Florin Piersic dezminte presupusa scrisoare adresată lui Ponta: „O porcărie fără seamă, cel care a publicat-o e un neruşinat“. Cum a reacţionat premierul

Florin Piersic dezminte presupusa scrisoare adresată 
lui Ponta: „O porcărie fără seamă, cel care a publicat-o e 
un neruşinat“. Cum a reacţionat premierul

Florin Piersic spune că nu s-a amestecat niciodată în politică FOTO Mediafax

Actorul Florin Piersic (79 de ani) a dezminţit presupusa scrisoare în care se adresează premierului Victor Ponta, specificând că i se pare neadmis ca cineva să scrie în numele lui. Totodată, a catalogat scrisoarea drept „o porcărie fără seamă“.

Ştiri pe aceeaşi temă

Florin Piersic: „E incredibil cum cineva poate să publice o asemenea scrisoare în numele meu“

Actorul a declarat în exclusivitate pentru „Adevărul“ că scrisoarea în care se presupune că s-ar fi adresat Guvernului este un fals. Acesta a precizat că se află în concediu de două luni şi că nu cunoaşte tema scrisorii. Totodată, Piersic a precizat clar că i se pare de neiertat faptul că cineva îşi permite să publice o scrisoare în numele său, mai ales că acesta nu a cochetat cu politica.

„Nici vorbă, nu eu am scris-o, cel care a publicat în numele meu e un porc, un neruşinat! Sunt în concediu de două luni, nici nu ştiu despre ce e vorba. Nu m-am băgat în politică până acum, nu m-am dus la niciun partid şi crezi că m-aş fi apucat acum să le scriu? Mor de râs, sincer îţi zic, sunt uluit de tâmpenia asta. Nu am scris eu, nici vorbă. E incredibil cum cineva poate să publice o asemenea scrisoare în numele meu. E o porcărie fără seamă“, a declarat Florin Piersic pentru „Adevărul“.

Victor Ponta: „Mă bucur enorm că de la o simplă porcărie am avut ocazia să vorbesc cu marele român Florin Piersic“

Pe de altă parte, Victor Ponta a reacţionat pe Facebook şi a scris că „de la o simplă porcărie“ a avut ocazia să vorbească „cu marele actor român Florin Piersic“: „Mă bucur enorm că de la o simplă porcărie a unora din presă am avut ocazia să vorbesc şi să-l salut pe marele actor şi marele român Florin Piersic! Îl admir şi îl respect pentru tot ce a făcut în viaţă şi îmi pare rău că numele lui este folosit în porcăriile zilnice cu care noi din păcate ne-am obişnuit!“, a scris Ponta pe reţeaua socială.

Scrisoarea adresată lui Ponta, un fals

Iniţial, aşa-zisa scrisoare în care Florin Piersic critică deciziile luate de Victor Ponta a fost publicată pe site-ul expunere.com, fiind preluată de mai multe portaluri din România, devenind astfel virală. Redăm în continuare scrisoarea apărută pe site-ul menţionat, specificând că aceasta, potrivit spuselor lui Florin Piersic, este un fals.

Siderantă seninătatea guvernanţilor care au retezat dintr-o mişcare şansele de dezvoltare ale României – anularea investiţiilor din fonduri europene, ştergerea autostrăzilor de pe harta virtuală a ţării, gonflarea pomenilor electorale cu miliarde de lei. Sunt aceiaşi care imaginează autostrăzi în lung şi-n lat, un milion de locuri de muncă, creştere economică la pas şi o bunăstare generală. Promisiuni aiuritoare, pe care o minte lucidă ar trebui să le considere de-a dreptul insultătoare, dar şi măsuri vitale pentru economie sunt acum abandonate lejer, expediate în câteva fraze bombastice, fără nicio explicaţie rezonabilă economic.

Prim ministrul a vorbit rapid de rectificarea bugetului, a citit pe nerăsuflate ministerele pricopsite şi a aruncat, apoi, o explicaţie stupefiantă despre fondurile europene: e mare încurcătură cu procedurile, sunt lucrări întârziate sau neexecutate.

Pe scurt nu e treaba guvernului, alţii pun beţe în roate. În fapt, a tăiat aproape un miliard de euro de la finanţarea proiectelor cu fonduri UE pentru că el, guvernul, nu a fost în stare să gestioneze investiţiile. Sau pentru că nu a vrut?! În ziua următoare rectificării, guvernul se autoconfirmă: publică Masterplanul de transport care rade toate autostrăzile pe care le-ar finanţa fondurile europene.

Între timp, primarii au fost conectaţi la robinetul cu bani al bugetului, din care vor curge peste 2,2 miliarde lei în campania electorală. România este prizo­niera subdezvoltării. Fără investiţii productive, se va zbate pentru o supravieţuire mizeră. Guvernul dă pensii şi salarii de subzistenţă, se împrumută de pe o zi pe alta ca să le plătească, taxează agresiv aceleaşi companii bune platnice şi iroseşte banii pe pomeni şi pe îndestularea clientelei din contracte cu statul.

Dar cui îi pasă? Deşi e campanie, publicul e tot mai puţin exigent cu politicienii, se mulţumeşte cu mici şpăguţe electorale şi nu are habar de politica economică. A ajuns şi el prizonierul politicienilor. S-a alienat: atâtea minciuni şi atâta incompetenţă i-au paralizat simţul critic şi voinţa.  Nu mai are nicio aşteptare! Din păcate, turnura pe care a luat-o economia este nefastă, iar trezirea va fi curând şi foarte dureroasă.

Al vostru,

Florin Piersic“

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările