Rezultatele finale de la Evaluarea Naţională 2019, după soluţionarea contestaţiilor, publicate pe Edu.ro

Rezultatele finale de la Evaluarea Naţională 2019, după soluţionarea contestaţiilor, publicate pe Edu.ro

Imagine de arhivă

Rezultatele finale de la Evaluarea Naţională au fost publicate sâmbătă de Ministerul Educaţiei, pe site-ul dedicat evaluare.edu.ro. Rezultatele finale sunt notele obţinute de absolvenţii de clasa a VIII-a în urma recorectării lucrărilor la contestaţii.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
La nivel naţional, aproape 155.000 de absolvenţi ai clasei a VIII-a s-au înscris la Evaluare Naţională 2019. După examenul Evaluării Naţionale, urmează completarea fişelor de liceu, repartizarea computerizată şi depunerea dosarelor.  Sâmbătă, 29 iunie, până în ora 12.00, toate notele vor fi afişate la avizierele centrelor unde a avut lor examinarea. Rezultatele vor fi disponibile şi pe site-ul Ministerului Educaţiei.  „Notele elevilor vor fi urcate pe site, dar pentru o scurtă perioadă, pentru a respecta normele de protecţie a datelor personale” au precizat reprezentanţii ministerului. 
 
Media de admitere la liceu, pe baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a de liceu a absolvenţilor învăţământului gimnazial, se calculează ca medie ponderată între media generală la Evaluarea Naţională (contează în proporţie de 80 la sută), şi media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a (20 la sută).
 
Calendarul înscrierii la liceu
 
Între 3 – 7 iulie 2019, absolvenţii de clasa a VIII-a completează fişele de înscriere la liceu, iar între 4 – 8 iulie 2019 are loc verificarea fişelor de înscriere la liceu şi corectarea eventualele greşeli în baza de date computerizată. Pe 12 iulie 2019 e programată repartizarea computerizată la liceu iar între 15-18 iulie, depunerea dosarelor.  

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările