Rochia lui Marilyn Monroe din scena "de la metrou" a fost vândută pentru 4,6 milioane de dolari

Rochia purtată de Marilyn Monroe în celebra scenă de la metrou, din filmul "The Seven Year Itch", a fost vândută pentru suma de 4,6 milioane de dolari, depăşind cu mult estimările.

Ştiri pe aceeaşi temă

Scena din filmul "The Seven Year Itch" în care rochia lui Marilyn Monroe se ridică din cauza curentului produs de metrou, a făcut înconjurul lumii, devenind rapid un simbol al senzualităţii şi frumuseţii cu care a fost înzestrată actriţa.

Organizatorii licitaţiei au estimat că rochia, semnată de designerul William Travilla, va fi vândută pentru o sumă cuprinsă între 1 milion şi 2 milioane de dolari, informează Reuters.

Alături de celebra creaţie, au mai fost expuse la licitaţia de 12 ore de la Beverly Hills încă 600 de ţinute  cunoscute purtate de-a lungul timpului în filme.

Debbie Reynolds, 79 ani, posesoara impresionantei colecţii, a început să strângă ţinutele pe când era o tânără actriţă. Când studiourile MGM, unde lucra, au scos totul la licitaţie, mai puţin mobila, hobby-ul său a devenit o obsesie.

Dar visul său de a afişa costumele colecţionate într-un muzeu s-a spulberat atunci când un proiect al său a eşuat, în 2006, şi a fost forţată să le vândă pentru a-şi plăti creditorii.

Colecţia cuprinde ţinute purtate de vedete de la Hollywood precum Grace Kelly, Natalie Wood, Elizabeth Taylor, Madonna şi Mike Myers.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările