Vodafone îşi vinde acţiunile Verizon Wireless

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Companiile de telefonie Vodafone şi Verizon au ajuns duminică la un acord cu privire la vânzarea a celor 45% din acţiunile pe care le deţine Vodafone în Verizon Wireless, potrivit publicaţiei Wall Street Journal care vorbeşte de o posibilă tranzacţie financiară de 130 de miliarde de dolari.

Pentru a fi încheiat în mod oficial acordul este nevoie de aprobarea celor două consilii de administraţie ale companiilor. În cazul în care negocierile se termină cu succes, această tranzacţie ar fi a doua ca importanţă după cea de cumpărare a grupului Mannesmann de către Vodafone în 1999 care a fost cotată la 178 de miliarde de euro, susţin cei de la Wall Street Journal.

Astfel, dacă totul decurge bine anunţul oficial va fi făcut luni după-amiază.

Vodafone a confirmat de joi că a reluat discuţiile cu Verizon, subliniind că nu există nici o certitudine asupra finalităţii cu succes a negocierilor. Compania americană Verizon vrea de mai mulţi ani că cumpere cele 45% din acţiuni ale omologului său britanic, Verizon Wireless. Dar, în absenţa unui acord comun asupra preţului discuţiile au fost suspendate la începutul anului.

Potrivit termenilor din acord, Verizon va plăti jumătate în numerar şi jumătate în acţiuni, potrivit surselor din interior ale Journal Wall Street.

„Aceasta este o investiţie excelentă”, a subliniat directorul general al Vodafone, Vittorio Colao, care „generează o mulţime de bani în fiecare lună”. Compania britanică a ales în trecut să cedeze şi alte acţiuni minoritare, precum cele 44% pe care le avea din operatorul de telefonie francez SPR, pe care le-a vândut companiei Vivendi.  

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite