Marii dispăruţi ai anului 2014: Robin Williams, Philip Seymour Hoffman şi Joe Cocker, printre vedetele care au murit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anul 2014 a reprezentat dispariţia unei serii de vedete internaţionale, printre acestea numărându-se Robin Williams, Philip Seymour Hoffman, Joe Cocker, Shirley Temple, Lauren Bacall şi Joan Rivers.

Philip Seymour Hoffman (23 iulie 1967 - 2 februarie 2014)

Actorul american Philip Seymour Hoffman a murit la vârsta de 46 de ani, acesta fiind găsit în apartamentul său din New York cu o seringă în braţ. Cauza morţii a fost o supradoză accidentală de droguri, potrivit autorităţilor care au cercetat cazul. Hoffman a murit din cauza unui amestec de heroină, cocaină, amfetamină şi benzodiazepine, care sunt droguri psihoactive. Mai mult, în apartamentul acestuia din Manhattan au fost găsite 70 de pliculeţe cu heroină, fiind bine cunoscut faptul că artistul a avut mari probleme cu drogurile. 

Philip Seymour Hoffman a fost recompensat cu premiul Oscar pentru rolul scriitorului Truman Capote din filmul „Capote“, în 2006, şi a mai fost nominalizat de alte trei ori la categoria Cel mai bun actor în rol secundar pentru prestaţiile sale din filmele „Charlie Wilson’s War“ (2007), „Doubt“ (2008) şi „The Master“ (2012). Cele mai recente roluri ale sale au fost cele din filmele din trilogia „Jocurile foamei/The Hunger Games“. Alături de cariera în cinematografie, Philip Seymour Hoffman a fost şi un apreciat actor de teatru, remarcându-se în numeroase producţii puse în scenă pe Broadway şi a fost recompensat cu două premii Tony.

Philip Seymour Hoffman10 FOTO Getty Images

Philip Seymour Hoffman FOTO AFP

Shirley Temple (23 aprilie 1928 - 10 februarie 2014)

Actriţa americană Shirley Temple, cunoscută drept unul dintre cei mai populari copii-vedetă de la Hollywood, a murit la vârsta de 85 de ani, din cauze naturale. Calităţile sale de cântăreaţă, dansatoare şi actriţă i-au adus admiraţia a milioane de fani din lumea întreagă, aceasta obţinând primul ei rol la vârsta de patru ani. „A fost înconjurată de familie. Îi mulţumim pentru o viaţă plină de realizări remarcabile în calitate de actor, diplomat şi, cel mai important, în calitate de mamă, bunică şi străbunică iubită“, se arata într-o declaraţie a familiei, publicată de BBC.

Shirley Temple este cel mai cunoscut copil-vedetă al tuturor timpurilor, jucând în filme precum „The Little Colonel“, „Heidi“, „Bright Eyes“, „Stand Up“ şi „Cheer and Curly Top“. A câştigat un Oscar special în 1935, la vârsta de şase ani. Până în prezent, Shirley Temple a rămas cea mai tânără persoană recompensată cu premiul Oscar.

L’Wren Scott (28 aprilie 1964 - 17 martie 2014)

Creatoarea de modă L’Wren Scott, fostă partenera de viaţă a rockerului Mick Jagger, solistul trupei The Rolling Stones, s-a sinucis prin spânjurare cu o eşarfă, în apartamentul ei newyorkez, la vârsta de 50 de ani. „Încă nu reuşesc să înţeleg de ce iubita şi cea mai bună prietenă a mea şi-a sfârşit viaţa într-un mod atât de tragic. Era o prezenţă extraordinară, iar talentul ei era admirat de toată lumea“, a afirmat Mick Jagger, care se afla în Australia la aflarea veştii morţii acesteia.

Creaţiile rafinate şi feminine ale designerului britanic erau extrem de apreciate în rândul vedetelor de la Hollywood, printre care actriţa Nicole Kidman, care era prietenă cu L’Wren Scott, dar şi de prima doamnă a Statelor Unite, Michelle Obama. Totuşi, casa de modă a acesteia, LS Fashion LTD, avea datorii de 3,5 milioane de lire sterline (5,8 milioane de dolari), iar, la rândul ei, creatoarea de modă avea datorii personale de 4,5 milioane de lire sterline (7,4 milioane de dolari), conform unor documente contabile publicate în Marea Britanie. Criticul de modă Cathy Horyn, care o cunoştea pe Scott de la mijlocul anilor 1990, a declarat pentru „The New York Times“ că designerul urma să îşi închidă afacerea şi intenţiona să facă anunţul cu puţin timp înainte de a comite actul fatal.

image

L'Wren Scott, alături de Mick Jagger FOTO AFP

Peaches Geldof (13 martie 1989 - 7 aprilie 2014)

Prezentatoarea TV Peaches Geldof, a doua fiică a muzicianului Bob Geldof şi a regretatei Paula Yates, a murit luni, la vârsta de 25 de ani. Tânăra a murit din cauza unei supradoze de heroină. Aceeaşi soartă a avut şi mama ei care a murit în septembrie 2000 din cauza unei supradoze de droguri. Geldof a început o carieră în media la vârsta de 15 ani, cu o serie de articole pentru revista „Elle“. A părăsit casa părintească la vârsta de 16 ani şi a continuat să lucreze pentru „The Telegraph“ şi „The Guardian“, dar şi pentru emisiuni de televiziune, precum „OMG! with Peaches Geldof“, transmisă pe ITV2. De asemenea, ea a lucrat ca model. Ultimul ei articol pentru revista „Mother and Baby“ a fost publicat, postum. „Acum, viaţa e frumoasă. Iar faptul că sunt mamă este cea mai bună parte a vieţii“, scria starleta britanică.

image

Peaches Geldof FOTO AFP

Casey Kasem (27 aprilie 1932 - 15 iunie 2014)

Casey Kasem, una dintre cele mai îndrăgite voci de radio din Statele Unite, totodată cel care i-a dat viaţă personajului Shaggy din desenul animat „Scooby Doo“, a murit pe patul de spital, la 82 de ani. Casey Kasem, fosta gazdă a emisiunii radio „American Top 40“, suferea de o formă de demenţă numită boala Lewy, specifică persoanelor în vârstă. În ultimii ani de viaţă, Kasem devenise confuz şi dezorientat din pricina demenţei şi, potrivit presei americane, nu era conştient de certurile dintre copiii săi din prima căsătorie şi actuala sa soţie.

Kasem şi-a început cariera în radio în anii 1950 şi a devenit celebru în 1970, odată cu lansarea emisiunii „American Top 40“, pe care a prezentat-o  până în 2004. Iubit pentru glasul unic şi deosebitul talent de narator, Kasem obişnuia să spună poveşti şi anecdote înaintea fiecărei melodii difuzate în emisiunile sale. Cuvintele „stai cu piciorele pe pământ şi continuă să ţinteşti către stele“ , cu care încheia fiecare transmisie, au devenit, în timp, semnătura vedetei americane.

image

Caseu Kasem

James Garner (7 aprilie - 19 iulie 2014)

Actorul american James Garner (numele real James Scott Bumgarner), starul serialelor de televiziune „Maverick“ - un western în care a jucat alături de Mel Gibson şi Jodie Foster - şi „The Rockford Files“, cunoscut şi pentru rolul din „The Notebook“, a murit la vârsta de 86 de ani din cauze naturale, arată Mediafax. În serialul „The Rockford Files“ (1974-1980) a interpretat un detectiv particular şi, pentru că-şi interpreta singur cascadoriile, a suferit mai multe accidentări din cauza cărora a fost nevoit să renunţe. În 2008 acesta suferise un atac cerebral, fiind văzut rareori în public. Într-o carieră de peste şase decenii, Garner a interpretat cu precădere rolurile unor anti-eroi fermecători şi a fost recompensat cu cea mai înaltă distincţie decernată de Sindicatul actorilor americani (Screen Actors Guild) în 2004. A fost căsătorit timp de 57 de ani cu Lois Clark şi are o fiică, Greta.

image

James Garner FOTO AFP

Robin Williams (21 iulie 1951 - 11 august 2014)

Actorul american Robin Williams, cunoscut în special pentru rolurile sale din filmele „Mrs. Doubtfire“ şi „Cercul poeţilor dispăruţi“, s-a sinucis, fiind găsit mort la domiciliul său, la vârsta de 63 de ani. Autorităţile americane au stabilit că actorul s-a sinucis, spânzurându-se cu o curea. Anchetatorii au găsit tăieturi pe încheietura mâinii stângi a actorului, iar un briceag, cu pete de sânge închegat, era în apropierea cadavrului. Williams nu a încercat niciodată să îşi ascundă problemele provocate de consumul de alcool şi de droguri, acesta recidivând în 2005, în timpul filmărilor pentru lungmetrajul „Marele alb“. Mai mult, după moartea sa, văduva actorului a anunţat că Robin Williams suferea de primele simptome ale maladiei Parkinson.

Robin Williams a câştigat premiul Oscar pentru rolul din filmul „Good Will Hunting“ şi a primit alte trei nominalizări la Oscar pentru rolurile din „Good Morning, Vietnam“, „Regele pescar“ şi „Cercul poeţilor dispăruţi“. A câştigat, de asemenea, patru premii Grammy şi un premiu Emmy pentru show-ul de televiziune „Carol, Carl, Whoopi and Robin and ABC Presents a Royal Gala“, fiind unul dintre puţinii artişti americani care au reuşit să aibă succes atât în televiziune, cât şi în circuitul show-urilor de stand-up comedy şi în producţiile hollywoodiene.

Tribut Robin Williams: „Fă-ţi viaţa spectaculoasă. Eu ştiu că mi-am făcut-o“

Lauren Bacall (16 septembrie 1924 - 12 august 2014)

Lauren Bacall, al cărei nume real a fost Betty Jean Perske, a murit la vârsta de 89 de ani, fiind considerată un „simbol al epocii de aur“ a Hollywood-ului. Bacall a fermecat cinematograful hollywoodian, în cei peste 60 de ani de carieră, prin vocea profundă şi ochii săi albaştri. Actriţa a murit din cauza unui accident cardio-vascular la domiciliul său din New York. Bacall a debutat pe scenă de la vârsta de 19 ani, în filmul „To Have and Have Not“, alături de cel care urma să-i devină soţ, celebrul actor Humphrey Bogart. Cei doi au stat împreună 12 ani, până la moartea lui Bogart.

Conform cărţii sale autobiografice, „Be Myself“, tatăl actriţei americane, William Perske, era originar din Alsacia, iar mama sa, Natalie Weinstein, provenea din România, ambii fiind de origine evreiască. Lauren Bacall a primit prima ei nominalizare la Oscar pentru rolul secundar în filmul „The Mirror Has Two Faces“ (1996), în care a interpretat rolul mamei lui Barbra Streisand. A fost recompensată şi cu un Oscar onorific, în 2009, pentru întreaga carieră.

image

Lauren Bacall FOTO GettyImages/Gulliver

Joan Rivers (8 iunie 1933 - 4 septembrie 2014)

Actriţa Joan Rivers a murit la vârsta de 81 de ani, într-un spital din New York, după ce a fost supusă unei biopsii neautorizate la nivelul coardelor vocale, procedură în urma căreia a intrat în stop cardiorespirator. „Am 81 de ani - şi aş putea muri în orice moment. Aş putea să mă prăbuşesc chiar aici şi voi veţi putea să spuneţi: «Am fost acolo!»“, spunea vedeta americană cu o seară înainte de intervenţia chirurgicală.

Rivers, care se descria de multe ori drept „fata cu chirurgie plastică de pe postere“, făcând aluzie la numărul mare de operaţii estetice pe care le-a realizat, era cunoscută pentru sloganul „Putem vorbi?“. Stilul său direct şi autoironic a fost apreciat şi a atras mulţi fani, dar şi recunoaşterea meritelor de către industrie, iar, în ultimii ani, devenise o acidă critică de modă, cu ţintă asupra vedetelor de la Hollywood, în emisiunea „Fashin Police“.

joan rivers foto getty

Joan Rivers FOTO GettyImages/Gulliver

Oscar de la Renta (22 iulie 1932 - 20 octombrie 2014)

Celebrul designer dominican Oscar de la Renta a murit la vârsta de 82 de ani. Format de Cristóbal Balenciaga şi Antonio Castillo, el a devenit cunoscut la nivel mondial în anii 1960, fiind unul dintre designerii care au îmbrăcat-o pe prima doamnă a Statelor Unite Jacqueline Jennedy. Recompensat cu numeroase premii de profil, De la Renta a lucrat pentru casele Lanvin şi Balmain înainte de a-şi lansa brandul care îi poartă numele. Creaţiile lui sunt purtate în prezent de nume mari din industria cinematografică, din politică, dar şi de reprezentante ale mai multor case regale. De la Renta se număra şi printre preferaţii vedetelor care optau pentru hainele semnate de el pentru a le purta pe covorul roşu.

oscar de la renta foto hepta

Oscar de la Renta FOTO Hepta

Bobby Keys (18 decembrie 1943 - 2 decembrie 2014)

Bobby Keys, saxofonistul de legendă al trupei The Rolling Stones, a murit la vârsta de 70 de ani. Keys a intrat în componenţa trupei The Rolling Stones încă din 1964. A colaborat şi cu The Beatles, celălalt grup britanic celebru din anii 1960, evoluând şi alături de alţi cântăreţi de calibru, precum Eric Clapton, Joe Cocker, Carly Simon şi Marvin Gaye. L-a însoţit pe John Lennon, atât pentru a compune muzică, cât şi pentru a consuma alături de el tot felul de droguri, în timpul proiectului „Lost Week-end“, cele 18 luni haotice în timpul cărora solistul trupei The Beatles s-a despărţit de soţia sa Yoko Ono, în 1973 şi 1974.

Saxofonul său a marcat în special acordurile piesei „Brown Sugar“, unul dintre cele mai cunoscute cântece din repertoriul trupei The Rolling Stones, pe care a însoţit-o în turnee timp de aproape cinci decenii, inclusiv la începutul acestui an. Mare consumator de canabis, Bobby Keys era un prieten apropiat al chitaristului Keith Richards, cu care avea în comun şi data de naştere.

image

Bobby Keys FOTO AFP

Joe Cocker (20 mai 1944 - 22 decembrie 2014)

Cântăreţul britanic Joe Cocker a murit la vârsta de 70 de ani, după o luptă dură cu cancerul pulmonar. Autorul unor piese celebre precum „Unchain my Heart“ şi „You Can Leave Your Hat On“, Cocker a devenit dintr-un instalator cu voce gravă, dar sensibilă, o veritabilă legendă a muzicii rock şi blues. De-a lungul carierei, Joe Cocker a lansat 40 de albume. A primit un premiu Grammy în 1983 pentru „Up Where We Belong“, un duet cu Jennifer Warnes, şi în 2007 a primit un OBE (n.r. - Ordinul Regatului Unit al Marii Britanii) pentru cariera sa muzicală. Rămâne cu certitudine viu în amintirile iubitorilor de rock cu piesa preluată de la The Beatles, „With A Little Help from my Friends“, cu care a cucerit publicul în 1969, pe scena Festivalului de la Woodstock.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite