Prinţul William a vorbit în premieră despre ce ar face dacă fiii lui ar fi gay: „Am discutat mult cu soţia mea“

Prinţul William a vorbit în premieră despre ce ar face dacă fiii lui ar fi gay: „Am discutat mult cu soţia mea“

Prinţul William FOTO Guliver/Getty Images

Prinţul William al Marii Britanii a mărturisit că şi-ar susţine în totalitate copiii indiferent de orientarea lor sexuală, însă a recunoscut că s-ar îngrijora din cauza presiunilor şi criticilor la care ar fi supuşi dacă ar face parte din comunitatea LGBT.

Ştiri pe aceeaşi temă

Prinţul William a afirmat că s-a gândit la acest lucru de când a devenit părinte şi că a discutat acest subiect cu soţia sa, Ducesa Kate. Cei doi au împreună trei copii - prinţul George (5 ani), prinţesa Charlotte (4 ani) şi prinţul Louis (1 an). 
 
„Inevitabil începi să te gândeşti la acest aspect în momentul în care devii părinte şi cu siguranţă nu aş avea nicio problemă dacă ei ar fi gay. Sigur că mă gândesc la rolurile pe care le vor avea copiii mei în societate şi cum ar fi privit şi interpretată acest aspect. Am discutat mult acest subiect cu Catherine pentru a ne asigura că ei vor fi pregătiţi pentru orice“, a precizat el, citat de The Guardian
 
Ducele de Cambridge a afirmat că ar susţine „orice decizie“ ar lua copiii săi, însă a recunoscut că este şi îngrijorat. „Mă îngrijorează ca părinte, dar nu mă îngrijorează că ei ar putea fi gay, ci câte bariere vor fi, cuvinte pline de ură, persecuţie şi discriminare, aceste lucruri mă îngrijorează“, a afirmat el, potrivit News.ro.
 
„Mi-aş fi dorit să fi trăit într-o lume în care acest lucru este normal şi cool, dar în mod special pentru familia mea şi poziţia în care suntem, nu sunt aşa de sigur. Însă ţine de noi toţi să încercăm să schimbăm aceste lucruri şi să ne asigurăm că ele devin elemente ale trecutului“, a mai declarat Prinţul William.   
 
De asemenea, Prinţul William şi-a exprimat şocul cu privire la atacul recent asupra a unui cuplu de femei într-un autobuz din Londra, declarând: „Am fost revoltat“.
 
Ducele de Cambridge a făcut aceste declaraţii la o discuţie cu tinerii prezenţi la un eveniment de caritate pentru persoanele LGBT organizat în Londra de Albert Kennedy, asociaţie care susţine tinerii LGBT care sunt în pericol de a rămâne pe străzi. Tim Sigsworth, directorul executiv al Albert Kennedy, a declarat că afirmaţiile ducelui vor face „o mare diferenţă“.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: