Delia Duca, reprezentanta României la Miss Grand International 2014, lucrează în domeniul IT şi este pasionată de şah

Delia Duca, reprezentanta României la Miss Grand International 2014, lucrează în domeniul IT şi este pasionată de şah

Delia Duca, reprezentanta României la concursul de frumuseţe Miss Grand International 2014

Delia Duca (28 de ani) a fost desemnată, în urma selecţiei naţionale, să reprezinte România la Miss Grand International 2014, concurs de frumuseţe la care participă 85 de ţări şi care a debutat pe 17 noiembrie şi va avea marea finală pe 8 octombrie, gala având loc pe stadionul indoor Huamark din Bangkok (Thailanda).

Ştiri pe aceeaşi temă

Delia Monica Duca, din Braşov, are o înălţime de 180 de centimetri şi dimensiunile 88-60-90, este licenţiată în informatică şi deţine o diplomă de master în Algoritmi şi Produse Software. Tânăra este programator la sediul din Braşov al unei firme internaţionale de software şi prezentatoarea jurnalului de ştiri la o televiziune locală, TVS Braşov.

De asemenea, reprezentanta României este arbitru de şah, iar în luna mai a arbitrat cea de-a doua ediţie a concursului de şah „Cupa Delia Duca“. Joacă şah de când avea doar şase ani, este candidat la titlul de maestru în şah, iar în 2006 a obţinut titlul de campioană naţională la dezlegări probleme de şah. De atunci, a participat la mai multe campionate europene şi mondiale de şah dezlegări, reuşind să câştige Locul I la feminin la International Solving Contest 2011. Din 2011, Delia este membru al Comisiei Centrale de Compoziţie Sahista din cadrul Federaţiei Române de Şah.

Înainte de a fi desemnată Miss Grand România 2014, Delia Duca a mai câştigat titlurile de Miss Universe România 2012 şi Miss Intercontinental România 2011. Totodată, tânăra a avut numeroase clasări în top şi la competiţiile internaţionale de frumuseţe la care a participat, printre care Top 3 Miss 7 Continents 2013 (Turcia), Top 5 Princess of the Globe 2013 (Turcia), Top 15 Supermodel International 2012 (Tailanda), Top 15 Miss Globe International 2010 (Cipru), Top 20 Miss Tourism Queen International 2008 (China). 

În 2012, românca a intrat în atenţia presei internaţionale, după ce a purtat o ţinută atipică la parada costumelor din cadrul concursului Miss Universe. Aceasta a surprins audienţa cu un body mulat, de culoarea pielii, pe care avea inserţii aurii în forma Coloanei Infinitului a lui Constantin Brâncuşi.

„Mă simt onorată să reprezint România în cadrul competiţiei internaţionale de frumuseţe Miss Grand International 2014, având bucuria de a cunoaşte concurente din peste 80 de ţări. Este a doua competiţie de frumuseţe organizată în Thailanda la care iau parte, prima fiind Supermodel International 2012, unde am reuşit o clasare în Top 15. Sper ca şi de această dată să fac numele ţării mele auzit, în special pe o scenă cu totul impresionantă ca aceea a evenimentului recunoscut la nivel mondial - Miss Grand International 2014“, a declarat Delia Duca, care este deja implicată în activităţile cantonamentului din Thailanda.

„Delia Duca este una dintre cele mai frumoase, ambiţioase şi inteligente ambasadoare ale frumuseţii, cea mai experimentată candidată a României în cadrul competiţiilor internaţionale de frumuseţe, având cele mai multe asemenea participări în portofoliul ei dintre toate fetele din România. Această experienţă este un avantaj extrem de valoros în competiţia din Thailanda şi sper să se întoarcă în România cu marele titlu. Perseverenţa şi reuşitele ei sunt un exemplu demn de urmat de către toate fetele frumoase din România, a declarat dl.Ernest Hadrian Böhm, reprezentantul agenţiei ExclusivEvent, care a organizat etapa naţională, şi preşedintele Miss Grand International România.

Marea finală a concursului va avea loc pe stadionul indoor Huamark din Bangkok, pe data de 07 octombrie, şi va fi transmisă în direct online, de la ora 10.00, ora României, pe pagina https://www.facebook.com/miss.grand.romania.fan.page.

 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: