Ecaterina Andronescu vrea să introducă Bacalaureatul Profesional. Cine ar putea susţine examenul

Ecaterina Andronescu vrea să introducă Bacalaureatul Profesional. Cine ar putea susţine examenul

Ecaterina Andronescu vrea să introducă Bacalaureatul Profesional. FOTO Eduard Enea

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, revine la ideea Bacalaureatului Diferenţiat. Oficialul susţine că absolvenţii de liceu ar trebui să aibă posibilitatea de alege între un Bacalaureat pentru accesul la universitate şi un Bacalaureat Profesional.

Ştiri pe aceeaşi temă

"Eu cred că la ieşirea din liceu ar trebui să rămână opţiunea absolventului de liceu să susţină un bacalaureat naţional, care să îi permită accesul într-o universitate, şi o altă rută, cu un bacalaureat tehnologic sau profesional, care să nu-i permită accesul în universitate, subliniez acest lucru, dar care să-i permită la nivelul următor un acces într-o formă de pregătire profesională duală. Este un punct de vedere pe care eu pot să-l exprim, dar voi ţine cont de toate celelalte păreri", a declarat Ecaterina Andronescu, fără a preciza când ar putea fi implementat Bacalaureatul Diferenţiat.

În opinia sa este nevoie de înfiinţarea unor colegii tehnologice, după modelul francez, unde absolvenţii de liceu să se pregătească pentru piaţa muncii, în programe la care contribuie şi companiile, aceasta fiind veriga lipsă din sistemul de educaţie de acum.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: