Elevii scutiţi de sport vor face şah

Elevii scutiţi de sport vor face şah

Elevii scutiţi de sport vor face şah. FOTO: Arhivă

Elevii scutiţi la orele de educaţie fizică şi sport vor practica şahul, conform unei hotărâri a ministrului Educaţiei Naţionale, Valentin Popa,  se arată într-un comunicat de presă transmis, luni, de Federaţia Română de Şah.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Anunţăm, cu satisfacţie, faptul că introducerea şahului în sistemul românesc de învăţământ are o nouă componentă. Ne referim la faptul că elevii scutiţi de efort la orele de educaţie fizică vor face şah. Legat de acest subiect, ministrul Educaţiei Naţionale, profesorul universitar Valentin Popa a răspuns luni favorabil solicitării formulate în acest sens de Sorin Iacoban, preşedintele Federaţiei Române de Şah, şi Ionuţ Dobronăuţeanu, preşedinte adjunct al Federaţiei Europene de Şah. Reamintim, în context, că pregătirea cadrelor didactice va fi făcută în colaborare cu Casa Corpului Didactic. Până în prezent, un număr de 2.500 de profesori de educaţie fizică şi sport au fost deja pregătiţi în acest sens”, se arată în comunicatul citat de Agerpres.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările