Soluţia Andronescu: Liceele fără promovare la Bac vor fi închise

Soluţia Andronescu: Liceele fără promovare la Bac vor fi închise

Foto: MEDIAFAX | Ecaterina Andronescu, ministrul Educaţiei

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, pretinde că a găsit o primă soluţie pentru rezolvarea problemelor care au dus la rezultatele dezastruoase de la prima sesiune a Bacalaureatului din acest an: liceele care au avut promovare zero ar putea fi închise. Cu atât mai mult cu cât multe dintre ele sunt aceleaşi în care şi anul trecut niciun elev nu a promovat examenul de maturitate.

Ştiri pe aceeaşi temă

 

"Nu exclud desfiinţarea unor licee. Vom face o analiză ca să vedem dacă nu cumva sunt tot cele de anul trecut, ceea ce mi s-ar părea inadminisibil. Dacă nu ai avut atât de puţin respect încât să faci ceva un an de zile pentru remedierea situaţiei, înseamnă că tu, liceu, nu mai ai calitatea morală să funcţionezi. Aşadar, nu exclud o astfel de măsură drastică, dar nici nu vreau să trag concluzii pripite înainte de a face o analiză serioasă pe trei paliere: la nivel naţional, judeţean şi la nivelul şcolilor. Ceea ce vă pot spune încă de acum e că această analiză şi concluziile ei se vor transforma într-un set de măsuri care vor fi incluse în Regulamentul de funcţionare", a declarat Andronescu pentru gandul.info.

Rezultatele sesiunii examenului de maturitate care s-a încheiat la finele săptămânii trecute au fost foarte mici, astfel că rata de promovare este de doar 43% la nivelul întregii ţări, mai mică cu 1% decât anul precedent.

 

Cursuri de pregătire toată vara

Pentru ca situaţia următoarelor examene să fie diferită de această sesiune, Ecaterina Andronescu a susţinut că doreşte ca, pe perioada verii, să organizeze o serie de cursuri de pregătire în cadrul cărora elevii vor fi ajutaţi să acumuleze cunoştiinţele necesare pentru a promova sesiunea de toamnă a Bacalaureatului. Aceasta va avea loc în perioada 20-31 august.

Ideea este să încercăm să adunăm cât mai mulţi dintre elevii care nu au luat bacalaureatul şi să încercăm să le oferim pregătirea necesară, atât cât se mai poate, pentru a avea rezultate bune în sesiunea de toamnă a Bacalaureatului", a conchis ministrul. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: