Dustin Hoffman îşi vinde obiectele personale

Dustin Hoffman îşi vinde obiectele personale

Hoffman îşi vinde sute de obiecte personale. FOTO Reuters

Actorul american Dustin Hoffman a decis să organizeze o licitaţie în care vor fi scoase la vânzare cele mai îndrăgite bunuri ale sale, printre care şi antichităţi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Actorul în vârstă de 76 de ani îşi vinde sute de lucruri de colecţie din apartamentul său din Manhattan, New York, potrivit femalefirst.co.uk. Acesta a creat peste 200 de loturi care vor fi scoase la vânzare la Nye & Co.

Vedetele licitaţiei sunt "un scaun George III tapiţat cu piele, o masă de mahon din secolul al 18-lea, o etajeră Regency". De asemenea, actorul va scoate la vânzare şi obiecte din colecţiile unor mari designeri, precum Cartier, Baccarat şi Steuben.

Deşi licitaţia nu va include elemente de recuzită din propriile filme, el oferă două proiectoare cu autograf, cu role şi lentile, precum şi fotografii alb-negru din filmul din 1961"Lola", regizat de Jacques Demy.

Licitaţia include şi o colecţie de păpuşi din porţelan (de la 25 de dolari bucata la 1.500 de dolari). Licitaţia a fost deschisă online pe 3 decembrie şi se va închide pe 17 decembrie.

Dustin Hoffman şi-a câştigat celebritatea datorită rolului studentului timid, îndrăgostit de o femeie matură, în filmul "Absolventul", care i-a adus şi prima nominalizare la Oscar, în 1967. Au urmat apoi roluri memorabile, printre care s-au numărat cel al ratatului din "Cowboy-ul de la miezul nopţii" (1969), al travestitului din "Tootsie" (1982), al tatălui nevrotic din "Kramer contra Kramer" (1980) şi al autistului din memorabilul "Rain Man" (1988).

Actorul american, al doilea copil al unui cuplu de evrei cu rădăcini româneşti şi ucrainene, s-a născut în Statele Unite ale Americii, la Los Angeles, în 1937. Dustin Hoffman a fost recompensat cu două premii Oscar, cinci Globuri de Aur, trei premii BAFTA şi un premiu Emmy.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările