Tudor Gheorghe, în concert: „Ce blestem pe noi, să avem un preşedinte care chinuie limba engleză şi acum dăm de unul care chinuie limba română?“

Tudor Gheorghe, în concert: „Ce blestem pe noi, să avem un preşedinte care chinuie limba engleză şi acum dăm de unul care chinuie limba română?“

Tudor Gheorghe l-a susţinut pe Victor Ponta în campania prezidenţială pentru că este „tânăr, inteligent şi, mai ales, viu“ FOTO Arhivă Adevărul

Rapsodul Tudor Gheorghe (69 de ani) a declarat că românii au fost martorii unei mari manipulări în timpul Alegerilor prezidenţiale 2014 şi „au dat peste un preşedinte care chinuie limba română“, precizând totuşi că are toată stima pentru preşedintele ales Klaus Iohannis, deşi în campania electorală l-a susţinut pe candidatul PSD, Victor Ponta, scrie activenews.ro.

Ştiri pe aceeaşi temă

Maestrul Tudor Gheorghe a vorbit, în cadrul unei conferinţe susţinute înainte de concertul de la Roman, despre Alegerile prezidenţiale 2014 şi despre „senzaţionala manipulare“.

„În general, românii spun ce aud că li se spune. Eu umblu prin toată ţara, mă întâlnesc cu tot felul de oameni, la toate nivelele. Senzaţia mea este puţin altfel. Nu-i niciun fel de revoluţie. Probabil o să ne dăm seama de ce s-a întâmplat şi cât de senzaţională a fost manipularea asta. Pentru că a fost o manipulare. Am toată stima pentru domnul Iohannis...“, a declarat artistul, citat de activenews.ro.

În concert, însă, cântăreţul a spus despre actualul preşedinte al României, Traian Băsescu, că vorbeşte „o engleză de vaporean, care acostează la Amsterdam şi ştie să întrebe unde e strada aia cu felinare roşii“, iar rezultatul alegerilor l-a catalogat drept „un blestem“.

„Ce blestem pe noi, să avem un preşedinte care chinuie limba engleză şi acum dăm de unul care chinuie limba română?“, a spus artistul, citat de activenews.ro.

Muzicianul, actorul şi compozitorul Tudor Gheorghe şi-a declarat susţinerea faţă de Victor Ponta în campania electorală pentru alegerile prezidenţiale. „Pe data de 2 noiembrie am votat, alături de câteva milioane bune de români, Victor Ponta. Nu mi-a sugerat nimeni, nu m-a obligat nimeni să spun acest lucru. Eu cred că, la ora actuală - şi e dreptul meu să cred asta, la Cotroceni ar fi bine să ajungă Victor Ponta. Pentru că este tânăr, avem nevoie de un preşedinte cetăţean român, tânăr, inteligent şi, mai ales, viu... Viu!“, a declarat Tudor Gheorghe.

La rândul său, Victor Ponta i-a răspuns pe pagina sa de Facebook: „Susţinerea maestrului Tudor Gheorghe mă onorează. Vă mulţumesc! Vă preţuiesc şi vă respect enorm pentru că ţineţi viu spiritul românesc, dragostea de limbă şi mândria noastră naţională!“.

Nu la fel de încântat s-a arătat muzicianul şi actorul Ioan Gyuri Pascu, membru al fostului grup de umor Divertis, care i-a reproşat lui Tudor Gheorghe, pe care l-a numit „Bardul Neamului Românesc“, că s-a implicat în campania electorală şi le-a spus oamenilor cu cine să voteze.

De asemenea, Tudor Gheorghe a stârnit controverse şi în luna august, când a transmis un mesaj de susţinere postului Antena 3, după ce Dan Voiculescu, patronul trustului Intact, a fost condamnat la zece ani de închisoare pentru spălare de bani. Chiar tatăl artistului, Ilie Tudor, fost deţinut politic, a refuzat să împărtăşească viziunea fiului său şi s-a arătat deranjat că numele său a fost folosit „în campania de salvare a unui comunist murdar.“


Mai puteţi citi şi:

Gyuri Pascu, atac dur la Tudor Gheorghe, bardul neamului românesc: „Cer iertare că nu suntem rumâni atât de verzi ca domnia ta“ Muzicianul şi actorul Ioan Gyuri Pascu a postat pe blogul său o scrisoare adresată lui Tudor Gheorghe, pe care îl numeşte „Bardul Neamului Românesc“ şi căruia îi reproşează că le-a spus românilor cu cine să voteze. Tudor Gheorghe a declarat că îl susţine pe Victor Ponta, „pentru că avem nevoie de un preşedinte cetăţean român, tânăr, inteligent, dar mai ales viu“.

Tată şi fiu, în tabere adverse. „Antena 3 s-a folosit de numele meu în campania de salvare a unui comunist murdar“ Ilie Tudor, tatăl rapsodului Tudor Gheorghe, se dezice de mesajul de susţinere pe care fiul său l-a trimis postului de televiziune Antena 3.

Revolta artiştilor: „Mi-e ruşine că sunt român şi îmi vine să dau cu ei de pereţi“ Mai mulţi actori, regizori şi oameni de cultură s-au revoltat în mediul online, postând mesaje prin care condamnă felul în care a decurs campania electorală, dar şi alegerile care au loc astăzi. Marius Manole, Oana Pellea, Tudor Giurgiu şi Medeea Marinescu sunt doar câţiva dintre cei care au ales să îşi exprime public opinia.

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările