Andreea Raicu dezvăluie motivele pentru care nu a devenit mamă, deşi şi-a dorit mult: Am realizat că nu faci un copil din disperare sau ca să-ţi umple golurile

Andreea Raicu dezvăluie motivele pentru care nu a devenit mamă, deşi şi-a dorit mult: Am realizat că nu faci un copil din disperare sau ca să-ţi umple golurile

Andreea Raicu FOTO Arhivă personală Andreea Raicu

Andreea Raicu, în vârstă de 40 de ani, a explicat de ce nu a făcut încă un copil, deşi a avut momente în care şi-a dorit foarte mult să devină mamă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Într-un text publicat pe blogul personal, Andreea Raicu a mărturisit că îi plac foarte mult copiii şi a traversat o perioadă în care şi-a dorit să rămână însărcinată chiar dacă ar fi fost nevoită să-şi crească bebeluşul singură. 
 
„Dintotdeauna mi-am dorit un copil. Iubesc copiii şi ador să petrec timp cu ei. La un moment dat, pentru că îmi doream atât de mult să devin mamă, am zis că nici măcar nu contează atât de mult conjunctura în care aş vrea să-l fac. Evident că nu aş fi ales ceva extrem, dar nici departe nu eram. Chiar mă gândeam că, dacă nu găsesc partenerul pe care să-l consider potrivit să fie tată, pot să-l fac ca mamă singură“, îşi începe vedeta textul intitulat „E bine sau nu să faci un copil?“.
 
Vedeta dezvăluie însă că s-a răzgândit în privinţa maternităţii după călătoria spirituală din India, când a realizat motive reale pentru care ar trebui să-şi dorească un copil, precizând că a ajuns să creadă că e un gest egoist să vrei să devii mamă „cu orice preţ“.
 
„Am realizat că un copil nu îl faci din disperare sau pentru că pur şi simplu îţi plac copiii. Nu îl aduci pe lume pentru că toate prietenele tale au devenit mame şi tu eşti singura care nu şi nici pentru că ai ajuns la vârsta la care «e normal» să ai un copil. Sau, mai rău, pentru că vrei să «readuci dragostea» în relaţia ta disfuncţională. Am înţeles că un copil vine pe lume pentru cu totul şi cu totul alte motive. Nu ca să îţi umple golurile, nici ca să te facă să fii «în rândul lumii» şi nici ca să ai o ocupaţie. Mulţi spun că e o dovadă de egoism să nu faci un copil. Eu cred, de fapt, că e un semn de egoism tocmai să faci un copil cu orice preţ. (...) Eu una am ajuns la concluzia că nu fac un copil pentru mine, ca să «mă împlinească» şi să-mi dea un rost, ci responsabilitatea mea este să îl aduc într-un loc în care să îi fie bine, să îi asigur toate condiţiile în care să crească frumos – nu mă refer aici la cele materiale – şi să-l ajut eu pe el, nu el pe mine, să-şi facă un rost“, scrie Andreea Raicu.
 
Vedeta subliniază şi că lumea în care trăim nu e un mediu în care un copil se poate dezvolta armonios şi poate trăi fericit, evidenţiind că este o lume foarte superficială, avidă după bani şi putere, în care totalitarismul şi conformismul sunt la putere, iar autenticitatea e ceva rar întâlnit. 
 
„Societatea a devenit o turmă imensă de oi, care e condusă pentru a merge în aceeaşi direcţie, din care oamenilor le e frică să iasă tocmai pentru că le e teamă să nu se conformeze majorităţii. Nu faci precum cei din jur? Atunci ceva nu e în regulă cu tine, eşti «defect». Având în vedere toate aceste lucruri, cred că nu îi poţi judeca pe cei care se gândesc de câteva ori înainte să decidă că vor să aducă un copil pe care să-l arunce în această turmă de oi. Şi exact din aceleaşi motive, am tot respectul pentru oamenii care au copii! Ştiu cât de greu le este să îi poată ţină departe de tentaţiile lumii moderne – tablete, telefoane, gadgeturi care aduc liniştea părinţilor – şi de capcanele industriei alimentare – fast food, junk food. Ştiu cât efort trebuie să depună ca să înveţe cum să-i educe cât mai echilibrat şi cât se documentează ca să îi hrănească sănătos şi să le ofere un stil de viaţă sănătos“, mai scrie Andreea Raicu. 
 
 
citeste totul despre: