FOTO VIDEO Jumătate de secol cu Brad Pitt. Cel mai dorit bărbat de la Hollywood a împlinit 50 de ani

FOTO VIDEO Jumătate de secol cu Brad Pitt. Cel mai dorit bărbat de la Hollywood a împlinit 50 de ani

Brad Pitt, alături de Angelina Jolie FOTO AFP

Peste Brad Pitt, considerat de mai bine de 20 de ani unul dintre cei mai frumoşi bărbaţi ai Hollywoodului, au trecut 50 de primăveri. Jumătatea lui, Angelina Jolie, şi-a făcut „temele“ cu mai bine de o lună în urmă şi i-a făcut cadou actorului o insulă în valoare de 14 milioane de euro, în formă de inimă.

William Bradley „Brad“ Pitt s-a născut pe 18 decembrie 1963, în Shawnee, Oklahoma, şi a fost crescut în stilul baptiştilor conservatori sudici. Deşi în copilărie şi-a dezvoltat latura sportivă, fiind membru al echipelor de golf, tenis şi înot, în 1982 a fost licenţiat în jurnalism, cu specializare în publicitate. 
 
Cea de-a 50-a aniversare a actorului Brad Pitt a venit la pachet cu o insulă în formă de inimă FOTO Daily Mail
 
Filmele l-au fascinat dintotdeauna, tânărul de atunci considerându-le adevărate „portale către lumi diferite“, motiv pentru care a decis să se mute în Los Angeles, acolo unde, spunea el, se făceau filme. 
 
Brad Pitt şi Angelina Jolie au împreună şase copii, dintre care trei adoptaţi FOTO Daily Mail
 
Pentru a-şi putea plăti cursurile de actorie, Pitt a lucrat ca şofer de limuzină şi a purtat costumul cocoşului, mascota restaurantului „El Pollo Loco“. Pentru Brad Pitt aventura cinematografică a început în 1987, cu roluri minore în filme precum „No Way Out“, „No Man’s Land“ sau „Less Than Zero“.
 
   
Brad Pitt a devenit celebru la mijlocul anilor ’90, după ce a interpretat rolurile principale în filmele „Interviu cu un vampir“ (1994) şi „Seven“ (1995).
 
Brad Pitt (centru) în filmul „Interviu cu un vampir“ FOTO Daily Mail
 
Rolul care l-a făcut celebru şi i-a oferit statutul de „sex-simbol“ a fost cel din „Thelma şi Louise“, din 1991. Un an mai târziu, Pitt a obţinut rolul lui Paul Maclean, în filmul biografic „A River Runs Through It“, regizat de Robert Redford. 
   
   
În 1995, rolul din SF-ul „Twelve Monkeys“ i-a adus Globul de Aur, dar şi o nominalizare la premiile Oscar. În acelaşi an, a jucat alături de Anthony Hopkins în „Legendele toamnei“, în 1999 a jucat în filmul de succes „Fight Club“, iar în 1998 a primit rolul lui Joe Black în „Meet Joe Black“, jucând din nou alături de Anthony Hopkins. 
 
 
  Brad Pitt a primit Globul de Aur pentru rolul din SF-ul „12 Monkeys“
 
Printre filmele de succes care l-au avut ca protagonist se numără „Mr. And Mrs. Smith/ Domnul şi doamna Smith“, „Inglorious Basterds/ Ticăloşi fără glorie“, „The Curious Case of Benjamin Button/ Strania poveste a lui Benjamin Button“, pentru care a primit o nominalizare la Oscar, şi „The Tree of Life/ Copacul vieţii“.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: