Cum îi răspunde Selly lui Funeriu. Vloggerul susţine că fostul ministru al Educaţiei l-a insultat VIDEO

Cum îi răspunde Selly lui Funeriu. Vloggerul susţine că fostul ministru al Educaţiei l-a insultat VIDEO

Selly Captură video YouTube

Selly, pe numele său real Andrei Şelaru, a reacţionat după ce fostul ministru al Educaţiei, Daniel Funeriu, a comentat pe marginea criticilor aduse de vlogger sistemului de educaţie românesc.

Fostul ministru al Educaţiei Daniel Funeriu i-a răspuns lui Selly, după ce proaspătul absolvent de liceu a susţinut într-un vlog că şcoala românească a rămas cu aceleaşi materii şi programe ce pregătesc elevii pentru un alt secol, nefiind util nevoilor actuale, unde tehnologia informaţiei a schimbat multe din meseriile trecutului.
 
Funeriu a încercat să îi explice vloggerului, printr-o postare pe Facebook, că anumite lucruri învăţate la matematică, geografie sau chimie au rămas neschimbate de-a lungul istoriei. „S-a schimbat teorema lui Pitagora şi eu nu ştiu? A schimbat tik-tok derivata lui X pătrat şi nu ne-a spus? Fizica ne învaţă despre ultimele descoperiri, geografia... ce să mai zic: tot Everest e cel mai înalt vârf, iar când mă uit pe hartă văd Pacificul tot la locul lui. Harta României e cea din 2020, iar istoria medievală cam tot aia.“
 
De asemenea, fostul ministru al Educaţiei a menţionat că anumite lucruri din programă au fost adaptate anului 2020: „La sociologie se învaţă nediscriminarea, nicidecum că femeile nu au drept de vot, ca pe la 1900. Văd răsmeriţă că nu se face educaţie financiară şi conduită preventivă. Really? Finanţele personale sunt, de când lumea, despre plus, minus, înmulţit şi împărţit şi ceva calcul banal de dobânzi. Adica aritmetică de clasa a 5-a. Aaa, şi cumpătare.“
 
Funeriu a continuat: „Conduita preventivă (a maşinii, nu a skate-ului) se învaţă la şcoala de şoferi, nu la ciclul primar. Iar însuşirea ei e mai probabil să fie făcută de un tânăr care a învăţat la şcoală disciplina decât de o maimuţă încălţată şi needucată cu figuri în cap.“

Postarea lui Daniel Funeriu:
 
 

Reacţia lui Selly 

 
Vloggerul Selly, care susţine că a fost insultat de fostul ministru al Educaţiei, i-a răspuns ironic lui Daniel Funeriu printr-un alt vlog publicat pe canalul său de YouTube.  
 
„Da, asta a zis omul. O insultă de-a dreptul devastatoare. Nici nu ştiu cum mai am tupeul să ies din casă după ce a zis acest Funeriu despre mine. Acum, sigur, aş putea să petrec următoarele 15 minute din acest clip explicându-vă de ce, după ce că e praf la capitolul insulte, Funeriu a fost praf şi ca ministru al Educaţiei, dar chiar aş vrea ca acest videoclip să se concentreze pe soluţii reale, care ar putea funcţiona, ca să schimbe actualul sistem de învăţământ“, a transmis Selly. 

El l-a ironizat pe Funeriu şi pentru faptul că a fost cel care a introdus camerele de supraveghere la examenul de Bacalaureat, dar ar fi fost „prins“ în timp ce i se şopteau răspunsurile în cadrul unei conferinţe de presă. 
 
În vlogul său, Selly a explicat şi ce ar schimba punctual în sistemul de învăţământ românesc, după ce a mărturisit că s-a consultat cu persoane avizate şi mai „inteligente“ decât el. 
 
Tânărul i-a oferit şi o replică actualului ministru al Educaţiei, Monica Anisie, care a comentat, la rândul ei, declaraţiile vloggerului. „Este o părere de care vom ţine cont“, spunea ministrul. 
 
„Doamna Anisie, acum nu ştiu dacă aţi spus-o doar aşa sau chiar credeţi în mesajul meu, dar eu nu mă las. Dacă sunteţi de acord cu mine, atunci haideţi să ne apucăm de treabă, că de vorbit e simplu“, i-a transmis vloggerul. 
 
 
Amintim că, în anul în care rata de promovare la BAC a scăzut dramatic, vloggerul Selly (Andrei Şelaru), tânăr absolvent de liceu, a criticat dur sistemul de învăţământ liceal, despre care susţine că a devenit anacronic societăţii actuale, pregătind tinerii pentru secolul trecut, un sistem ce refuză să se modernizeze pentru nevoile prezente ale tinerilor. 
 
Mai mult, acesta susţine că multe din lucrurile ce ar fi utile, precum educaţia financiară, civică sau pentru sănătate, au ajuns să fie ignorate, toate eforturile fiind direcţionate pentru studiul materiilor de BAC, o dinamică păguboasă pe care autorităţile din minister nu au voinţa să o schimbe în interesul copiilor.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: