Cum se vor desfăşura orele în ultima săptămână de şcoală? Ce spune ministrul Educaţiei

Cum se vor desfăşura orele în ultima săptămână de şcoală? Ce spune ministrul Educaţiei

Evaluarea Naţională începe pe 22 iunie.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a spus că orele din ultima săptămână de şcoală care se suprapun cu examenul de Evaluare Naţională se pot organiza atât în sălile libere din unităţile de învăţământ, cât şi online. Decizia aparţine fiecărei şcoli.

„Consiliile de Administraţie, conducerile şcolilor, au obligaţia de a lua cele mai bune decizii pentru a reuşi să îmbine ambele cerinţe în funcţie de specificul şcolii”, a spus Sorin Cîmpeanu, luni seară, la TVR, conform Digi24.

Ministrul Educaţiei a admis că în unele şcoli se vor face ore online, dar a precizat că „nu e neapărat ca centrul de examen să acopere întreaga şcoală, există şcoli care se pot organiza să facă şi ore cu prezenţă fizică”.

Sorin Cîmpeanu a amintit că Evaluarea naţională începe pe 22 iunie şi speră că vor fi rezultate cât mai bune.

„La simularea Evaluării Naţionale, rezultatele au fost îmbucurătoare, peste 65% dintre elevi au reuşit să promoveze, este cel mai bun rezultat din ultimii 6 ani. Asta îmi dă încredere că elevii vor fi pregătiţi, în pofida tuturor dificultăţilor", a precizat ministrul Educaţiei.

Cu excepţia elevilor din clasele terminale, anul şcolar ia sfârşit pe 25 iunie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările