Femeile gusta mai bine o gluma buna decat barbatii

Femeile sunt mult mai capabile sa aprecieze o gluma buna pentru ca analizeaza intregul continut al acesteia, nu doar poanta de sfarsit, se arata intr-un studiu. Pentru realizarea studiului, Allan


Femeile sunt mult mai capabile sa aprecieze o gluma buna pentru ca analizeaza intregul continut al acesteia, nu doar poanta de sfarsit, se arata intr-un studiu. Pentru realizarea studiului, Allan Reiss si colegii sai de la Universitatea Stanford din California au urmarit activitatea cerebrala a zece barbati si zece femei care se uitau la desene animate. Chiar daca cele doua grupuri au considerat amuzante aceleasi desene animate, reactionand similar din punct de vedere neurologic, femeile au folosit mai intens decat barbatii partea creierului care reactioneaza la stimuli externi. "Femeile nu se asteptau atat de mult la o recompensa, reprezentata in acest caz de poanta finala a desenului animat", a declarat unul dintre autorii studiului. "Din acest motiv, femeile au fost mult mai amuzate atunci cand au aflat poanta finala", a adaugat el. Potrivit cercetatorului, acest lucru ar putea explica de ce depresiile apar de doua ori mai des la femei decat la barbati. Pe de alta parte, cercetatorii britanici au studiat diferentele existente la nivel cerebral intre femei si barbati, stabilind ca hormonii sexuali sunt cei care le ajuta pe femei sa faca mai multe lucruri in acelasi timp si sa fie mai atente, in special atunci cand sofeaza. Potrivit lor, atentia femeii este "mult mai mare" decat cea a barbatului. Cercetatorii au descoperit ca femeile au o capacitate mai mare de a-si muta atentia de la un lucru la altul si se pot adapta mult mai rapid la situatii si reguli noi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos: