Soluţia propusă de Alexandru Rafila pentru începerea anului şcolar

Soluţia propusă de Alexandru
Rafila pentru începerea anului şcolar

Rafila afirmă că cel mai important este ca părinţii să fie informaţi corect cu privire la modul în care se va desfăşura activitatea şcolară

Reprezentantul României la OMS, profesorul Alexandru Rafila, susţine că soluţia pentru eliminarea îngrijorărilor legate de începrea noului an şcolar stă în mâna celor responsabili cu funcţionarea şcolii la nivel local.

Ştiri pe aceeaşi temă

În opinia lui Alexandru Rafila, cel mai important este ca părinţii să fie informaţi corect cu privire la modul în care se va desfăşura activitatea şcolară, iar asta să se facă prin invitarea lor la şcoală şi informare, relatează digi24.ro
 
"În perioada următoare, când vor începe şi alte tipuri de activităţi, sperăm să înceapă şi şcolile, e important ca lumea să înţeleagă că aceste activităţi sunt corelate cu nevoia de a păstra măsuri de siguranţă.
Îngrijorarea este cauzată de incertitudini şi de necunoaştere. Îngrijorarea cauzată de incertitudini trebuie lămurită de autorităţi, iar necunoaşterea trebuie rezolvată de autorităţile locale şi de cei responsabili cu funcţionarea şcolii la nivel local - cadre didactice, conducerea şcolii.
 
Eu aş informa părinţii, aş invita părinţii înainte la şcoală, să vadă cum se va desfăşura activitatea în şcoală.
 
Asta va da încredere părinţilor, care vor înţelege că este esenţial pentru copii să meargă la cursuri şi să încerce să aibă o activitate şcolară apropiată de cea normală", a declarat Alexandru Rafila.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările