FOTO Madonna, noi controverse după ce a modificat imagini cu Nelson Mandela şi MLK pentru a-şi promova viitorul album

FOTO Madonna, noi controverse după ce a modificat imagini cu Nelson Mandela şi MLK pentru a-şi promova viitorul album

Madonna va lansa în luna februarie un nou material discografic FOTO Getty Images

Regina muzicii pop Madonna a stârnit un val de critici, după ce a postat o serie de imagini cu personalităţi, printre care Martin Luther King jr, Nelson Mandela şi Bob Marley, ale căror chipuri sunt înfăşurate în nailon negru, pentru a-şi promova viitorul album, „Rebel Heart“, scrie „Huffington Post“.

Ştiri pe aceeaşi temă

Vedeta în vârstă de 56 de ani a publicat imaginile, care reprezintă reinterpretări ale copertei viitorului ei album cu figuri emblemtice înfăşurate în nailon negru, pe contul de Instagram. Fotografia celebrului activist pentru drepturile civile ale persoanelor de culoare din SUA, Martin Luther King jr, era însoţită de descrierea „această «Inimă Rebelă» (numele viitorului album – n.red.) a avut un vis!“

Criticile nu au întârziat să apară, cântăreaţa fiind acuzată că se compară cu foştii luptători pentru drepturile civile, iar imaginile fiind considerate „extrem de lipsite de respect.“ „Prima problemă pop culturală din 2015 este că Madonna înfăşoară feţele oamenilor pentru a-şi promova albumul. Cum o putem opri?“, „Madonna are doi copii de culoare, asta este cea mai înfricoşătoare parte din comportamentul ei“ au fost doar câteva dintre reacţiile internauţilor.

Imaginea lui Martin Luther King jr postată de Madonna FOTO Arhivă personală Madonna/ Twitter

De asemenea, în luna decembrie a anului trecut, Madonna a publicat o serie de imagini asemănătoare în care erau prezentate cântăreţele Miley Cyrus şi Lady Gaga, precum şi actriţa Marilyn Monroe. Colecţia includea şi o poză cu o statuie a lui Isus Hristos.

Imaginea lui Nelson Mandela postată de Madonna FOTO Arhivă personală Madonna/ Twitter

Madonna a reacţionat pe Facebook, explicând că gestul ei a fost greşit interpretat şi precizând că ceea ce a făcut nu reprezintă „o crimă, o insultă sau o dovadă de rasism.“ „Îmi pare rău. Nu mă compar cu nimeni, doar admir şi le recunosc «Inimile Rebele». Acest lucru nu este o crimă, o insultă sau o dovadă de rasism! Am făcut-o şi cu Michael Jackson, Frida Khalo şi Marilyn Monroe. Mă compar cu ei? NU. Spun că şi ei sunt «Inimi Rebele». Şi nu am făcut eu aceste imagini. Fanii mei le-au făcut, iar eu doar le-am publicat. Nici fanii mei nu sunt rasişti. Dacă ei m-au pus în aceeaşi categorie cu aceşti oameni, le mulţumesc. Sunt foarte măgulită şi sper ca într-o zi să mă ridic la înălţimea a ceea ce oamenii aceştia au reuşit să realizeze“, a explicat cântăreaţa printr-un mesaj publicat pe contul de Facebook.

Imaginea originală care va reprezenta coperta noului album al Madonnei FOTO Arhivă personală Madonna/ Twitter

Totodată, artista le-a mulţumit fanilor, scriindu-le: „Aş dori să le mulţumesc tuturor fanilor mei pentru recrearea copertei de album cu feţele atâtor Mari Eroi. Îmi arată că voi îi celebraţi şi îi admiraţi pe aceşti mari luptători pentru libertate! Când public aceste imagini, eu spun DA! Toţi aceşti oameni sunt «Inimi Rebele» într-un fel sau altul.“ Totuşi, Madonna a postat pe Twitter şi o imagine cu un mesaj menit să îi ironizeze pe cei care au criticat-o: „Dragi oameni care mă urâţi, mai am atât de multe lucruri pentru voi care vă vor înfuria...Aveţi răbdare!“

Materialul discografic va fi lansat pe data de 10 martie, însă luna trecută, mai multe melodii neterminate au fost publicate ilegal pe Internet, iar ca urmare, Madonna a fost forţată să lanseze şase noi cântece pe iTunes.


Despre Madonna mai puteţi citi şi:

Madonna a pozat topless la 56 de ani şi a vorbit despre droguri: „Oamenii le consumă pentru că au impresia că îi apropie de Dumnezeu“  Cântăreaţa Madonna, în vârstă de 56 de ani, a pozat topless pentru numărul de iarnă al revistei „Interview“ şi i-a dezvăluit magicianului David Blaine, într-un interviu, că oamenii aleg să consume droguri pentru că au impresia că îi apropie de Dumnezeu, scrie „Huffington Post“.

FOTO Super-divele, acuzate că fac rabat la demnitate: metodele ruşinoase la care apelează cântăreţele trecute de 40 de ani pentru a ţine pasul cu rivalele mai tinere Cântăreţe consacrate, cu mulţi ani de scenă în spate, au ajuns să apeleze – în mod ruşinos, spun criticii – la ţinute extrem de sumare, dansuri lascive şi aluzii sexuale pentru a ţine pasul cu rivalele lor mai tinere.

FOTO VIDEO Madonna, la 56 de ani: „nimfa disco“ şi bisexuală exhibiţionistă care şi-a lăsat amprenta asupra muzicii „Una dintre cele mai bune artiste pop ale tuturor timpurilor“, discipolă a celebrei Marilyn Monroe, „nimfă disco“, militantă anti-război şi bisexuală exhibiţionistă, sunt doar o parte dintre imaginile cu care Madonna şi-a obişnuit fanii, în peste 30 de ani de carieră. La 56 de ani, artista încă reprezintă un reper al muzicii, modei şi controverselor.

Top zece cei mai bogaţi artişti din industria muzicală: Madonna ocupă primul loc, cu 800 de milioane de dolari Cântăreaţa americană Madonna ocupă primul loc în topul celor mai bogaţi artişti din industria muzicală, cu o avere estimată la 800 de milioane de dolari, informează billboard.com.

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările