâta credinţă că toată lumea m-a remarcat. Am tras eu concluzia: «Domn'e, dacă dintre toţi colegii mei care au avut costume flamboaiante doar eu am fost remarcat, înseamnă că am talent». Atunci m-am gândit prima dată că aş putea fi actor", se întoarce cu gândul la momentele în care actoria era doar un vis.

Vizante este la Teatrul de Comedie de şapte ani, după alţi cinci petrecuţi la Naţional (până în momentul demisiei). La TNB a jucat în 12 spectacole dintre care şapte în roluri principale. Ultima lui creaţie este rolul Elling din piesa omonimă de la Teatrul de Comedie (regia Vlad Massaci).

„Am muncit mult, deşi pare ceva fluid în acest spectacol înduioşător, delicat şi sensibil. Dificultatea a fost de a traduce gândurile şi emoţiile unui sociopat pe înţelesul publicului. Am fost entuziasmat de la prima întâlnire cu textul. Abia aşteptam să începem repetiţiile. Drumul până la forma finală spectacolului a fost foarte greu", declară actorul.

Televiziune şi mercenariat

„Publicul este deschis, trebuie doar să-i oferi mai mult. Există falsa impresie că trebuie să cobori nivelul ca să ai public. Prejudecata aceasta funcţionează mai ales în televiziune. Greşit! Este doar prostul gust şi lipsa de formaţie culturală a celor care conduc posturile de televiziune! Produsele de calitate fac audienţă", susţine Marius Florea Vizante, un actor care nu şi-a găsit încă „fericirea" în televiziune, deşi a avut multe colaborări de gen: o serie de emisiuni pentru copii „Imprevizibilii", un serial pentru copii, emisiunea „Cafeneaua Astrelor" şi cinci ani în grupul Vouă (1997-2002) unde a jucat în peste 500 de momente şi schiţe umoristice.

„Dacă vă uitaţi la postările de pe YouTube din acei ani cu grupul «Vouă», veţi observa că sunt mult mai bune decât cele făcute acum. Luate aşa şi puse pe TV ar face un rating uriaş. Cred că este o dovadă că nu se vrea, şi că nu că trebuie să cobori nivelul ca să faci rating", explică actorul.

„Dacă nu găseşti un format pe care să-l serveşti şi care să te servească, nu faci decât mercenariat. Mai faci şi tu un ban, dar nu ceva de calitate. Un exemplu, şi-mi permit să vorbesc despre el tocmai pentru că îmi este prieten: Virgil Ianţu. El nu a fost om de televiziune, a apărut din neant de la Conservator. A avut două formate care i s-au potrivit mănuşă, «Vrei să fii miliardar» şi «Copiii spun lucruri trăsnite». Şi el a ajutat la receptarea formatelor, dar şi ele i s-au potrivit. Poate o să o am şi eu şansa lui, la un moment dat", conchide Vizante.

Trei filme cu Nae Caranfil

Este născut la Oradea, dar a copilărit la Mediaş. Este căsătorit şi are o fetiţă de trei ani, Katia Smaranda Spectacole: „Jacques sau supunerea"„Omul din La Mancha", „Celălalt Cioran", „Moartea unui comis voiajor", „O scrisoare pierdută", „D' ale carnavalului", „Avarul îndrăgostit", „Ce formidabilă harababură"

Filme: „E pericoloso sporgersi", „Filantropica", „Restul e tăcere" (regia Nae Caranfil), „Margo" (regia Ioan Cărmăzan), „Ticăloşii" (regia Şerban Marinescu)

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite