Câştigătorul Eurovision 2017 a primit o inimă nouă: cum se simte artistul şi ce i-a rugat pe medici înainte de a intra în operaţie

Câştigătorul Eurovision 2017 a primit o inimă nouă: cum se simte artistul şi ce i-a rugat pe medici înainte de a intra în operaţie

Salvador Sobral a fost foarte discret în privinţa problemelor de sănătate FOTO Guliver/Getty Images

Cântăreţul portughez Salvador Sobral (27 de ani), câştigătorul Eurovision 2017, a fost supus unui transplant de inimă la spitalul Santa Cruz din Lisabona. Echipa de chirurgi care s-a ocupat de intervenţie a făcut unele precizări cu privire la starea artistului, dezvăluind şi solicitarea pe care le-a făcut-o înainte de a fi anesteziat.

Ştiri pe aceeaşi temă

Vineri, Salvador Sobral, care suferea de insuficienţă cardiacă severă şi aştepta un donator compatibil de câteva luni, a primit o inimă nouă. Evoluţia sa a fost foarte bună în timpul intervenţiei chirurgicale, a comunicat echipa de medici, potrivit El Pais, citat de News.ro
 
De asemenea, TVI, cel mai vizionat post de televiziune din Portugalia, a relatat că „operaţia a decurs foarte bine, iar cântăreţul este în prezent internat în unitatea de terapie intensivă.“
 
Şeful echipei de medici, Miguel Abecassis, a explicat că Sobral se recuperează bine, este în formă şi că, deşi procesul de recuperare va fi lung, este încredinţat că va putea să-şi continue viaţa în mod normal. Totuşi, acesta s-a ferit să se pronunţe cu privire la perioada pe care artistul o va petrece internat, având în vedere că în cazul transplanturilor pot apărea complicaţii post-operatorii. 
 
Cântăreţul, în vârstă de 27 de ani, a fost internat în luna septembrie la spital şi aştepta o inimă compatibilă pentru a putea fi supus unui transplant. Când a aflat că va fi operat, el i-a urat succes medicului său şi l-a rugat să pună muzică clasică în timpul intervenţiei, a dezvăluit chirurgul. 
 
Primele cuvinte ale artistului după ce s-a trezit din operaţie au fost de recunoştinţă către echipa de medici, unul dintre doctori precizând că Salvador era „foarte vesel“. 
 
 
La începutul lunii septembrie, Salvador Sobral a anunţat oficial că se retrage temporar de pe scenă din cauza „sănătăţii fragile“ şi a susţinut un ultim concert la Estoril, oraş aflat la 30 de kilometri de Lisabona. 
„Trebuie să îmi las corpul pradă ştiinţei şi să mă retrag de pe scenă, să merg într-o lume în care am şansa să îmi rezolv problemele de sănătate. Mă voi întoarce. Acesta este doar un mesaj temporar de adio“, le-spunea el fanilor atunci, într-un mesaj video postat pe Twitter.
 
Problemele de sănătate ale lui Sobral s-au aflat odată cu participarea la Eurovision 2017, pe care l-a câştigat cu balada „Amar pelos dois“ şi care a rămas în istorie cu un punctaj record de 758 de puncte, aducând astfel trofeul Portugaliei.
 
După această victorie au început să circule zvonuri despre sănătatea sa precară, iar mai multe publicaţii au scris că solistul este chiar în pericol să moară, dacă nu va face un transplant de inimă.
 
Totuşi, agentul artistului a negat vehement informaţiile apărute în presă, în acel moment, precizând că în realitate Salvador Sobral a fost nevoit să facă o operaţie de hernie, dar această intervenţie nu i-a pus în pericol viaţa şi nici cariera.
 
citeste totul despre: